≫ 

Tri boda i nula od igre! Partizan samo ludom srećom pobedio Proleter u Novom Sadu (VIDEO)

Prvi test za Partizan posle reprezentativne pauze nije oduševio navijače

  • 66

Fudbaleri Proletera i Partizana odigrali su meč 8. kola Superlige u Novom Sadu, a bilo je na kraju 1:0 za crno-bele posle blede partije.

Crno-beli kaskaju u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom, koju će već narednog vikenda dočekati u velikom večitom derbiju, a igra im baš i nije obećavajuća pred najvažniji meč u prvenstvu.

>>>Određene cene karta za 158. Večiti derbi: Partizan ne želi da naplati Zvezdino učešće u LŠ

Pre toga, Partizan će u sredu igrati protiv Rada, dok će tim Vladana Milojevića dočekati Napoli.

Dok ne dođe do najvećeg meča u srpskom fudbalu, prvi ispit bio je tim novajlija u elitnom rangu, silno motivisan da se dokaže.

Mnogo posla je bilo za Stojkovića Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ima Proleter za čime da žali, jer je sve što je Partizan pokazao praktično stalo u jedan momenat inspiracije Gomeša, koji je petom smestio loptu u mrežu u 11. minutu.

Nakon toga, Proleter je sve vreme napadao, a Partizan je tri boda sačuvao zahvaljujući ludoj sreći i iskustvu Stojkovića.

On je odbranio penal Mirosavljevu u drugom poluvremenu, posle čega su Lumbulić i Bukorac pogodili prečku.

Proleter - Partizan 0:1

(Gomeš 11)

Proleter: Vesić, Tanasin, Andrejević, Lambulić, Ćuković, Plavšić, Bukorac, Čović, Mićić (od 51. Krasić), Čolović, Mirosavljev

Partizan: Stojković, Vulićević, Valijente, Marković, N.G. Miletić, Šćekić, Pantić, Kosović, Janković (od 68. Nikolić), Gomeš (od 79. Zdjelar), Zakarić.

TOK MEČA

Crno se piše klubu iz Humske ako ovako letargičan pristup pokaže i u večitom derbiju, jer je praktično samo Vladimir Stojković bio svetla tačka ekipe, uz jedan dobar momenat Gomeša koji je rešio meč.

Već u 3. minutu je Mićić protutnjao po levom krilu i pripretio Stojkoviću, da bi u 11. Gomeš postigao atraktivan gol petom, posle kog se Partizan potpuno povukao!

Slavlje posle gola Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Samo 10-ak uvodnih minuta presinga je bilo dovoljno crno-belima, rešili su da na svojoj polovini čekaju protivnika, što im nikako ne priliči protiv novopečenih superligaša.

Stojković je samo dugo imao sreće što nije morao da "greje rukavice", ređali su se samo loši i neprecizni šutevi sa distance, sve se svodilo na improvizaciju, ali su se domaćini dodatno ohrabrili u nastavku.

Tako su izborili penal koji je upropastio Mirosavljev šutem prelaganim za Vladimira Stojkovića.

Štikla vredna pobeda Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Poznato je kako dobro brani Stojković penale, ovaj put je to pokazao unevši nervozu u izvođača, videlo se da je čekao poslednji momenat šuta i nije pogrešio.

Nakon toga, ponovo su ga defanzivci ostavili na vetrometini, pa su Lumbulić i Bukorac drmali prečku u dva vezana napada.

Kao da su ta tri propuštena momenta u kratkom periodu potpuno presekla ekipu, sve se na tome završilo i tri boda su otišla u Beograd, ali uz bezbroj tema za priču u svlačionici i preispitivanje...

VIDEO - Penal za Proleter i rutinska odbrana Stojkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    15. septembar 2018 | 20:16

    Bas tako 3 boda a igra nikakva , svi smo krivili Djukica ali sta je sad ? Nije Djukickriv. Mirkovic neiskusan on je trebao da pece zanat u srpskoligasu , uprava je kriva nemaju opravdanja za igrace koje su doveli koji su naj losiji u Istoriji Partizana , da uprava ima obraza i casti do sada bi podneli ostavke . Bjekovicu vrati se dovedi IVANA GOLCA za trenera da on proceslja ove neznalice na terenu . UPRAVA NAPOLJE.

  • Princip

    15. septembar 2018 | 18:16

    penalani u snovima..vec je sutnuo loptu u blok i onda penal..sve se radi da se Partizan osteti al uzlaud... i gle cud nijedna kamera osim ove nije snimila..kad partizan faulira 12 kamera to pokazuje da utupe ljudima u glavu da je bio faul...e srbijo na sta si spala da te zvezda predstavlja ...kuku lele i postenje...

  • Ekica

    15. septembar 2018 | 18:12

    Nema uprave..nema trenera..nema igre...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA