≫ 

Zvezda protiv Napolija igra na Svetom stadionu u Bariju? Italijani traže izmenu domaćinstva!

Italijanski Napoli podneo je zahtev Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da utakmice u Ligi šampiona kao domaćin igra u Bariju

  • 7

Predsednik kluba Aurelio De Laurentis potvrdio je da Napoli želi da "premesti" domaćinstvo iz Napulja i na stadionu Sveti Nikola u Bariju dočeka Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvenu zvezdu zbog spora sa gradskim vlastima.

Kao što je poznato stadion Sveti Nikola u Bariju je stvarno Sveti za navijače Zvezde jer je klub 1991. osvojio titulu prvaka Evrope na njemu

- Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš međunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam "dosta je bilo", ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže - rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport.

>>> Zašto Zvezda ne bi bila 1. u grupi LŠ? Milojević pričao šta želi da promeni kod Srba, o pravoslavlju i novim ciljevima na Marakani

Napolitanci hoće da igraju na Svetom Zvezinom stadionu Foto: youtube.com/Air Drone Pro - 4k video

Grad traži od kluba da izmiri navodna dugovanja održavanja stadiona podno Vezuvom, a Laurentis da mu prodaju zemlju na kome je San Paolo

- Tražio sam od UEFA autorizaciju da utakmice u Ligi šampiona igramo u Bariju. Platio sam iz svog džepa da 1.000 Napolitanaca dođe na stadion Sveti Nikola- dodaje kontroverzni funkcioner.

Ukoliko se izmesti domaćinstvo Napolija, Crvena zvezda bi se vratila na mesto najvećeg uspeha u istoriji kluba kada je pre 27 godina postala prvak Evrope pobedom nad Marseljom u Bariju.

Gostovanje crveno-belih u Italiji na programu je 28. novembra.

Španija ohrabrena preokretom na Vembliju (2:1), u Elčeu je svakako favorit sa kvotom 1,70. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionice za utakmicu Španija – Hrvatska.

 Island u šoku posle debakla u Švajcarskoj (0:6). Iako je domaćin, kvota na keca je čak 11. Pogledajte i sve ostale MOZZART kvote za meč Island – Belgija.

Pobede li Orlići u Nižnjem Novgorodu biće jednom nogom na EP. Neće biti lako, dvojka vredi 2,80. Pogledajte i druge MOZZART kvote za utakmicu Rusija M21 – Srbija M21.

VIDEO: Delije u nekoliko stotina metara dugačkom redu za kartu za Ligu šampiona

(D.S./ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    11. septembar 2018 | 12:28

    PSŽ i Napoli imace cast da ugoste Evropskog i Svetskog, a Liverpul Svetskog prvaka CRVENU ZVEZDU i ne znam cemu velicanje ovih klubova kad se zna ko je Crvena Zvezda! 💙

  • Miki

    11. septembar 2018 | 13:57

    Sveti stadion ... svaka cast narode, srozali smo se duhovno na nulu...

  • Brzi

    11. septembar 2018 | 13:39

    To Bozo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA