≫ 

Navijači Napolija i Zvezde na metar jedni od drugih: "Grčki sistem" čuva gostujuće ultrase prvi put u istoriji Marakane (FOTO)

Ovaj vid zaštite navijača u "kavezu" omogućiće pun kapacitet stadiona za Ligu šampiona

  • 11

Radovi na Marakani kako bi stadion bio sreman za Ligu šampiona; Foto: FK Crvena zvezda

Marakana se uveliko priprema za prvu Ligu šampiona! Mnogo toga bilo je potrebno uraditi do meča sa Napolijem, kako bi stadion crveno-belih spremno dočekao najelitnije klupsko takmičenje.

Radovi u Ljutice Bogdana 1 a odvijaju se užurbano, a po prvi put u istoriji videćemo "grčki sistem" za obezbeđivanje gostujućih navijača.

>>> Marakana će morati da se ruši kad-tad: Zvezdan Terzić najavio kraj stadiona Zvezde kakvog svi znamo (VIDEO)

Ultrasi Napolija važe za jedne od najozloglašenijih i najmoćnijih u Italiji, pa često izazivaju probleme, a nema sumnje da će im gostovanje na Marakani biti veliki izazov, jer Delije u ultras svetu važe za jednu od najjačih grupa u Evropi.

Navijači Napolija ubacuju baklje na teren i sprečavaju početak finala kupa između Napolija i Fiorentine 2014. godine; Foto: Tanjug/AP/Lapresse

Pre samo nekoliko meseci, kada je na Marakani gostovao Keln, videli smo huliganski pir Nemaca, koji su bakljama zasuli navijače na zapadu i jugu, a uprava crveno-belih odlučila je da instalira posebnu zaštitu i da dodatno obezbedi "kavez".

Tako će u sektoru između južne i zapadne tribine biti instalirana zaštitna mreža, koja će sprečiti eventualni pokušaj prebacivanja baklji na drugu stranu.

Primer zaštitne mreže u Italiji u slučaju navijača Parme; Foto: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

Ujedno, Zvezda će ovom zaštitom imati pun kapacitet stadiona od 55.000 navijača, jer u tom slučaju neće biti tampon zone između navijača Zvezde i Napolija, dok bi u suprotnom, zbog tampon zona, kapacitet bio smanjen na 40.000.

Ovakav vid zaštite gostujućih navijača postoji i u Italiji, a srpski navijači su se sa njom susreli 2010. godine u Đenovi, kada je Ivan Bogdanov kleštima sekao zaštitnu mrežu.

Ivan Bogdanov seče zaštitnu mrežu u Đenovi na utakmici Italija - Srbija 2010. godine; Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images

Supertim PSŽ-a večeras čeka Sent Etjen, i naravno, apsolutni je favorit. Kvota da će dati bar tri gola (TM1 3+) je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč PSŽ - Sent Etjen.

Uzbudljiv meč očekuje nas večeras u Dortmundu gde gostuje „srpski“ Ajntraht. Kvota da će oba tima dati gol, uz ukupno bar tri pogotka (GG3+) je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Dortmund - Ajntraht.

VIDEO: Ovako su izgledali neviđeni redovi na Marakani za kupovinu karata za Ligu šampiona

VIDEO: Trenuci najveće eksplozije Zvezdinog istorijskog trijumfa iz ugla Telegrafa

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    14. septembar 2018 | 11:54

    Navijači Napolija i Delije se poštuju,nismo u lošim odnosima sa njima..nema mesta strahu od sukoba

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. septembar 2018 | 12:04

    Гробарима би добро дошло ово за њихове фракције

  • Milos

    14. septembar 2018 | 11:59

    Odlicna proba za derbi gde ce trebati tri ovakve tampon zone 💀💀💀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA