≫ 

Zvezda zaradila 100 miliona evra za 4 godine: Evo koliko crveno-beli sada duguju!

Po rečima Zvezdana Terzića zahvaljujući dobrom poslovanju Zvezda je na putu da vrati celokupan iznos koji duguje

  • 67

Fudbalski klub Crvena zvezda je posle skoro tri decenije izborio učešće u Ligi šampiona koja će u kasu kluba doneti "brdo novca". I pored velikog uspeha klub je stabilizovan pa je poslednjih godina prihodovao oko 100 miliona evra. 

Bitka za prvo mesto u Grupi B, Hrvatska je s obzirom na podmlađeni sastav vaterpolo reprezentacije Srbije Srbije prvi favorit za zlatnu medalju, pa otud i kvota 1,55 na dvojku. Pogledaje sve MOZZART kvote za meč Srbija – Hrvatska.

Ipak, i pored velike zarade, dugovi su tu, a kako o njima, tako i o zaradi, problemima koji su morali da se reše, Ligi šampiona, podršci govorio je Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u opširnom intervjuu za štampano izdanje Blica.

>>> Pokušao sam da kupim dresove srpskih Superligaša: Avantura koja se pretvara u nemoguću misiju! (FOTO)

Terzić se osvrnuo na težak period koji je prolazio zajedno sa upravom, igračima i navijačima jer 54 miliona duga, nestabilni ugovori i loša atmosfera nisu ulivali veliku nadu da klub može izbeći i bankrot koji je predlagan.

- Prvog radnog dana, kada sam došao na stadion zatvorio sam se u kancalariju i pitao sebe - odakle ćeš da kreneš? Sedeo sam dva sata potpuno zaključan. Nisam znao od čega da počnem. A problemi? Pa, bili su nemogući u najmanju ruku. U tom momentu Zvezdi je od UEFA bila oduzeta licenca za evropska takmičenja. 

Terzić je podizao klub, korak po korak; Foto: crvenazvezdafk

- Klub je bio dužan 54 miliona. Račun je bio u blokadi 2.5 miliona evra. Svakog dana su stizale nove presude pa je ta blokada samo rasla. Zbog neizmirenih obaveza svi igrači su imali pravo na raskid ugovora na štetu kluba. Nikakav očekivani prihod na vidiku. nismo mogli da organizujemo ni autobus za igrače. 

Prvi čovek Zvezde ističe da je i tada hteo još više da zaduži klub kako bi doveo adekvatne igrače.

- Možda zvuči prepotentno ali ja ovaj posao znam. Znao sam da moram da se okružim pametnim i stručnim ljudima. Tada sam rekao da ne smemo da se bavimo dugom od 54 miliona i da to treba na neki način da zamrznemo i zaboravimo i da bi trebalo da na svaki način nađemo 10 miliona evra i da budemo dužni 64 miliona.

- Kada sma video da za to nemam nikakvu podršku, pribegao sam planu B. I tada smo okupili ekipu u kojoj su bili Luka Jović, marko Grujić, Predrag Rajković, Mihajlo Ristić i Vukašin Jovanović. U toj sezoni smo ih afirmisali i kasnije zaradili 16 miliona evra.

VIDEO: Zvezdan Terzić u neverici sluša prozivke Delija na račun UEFA

Svakako, oporavak kluba je tekao iz godine u godinu, a kako većinu navijača interesuje stanje nagomilanog duga, Terzić je izneo i te brojke.

- Za ove četiri godine Crvena zvezda je ostvarila prihod od 100 miliona evra! Od toga, 55 miliona se slilo od transfera. Dvadeset miliona smo prihodovaliod UEFA, 5 miliona zaradili od prodaje ulaznica. Dakle, 80 miliona je Zvezda prihodovala sama na tržištu. Ostatak su činili sponzorski ugovori, četiri miliona godišnje od Gasproma i milion evra po godini od Telekoma, što je za četiri godine iznosilo 20 miliona.

VIDEO: Zvezdan Terzić najavio dolazak novog napadača u Zvezdu

- Dug Crvene zvezde je smanjen na 13 miliona evra. Znači, vratili smo 41 milion duga. Osim toga, prema procenama Transfermarketa, koji je najupućeniji, vrednost našeg tima je 44 miliona evra. To je kao da imate firmu koja duguje 13, a u magacinu ima skladište od 44 miliona. Znate, mi smo mogli sa današnjim danom da budemo na nuli ili u plusu. I da izađemo i kažemo da Crvena zvezda ne duguje nikom ništa. Da smo hteli da prodamo Rodića za tri miliona, Krstičića za dva ipo, ili bena za 5 miliona. To su sve ponude koje smo imali na stolu poslednja dva dana prelaznog roka. Ali, nismo hteli da slabimo tim. 

- Posebno sam ponosan što smo u budžet Republike Srbije uplatili 15 miliona evra - rekao je Terzić za Blic.

Da podsetimo, Zvezda naredni meč igra u subotu kada dočekuje Radnik, a potom igra, takođe kao domaćin, svoj prvi meč u Ligi šampiona sa Napolijem u utorak na Marakani.

Posle startnog poraza od odbojkaša SAD idealna prilika za prvenac Srbije – kvota na dvojku svega 1,03. Pogledajte i druge kvote MOZZART kladionice za meč Kamerun – Srbija.

VIDEO: Zvezdan Terzić pred početak priprema o pojačanjima za novu sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 21

    13. septembar 2018 | 09:17

    ahahahahahahahaha Srbijo tugo

  • Sasa

    13. septembar 2018 | 10:25

    Price za malu decu. Sto bi Sofronije rekao dvaput nista je nista, crva nije ni bilo.

  • Ja

    13. septembar 2018 | 08:57

    Svaki put kada prica o dugu koji je zatekao, on kaze drugu cifru. Zvezda je bila duzna 34 miliona, pa 28, pa 45, a najnovija cifra je 54 miliona... I sta sad, jedino da mu verujemo i da se molimo da naredni sef nece zateci dug od 74 miliona posle njega...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA