≫ 

Ne mogu ja da reagujem sa klupe, već igrač! Ovo je bio Krstajićev odgovor na pitanje kako da ne grešimo kod prekida

Selektor se oglasio posle remija sa Rumunijom

  • 42

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić čestitao je igračima na zalaganju i "dobroj igri", ali da ostaje gorak ukus zbog rezultata protiv Rumunije.

Krstajić je istakao da su njegovi igrači primili "dva jeftina gola".

- Čestitam mojim igračima na zalaganju, angažovanju i, moglu slobodno da kažem, dobroj igri. Ostaje gorak ukus jer smo igrali 2:2, nismo zaslužili taj rezultat, ali to je fudbal. Bili smo bolji, kontrolisali igru i imali šanse. Primili smo dva jeftina gola i to se broji - rekao je Krstajić posle utakmice u Beogradu.

Srbija je igrala 2:2 sa Rumunijom u drugom kolu Lige nacija, iako je dva puta vodila pred oko 15.000 navijača na stadionu Partizana.

Krstajić je ponovo izmenio tim, pa su Miloš Veljković i Uroš Spajić prvi put igrali zajedno na štoperskim pozicijama, a u postavi je bio i Saša Lukić.

- Mi smo u fazi stvaranja reprezentacije. Ovo je takmičenje u kom treba da probamo mlade igrače, da li mogu ili ne da igraju za reprezentaciju. Pa i Rumunija je imala četiri ili pet novih igrača u odnosu na utakmicu sa Crnom Gorom. Matić je bio povređen, nije 100 odsto spreman. Milenković se na poluvremenu u Litvaniji žalio na povredu i drugo je igrao povređen - kazao je Krstajić.

Selektor je naveo da "ne zna kako da objasni" to što je Srbija ponovo ispustila prednost.

- To su stvari koje ne znam kako da objasnim. Stvaramo šanse u prvom poluvremenu, Rumunija se branila. Dali smo gol na vreme. Drugo smo nastavili tako, imali posed, ali to je manje bitno. Primili smo dva jeftina gola i to je to - dodao je.

Upitan kako da se ne ponavljaju greške kod defanzivnih prekida, Krstajić je kazao da "ne može da reaguje on sa klupe" već da je to "reakcija igrača u datom momentu".

Po njegovim rečima, svaka utakmica do kraja grupe biće bitna.

- Svaka utakmica je bitna. Znali smo i pre početka ovog turnira da će biti teško i da moramo u svakoj utakmici da budemo ozbiljni i angažovani. Imamo svoj kvalitet, videćemo šta i kako dalje - rekao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će naredne utakmice igrati u oktobru, kada će gostovati Crnoj Gori i Rumuniji.

VIDEO - Roviti Nemanja Matić o meču sa Rumunijom

VIDEO - Sergej Milinković Savić iznenađen dolaskom navijača na meč

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panca

    11. septembar 2018 | 07:51

    ODLAZI

  • Semajlirane-pufne

    11. septembar 2018 | 08:42

    Trenutno imamo 4 odlična trenera Milojevića,Nikolića,Jokanovica i Paunovića...eto rešenja

  • Dragan Aleksić

    11. septembar 2018 | 07:30

    Zvezda ima zadnje vezne dvaput bolje od reprezentacije Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA