≫ 

Šta je Iliev uradio u Partizanu za 2 godine i 313 dana?

Sportski direktor crno-belih našao se na udaru navijača posle ispadanja iz Evrope i slabog izdanja protiv Bačke

  • 59

Neko će morati da plati ceh u Partizanu posle ispadanja iz Evrope i slabog izdanja u Superligi protiv Bačke. Pošto je trener već promenjen, pa je Zoran Mirković stigao umesto Miroslava Đukića, logićno je da je na udaru prvi čovek sportskog sektora crno-belih Ivica Iliev.

Od dolaska u klub 27. oktobra 2015. godine prošlo je 2 godine i 313. dana, što i nije neki veliki period, a za to vreme je uspeo da osvoji duplu krunu i dva Kupa Srbije. Sve to za samo tri takmičarske sezone što je uspeh, jer se ne može svake godine uzeti titule. Naravno, navijači su nezadovoljni jer oni uvek žele duplu krunu svake sezone, kao da je to realno.

Međutim, izgleda da im najviše smeta neprepoznatljiv sistem Partizana koji više ne podseća na "Parni valjak" kako su ga nekada nazvali. Blede igre, nekonkretna pojačanja uzrokovala su padom saopouzdanja kod cele ekipe, a pošto je sportski direktor odgovoran za taj deo, logično je da se traži njegov odlazak. Ipak, čeka se večiti derbi 22. septembra da se vidi šta će se desiti.

Mnogi fudbalski stručnjaci iz iskustva pričaju da se tim za Evropu stvara u zimskom prelaznom roku, jer je polusezona odlična za uigravanje i sagledavanje slabih i jakih tačaka tima.

Međutim, od igrača koje je Partizan doveo u januaru 2018. samo je Saša Zdjelar standardan. Vakulko je "nestao", Đorđe Ivanović nije na očekivanom nivou, Slobodan Urošević je tek treći izbor na beku, a Salu Draman je u Teleoptiku.

Printskrin: Youtube/Partizan Video Materijal

Kad se na to doveže da je Ognjen Ožegović pozajmljen Arsenalu iz Tule, a svima još odzvanjaju reči Ilieva na promociji

- Ja odgovaram za ovog momka. Ja sam sportski direktor i ja pravim tim! I tačka. Neću polemiku ni sa kim više. Ovo pitanje se više neće postavljati! Juče, kad je čuo da ga Partizan hoće, on je odbio duplo bolji ugovor. Ja znam da će on da izgine za ovaj sveti dres. On je znao šta ga čeka, ali je rizikovao! Ja stojim iza njega, ja.- vikao je tada na medije koji su insistirali na njegovoj zvezdaškoj prošlosti.

FAKTI:

* U mandatu Ivice Ilieva doveden Sejduba Sume za 1,6 miliona evra što je najskuplji transfer u istoriji crno-belih, a na kraju nije pokazao ništa pa je i on pozajmljen.

* Zamera mu se dovođenje Gabrijela Enakea (navodno 300.000 evra plata) jer na toj poziciji ima iskusnog Miroslava Vuličevića, kao i talentovanog Cucina.

*Za godinu i po dana dovedena tri leva beka Nemanja G Miletić, Mohamed El Monir, Nemanja Antonov i Slobodan Urošević, a onda protiv Bačke igra Zlatan Šehović.

* Ove godine dovedena zvučna pojačanja Rikardo Gomeš, Gabrijel Enake, Mark Valijente,  Goran Zakarić, Milan Lola Smiljanić,  ali jednostavno trenutna igra tima ne odgovara kvalitetu igrača, a takođe i u Evropi nisu uspeli da prođu poslednju prepreku.

Foto: MN Press

Pre samo mesec dana Iliev rekao da preuzima odgovornost za sve.

- Pročitao sam negde da je Partizan prošle sezone imao prioritet da prođe u Ligu Evropa a to je i uspeo, a da je ove godine cilj titula. Daj da podvučemo crtu na kraju sezone, pa da vidimo da li treba da se ostaje ili odlazi. Posle velikih rezultata može da se podnese da se jedne godine ne osvoji titula, ali za dve godine bez titule, smatram da prevashodno ja treba da snosim odgovornost.

S obzirom na situaciju na tabeli i da Zvezda beži pet bodova i igra vrlo dominantno, a uskoro je derbi, videćemo da li će Iliev čekati kraj sezone ili će već krajem meseca napustiti Partizan.

VIDEO: Iliev o Sumi, Zvezdi, Tavambi, igri Partizana:

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kenjac

    6. septembar 2018 | 09:09

    Pravio budale od navijača koji vole partizan! Podeleni navijači, igrači nula,krš i lom!

  • Kursumlija

    5. septembar 2018 | 21:52

    A Zeljko Pantic ga kuje u Zvezde a samo zato ako ode on oticice i ovaj.On covek pljuje svaku upravu pa ko dodje posle ilieva pljuvace i ilieva.Djon obraz.

  • Dex

    5. septembar 2018 | 21:47

    Nisam navijac partizana, ali ovakvog "strucnjaka " ne pozeleti nikome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA