≫ 

Milojević citirao Anćelotija na konferenciji Zvezde pred Napoli, pa se javno zahvalio Siniši Mihajloviću! (VIDEO)

Trener crveno-belih najavio duel srpskog šampiona protiv Italijana u 1. kolu Lige šampiona

  • 4

Vreme je za novu sezonu Lige šampiona! Sezonu koja će po mnogo čemu biti drugačija od drugih s obzirom na to da će jedan srpski klub ponovo biti učesnik grupne faze najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi!

Kao što to već znate, u pitanju je Crvena zvezda koja je na ovo čekala još od nastanka LŠ. Crveno-beli će se takmičiti u grupi C sa Pari Sen Žermenom, Napolijem i Liverpulom, a prvi protivnik je italijanski tim u utorak od 21.00 čas (Arena Sport) na Marakani.

Tom prilikom konferenciju je, na najvećem srpskom stadionu i pred velikim brojem medija, održao trener Zvezde Vladan Milojević.

- Kako sad ovo najaviti i šta ova utakmica znači za nas? Došli smo do onog trenutka koji jedva čekamo. Mislim da mnogo znači za klub, jer je Zvezda veliki klub. Mislim da je ova generacija napravila jedan veliki uspeh. Ono što smo interno hteli u svlačionici jeste to da probamo da vratimo Zvezdu na poteve stare slave. Budite ubeđeni da ćemo uraditi sve da ne stanemo na ovome - rekao je Milojević i dodao:

Milojević na jednoj od utakmica Zvezde Foto: MN Press

- Igramo u jednoj teškoj grupi i ja ću ovom prilikom citirati trenera Napolija Karla Anćelotija kada je za Zvezdu, prilikom komentarisanja grupe C, rekao: ''To je jedan fascinantan autsajder''. Što se tiče samog meča, ne treba tu puno pričati. Jedva čekamo, motivisani smo. Imam veliko poverenje u igrače. Drago mi je što će u utorak sve biti u ritmu Zvezde i Srbije. Biće to jedan spektakl. Uz veliki respekt prema Napoliju i ostalim klubovima, ali ne plašimo se nikoga. Neka bude kako biti mora.

Odgovarajući na jedno od pitanja, Milojević je otkrio ono što se danima spekulisalo - da je dosta igrača Zvezde imalo ponude pred kraj prelaznog roka.

Imamo dosta igrača koji su imali ponude, ali su oni pokazali ljubav prema CZ i ostali su da igraju. Sada preostaje da živimo tu stvarnost kada smo već ostvarili snove - jasan je bio trener crveno-belih.

Italijanske novinare je interesovalo i Milojevićevo mišljenje o Karlu Anćelotiju, odnosno da li je nešto učio od njega.

Karlo Anćeloti, trener Napolija Foto: AP/Tanjug

Jako respektujem gospodina Anćelotija. Jedan je od najboljih trenera na svetu. To pokazuje i njegova karijera. Čovek sam koji voli da uči i dosta toga sam naučio od njega. Sada igram protiv njega i za mene je lično veliki izazov i ponovo ću moći da napredujem i naučim neke stvari od trenera kao što je Anćeloti - rekao je Milojević.

Takođe, Italijani su pokušali da ''izvuku iz Milojevića'' trojicu igrača Napolija kojih se najviše plaši napominjući da je trener Zvezde već rekao ''da se boji'' vicešampiona Italije.

Ja nisam rekao da se nekog bojimo. Da se bojimo, ne bi ni izlazili da igramo. Ne želim da se moji igrači ikoga plaše. Možemo samo da ih respektujemo. Što se tiče igrača, teško je bilo koga izdvojiti. To je ekipa koja je prošle sezone bila na pragu Skudeta. Slabo mesto u toj ekipi ne postoji. Mi ćemo, s druge strane, igrati našu igru. A na kraju ćemo videti da li će to biti dovoljno ili ne.

Milojević je istakao i to da je ekipa Zvezde dosta naučila tokom dvomeča sa Salcburgom.

Milojević na treningu pred meč sa Salcburgom Foto: Marko Jovanović

Imati prazan hod od nekih par minuta može skupo da vas košta na ovom nivou. Protiv Napolija ne smemo imati ni tren dekoncentracije, jer će nas kazniti. Dobro je što smo iz utakmice u utakmicu rasli i srećan sam što imam pametne momke. Mislim da smo dosta toga naučili iz meča sa Salcburgom i to će nam koristiti protiv Napolija - rekao je trener Zvezde koji se osvrnuo i na pomoć koju je dobio od strane Siniše Mihajlovića.

Podsetimo, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je otkrio da Mihajlović, koji je vodio veliki broj italijanskih timova, pomaže svom bivšem klubu za ovaj meč.

- Čuo sam se sa Mihajlovićem i razmenili smo nekoliko podataka. I za meč sa Napolijem i neke druge fudbalske. Ovim putem mu se javno zahvaljujem na svim savetima koje mi je uputio - rekao je Milojević za kraj.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ckalja

    17. septembar 2018 | 13:19

    Miloje doktor, šta reći nego jedno veliko hvala 👏💪🔴⚪

  • X

    17. septembar 2018 | 13:02

    Tako je bre,to je pravi trener!!!ZVEZDO GAZI IH SVEEEE!!!

  • Partizan pa Bog

    17. septembar 2018 | 13:16

    Nije sramota izgubiti od takvog tima kao sto je napoli , hrabro i cvrsto, igrajte svim srcem osim ako vam srce nesidje u pete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA