≫ 

Jedna dilema u veznom redu i dve moguće formacije: Kojih 11 Zvezde će Milojević izvesti protiv Napolija?

Strateg crveno-belih bira - varijantu sa nešto defanzivnijim vezistima ili formaciju koju igra otpočetka svoje epizode na Marakani

  • 41
Kojih 11 će Milojević izabrati za Napoli? Foto: A. Nalbantjan

Ograničeno vreme za ''posmatranje'', odnosno tih džentlmenskih 15 minuta koliko je dozovoljeno, definitivno je malo vremena za neku detaljniju analizu treninga Crvene zvezde.

Analizu posle koje bi mogla da se nasluti i startna postava crveno-belih protiv Napolija u utorak od 21.00 čas (Arena Sport), iako je trener crveno-belih Vladan Milojević pred neke ranije utakmice vešto znao da ''zavara'' trag svoje prve postave.

Milojević će ovoga puta imati daleko teži posao nego ranije. Pre svega zbog toga što posle sjajnog prelaznog roka ima veliki broj kvalitetnih igrača na okupu, ali i činjenice da mu na ''noge'' stiže najteži protivnik protiv kog je spremao ekipu otkako je na Marakani.

Jeste Zvezda igrala protiv Arsenala prošle sezone, međutim, Tobdžije u ta dva meča nisu igrali u najjačem sastavu. Napoli hoće, jer je sada u pitanju Liga šampiona. Takmičenje u kjem je svaki bod bitan.

Milojeviću je u direktnom duelu sa Karlom Anćelotijem pomagao i Siniša Mihajlović, nekadašnji fudbaler Zvezde i trener mnogih italijanskih klubova. I njegova reč umnogome može da utiče na konačan sud trenera srpskog šampiona.

Mihajlović na Marakani u društvu Terzića, Milojevića i Džajića Foto: FK Crvena zvezda

Čuo sam se sa Mihajlovićem i razmenili smo nekoliko podataka. Znam kako ćemo se suprostaviti Napoliju - jasan je bio Milojević tokom konferencije.

Trener Zvezde odbranu definitivno neće dirati. Nema ni potrebe, pošto je statistički jedna od najboljih u Evropi.

Milan Borjan će biti na golu, Filip Stojković i Milan Rodić će dejstvovati po boku, dok će Vujadin Savić i Miloš Degenek biti ti centralni štoperi.

Savić i Degenek slave gol Zvezde sa Krstičićem (skroz levo), Kafuom i Boaćijem Foto: MN Press

Upravo je ova odbrana igrala i u subotu protiv Radnika na Marakani (Zvezda dobila 6:0), što je samo pokazatelj da Milojević želi još više da ih ''uigra'' za Napoli. Ali i za večiti derbi protiv Partizana koji je na programu već u nedelju.

Možda i prvi put od početka sezone tandem Branko Jovičić - Nenad Krstičić je u neku ruku ugrožen. U pitanju je dvojac koji je, kao i odbrana, skoro za sve utakmice u Evropi bio siguran.

Međutim, sada je u klub stigao Goran Čaušić koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv Radnika, a postigao je i gol.

Čaušić na meču protiv Radnika Foto: MN Press

Igrao je u tandemu sa Krstičićem, ali će protiv Napolija verovatno početi sa klupe. Ipak, Jovičić je igrač koji je Zvezdi potreban da ''čisti''.

Na desnoj strani ćemo najverovatnije gledati El Fardu Bena, možda i najboljeg igrača Zvezde u ovom trenutu. Ako ništa - definitivno najzaslužnijeg što su crveno-beli u grupnoj fazi LŠ.

Nije igrao u subotu u prvenstvu zbog pravila da samo četvorica stranaca mogu biti u timu, ali i blaže povrede koju je zaradio na treningu pred Surdulicu. Ipak, biće spreman za veliki meč u utorak veče.

Pozicija levog ofanzivnog veziste (da ne kažemo krila) do sada je bila rezervisana za Nemanju Radonjića, ali se on u smiraj prelaznog roka preselio u Marselj i tako ostavio Milojeviću dilemu.

Protiv Surdulice je tu poziciju na papiru igrao novajlija Marko Marin koji je dao gol i imao dve asistencije na tom meču. Međutim, bivši reprezentativac Nemačke je više ''šetao'' po pozicijama nego što je igrao levo. A utisak je da je najviše dao u sredini.

Zvezdina postava koja se očekuje u utorak protiv Napolija Foto: Telegraf

Zato bi trebalo i očekivati da Marin bude  sredini, a da Milojević levo pošalje Džonatana Kafua. Brazilac je i došao kao zamena za Radonjića, a protiv Surdulice se po prvi put upisao u listu strelaca.

Mesto najisturenijeg napadača rezervisao je za još jednog povratnika - Ričmonda Boaćija. Popularni Boćko se vratio na Marakanu iz Kine, a u pomenutoj utakmici protiv Radnika dao je dva gola.

Dakle, Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Ben, Marin, Kafu i Boaći bi trebalo da budu startnih 11 ukoliko Milojević ostane dosledan svojoj ranijoj formaciji.

Ipak, postoji i druga varijanta! A ona podrazumeva i igranje Gorana Čaušića od prvog minuta protiv Napolija.

Formacija sa Čaušićem koji, ako bude igrao, ide malo nazad Foto: Telegraf

U tom slučaju bi Čaušić bio taj igrač koji bi dejstvovao odmah iza Boaćija, dok bi Marin otišao levo umesto Kafua. To bi na terenu verovatno drugačije izgledalo. Čaušić bi igrao malo defanzivnije, a Marin bi ponovo išao u sredinu.

Nešto slično smo od Zvezde mogli da vidimo i protiv Salcburga od 38. minuta kada je Jovančić zamenio Simića i ''preselio'' Krstičića bliže golu. S tim da je Krstičić bio dosta defanzivniji nego Simić. Na kraju, gužva u sredini je pokrila Zvezdine rupe u tom trenutku.

Čaušić umesto Kafua značiće oprezniju, pametniju i svakako defanzivniju Zvezdu. Dovoljno za bod ili tri, videćemo u utorak negde malo pre 23.00 časa.

VIDEO: Nikola Maksimović pokazuje Napolitancima Sever i šta ih očekuje na Marakani

VIDEO: Anćelotiju dva puta zazvonio telefon na ključno pitanje o Zvezdi

VIDEO: Kulibali: Napoliju će biti teško na istorijskom stadionu kao što je Marakana

VIDEO: Zvezda odradila poslednji trening pred Napoli

VIDEO: Zagrmela himna Lige šampiona na Marakani

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane-pufne

    17. septembar 2018 | 21:58

    Bilo koja formacija sutra je dobitna protiv Napolija

  • Milos

    17. septembar 2018 | 23:50

    Gospodo,navijaci malog kluba iz komsiluka,vidim da ne mozete bez Nas pa bih vas podsetio na poznati termin 20 I 45....samo najbolji,krem evropskog fudbala....sportski pozdrav!

  • Maximus

    17. septembar 2018 | 23:11

    ...u stvari sutra će mo videti gde se zapravo nalazimo i koliki smo...daj nam bože snage..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA