Nadglasavaju nas "čobani": Vuletić žestoko isprozivao Bjekovića i Zvezdu, bilo je reči i o transferu Radonjića! (VIDEO)

Nije štedeo reči Vuletić

  • 99

Gost emisije koju Željko Pantić vodi u okviru TV Partizan bio je Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana koji je "otvoreno" govorio o nastupu crno-belih u Evropi, kao i o bivšim funkcionerima kluba Nenadu Bjekoviću i Draganu Đuriću.

Među brojnim odgovorima Vuletić nije zaobišao ni Crvenu zvezdu, Zvezdana Terzića, ali ni platu Ričmonda Boaćija.

>>>Šta je Iliev uradio u Partizanu za 2 godine i 313 dana?

On je akcentovao da je Partizan izgubio samo jedan meč u Evropi, od Bešiktaša, koji je najavio napad na pehar Lige Evrope, pa nema razloga da se eliminacija iz Evrope karakteriše kao neuspeh.

Bjeković na udaru Foto: Marko Todorović

Takođe, Vuletića su zabolele kritike nekadašnjeg čelnika Nenada Bjekovića.

- Mnogi naši bivši radnici vide samo crno, ne i belo u Partizanu. Bjeković je verovatno intervju dao u večernjim satima, a ako nije, onda je maligan verovatno već u dobroj meri zaposeo njegovo telo. On je inače poznat po sindromu delirijum tremensa, kada mu se pričinilo pre dve godine da u Skupštini nije bilo dovoljno delegata. Sada nije uspeo da prebroji igrače za koje tvrdi da ih 80 posto Srbije ne zna. 

- A kada je Bjeka bio tu, bio je sve šampion do šampiona, poznat je slučaj bugarskog Bebeta, Arsena Nikolova, angažovanog iz penzije. Odigrao je 38 minuta, više nikad nije igrao. Tu je čuveni Asprogenis, sin Bjekovićevog poslovnog partnera sa Kipra. Nije Srbiji poznat Dragan Radosavljević iz Smedereva, Predrag Lazić iz Borca, predstavljen je igračima u autobusu na pripremama za Taru, niko nije znao da će biti tu. Ima takvih koliko hoćete...

Jedno od poslednjih viđanja Vuletića sa Terzićem Foto: MN Press

Zabolela je Vuletića i trenutna medijska slika u Srbiji, smatrajući da se vrši getoizacija Partizana.

- Ako vi imate naslovnicu jednog sportskog medija, koji kaže 'Zvezda-Srbija', postavlja se pitanje: 'Gde su tu navijači Partizana?'. Ako imate medije koji prenose izjave da 70 odsto navija za Crvenu zvezdu, da 90 odsto navija za Zvezdu, kao što je rekao golman Crvene zvezde, ponosim se time da sam u tih deset. Deset je neka elita - poručio je Vuletić.

Bila je na njegovom udaru i Crvena zvezda.

- Svojevremeno je Platon rekao Aristotelu: 'Vidiš Aristotele ona tri čobanina nedaleko od nas. Oni nas uvek mogu nadglasati, ali to ne znači da su oni u pravu. To samo znači da su oni i dalje čobani. Postavlja se ozbiljno pitanje oko nekih stvari koje su jako važne.

Boaći na derbiju Foto: Marko Jovanović

- Imamo situaciju da Zvezda proda Boaćija za pet miliona, a šest meseci kasnije taj čovek se vrati za milion i po. Ajde, ako su Kinezi poznati po tome da bacaju pare, da su pijani rasipnici, ali zamislite Boaćija koji je onda morao da prihvati da igra u Crvenoj zvezdi za istu sumu koju je dobijao u Kini. Ili je čovek koji od rođenja navija za Zvezdu, pa mu je toliko stalo, ili je ovde potpuno jasno da Boaći i sada ima istu platu koju je morao imati u Kini - naveo je Vuletić.

Bilo je još priče o Nemanji Radonjiću, koji je nekada bio talenat Partizana, a sada je otišao u Marsej iz Crvene zvezde.

- Znate da je bilo kakvo uplitanje trećih lica u ugovor o transferu – nedozvoljen po svim normama UEFA. Radonjić je bio igrač Rome na pozajmici u Crvenoj zvezdi. Napominje se koliko pripada Romi, Zvezdi i nekim menadžerima. Da li mi to imamo situaciju u kojoj se pojavljuje treća strana?

Radonjić je bio nekad nada Partizana Foto: MN Press

- Mediji o tome ćute. Mediji, bukvalno, 'od šume ne vide drvo'. U nekome nalaze trun u oku, a nekome ne vide balvan. Sve dok je takva situacija i postoji getoizacija Partizana, moraćemo na ovakav način dolaziti u priliku da branimo ono što se braniti mora, a to je institucija stara 73 godine  - zaključio je Vuletić.

VIDEO - Ispovest posle Bešiktaša: Kada sam udarao loptu glavom padao mi je mrak na oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istorijske činjenice

    6. septembar 2018 | 13:04

    Od onih koje su osnovali hrvatski oficiri od reprezentativaca Pavelićeve NDH, domobrana i ustaša (Bobek,Matekalo, Glaser, Brodovima, Rupnik,Čajkovski...) dovedeni iz FK Građanskog čiji je vlasnik bio Maks Luburić-upravnik Jasenovca, kojima je Franja Tudjman bio jedan od osnivača i predsednik JSD 1958-1961., koji dovode predsednika FS Kosova kao svog gosta u loži na utakmici u Elbasanu protiv Skenderbega i onda istom tom Vokriju pišu srceparajuće čitulje nekoliko dana pošto je zabranio utakmicu za srpsku decu iz Gračanice, koji Splićane dovode da preuzimaju tribinu...od takvih ništa drugo i ne može da se očekuje. To je slika i prilika partizanovaca.

  • Vlade

    6. septembar 2018 | 11:59

    Ovaj na tv Partizan, priča o Zvezdi. Nema šta da keże o Sumi, Ożegoviću Đukiću nego upro na Boaćija ...

  • Cobani

    6. septembar 2018 | 11:56

    Koliki su njihovi kompleksi pokazuju time sto se u svakoj njihovoj emisiji izgleda vise govori o Zvezdi nego o Partizanu... Zasto se on toliko brine za nas, priprema teren za derbi? Primicete 5 komada, nece vas spasiti ni sudije ni penali. Sve najbolje u borbi za 2. Mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA