≫ 

Podsetićemo Evropu da je Zvezda prvak sveta: Legenda Zvezde jedva čeka početak Lige šampiona!

Dule Savić kako zbog sina Vujadina, tako i zbog kluba koji mu je u srcu u totalnoj euforiji pred duel sa Napolijem

  • 2

Legendarni golgeter Crvene zvezde Dušan Savić izjavio je da je učešće u Ligi šampiona prava prilika za njegov klub, Srbiju i Beograd da se pokažu u pravom svetlu i da se posalje slika nesvakidašnjeg ambijenta iz naše zemlje.

Savić, otac kapitena Vujadina Savića, dan pre meča protiv Napolija na startu elitnog takmičenja, u izjavi Tanjugu ističe da Evropa ponovo u superlativima govori o Zvezdi.

- Liga šampiona je sjajna prilika za Crvenu zvezdu, Beograd i Srbiju da budu prisutni na pravoj evropskoj sceni, da pokažemo ko smo i kakvi smo. Verujem da ćemo se predstavite u pravom svetlu u svim aspektima - rekao je Savić  na stadionu "Rajko Mitić".

VIDEO: Dule Savić u zvezdinom dresu skočio iz aviona

Gostovanje navijača Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula u Beogradu vidi kao odličnu šansu za zaradu grada i države.

- Srbija i Beograd mogu da iskoriste dolazak inostranih navijača, posebno što će dođe novac u zemlju. Oni će doći i da troše.

Prema njegovim rečima, lepo je kada se u Evropi priča o dobrim stvarima iz Srbije i Crvene zvezde, kao što je sada momenat.

VIDEO: Ludnica u miks zoni: Dok je Savić davao izjavu, fudbaleri Zvezde su odvrnuli zvučnike

- Pričaće se da Zvezda ima dobar tim i da je ponovo među najjacima, kao i podsećati da je bila šampion Evrope i sveta, a mnogi u Evropi to verovatno ne znaju. Beograd će biti domaćin navijačima Napolija, PSŽ-a i Liverpula, tako da će oni doći da uzivaju u našem gostoprimstvu, hrani i provodima, ali i da vide ambijent na stadionu kakav ne mogu u svojoj zemlji.

Otkrio je da sa posebnim emocijama čeka Zvezdin debi u Ligi šampiona, posebno što je to uspelo ekipi čiji je deo njegov sin Vujadin.

- Sa posebnim emocijama čekam duel sa Napolijem, posle mnogo godina Zvezda je ponovo na velikoj sceni, a dodatno što je sin Vujadin kapiten takve generacije. Oni su ostvarili veliki san nas koji volimo Crvenu zvezdu. To je za mene sjajna stvar, ali ujedno i teška zbog rivala.

VIDEO: Vladan Milojević objasnio italijanskom novinaru šta je sve naučio od Karla Anćelotija

Savet za Vujadina nema jer smatra da pravi može da dobije jedino od trenera Vladana Milojevića.

- Ništa mu nisam rekao, moj princip je da sluša samo trenera. Nije dobro kada igrač ima mnogo saveta sa svih strana, trener je jedina osoba od koga treba da dobije. On nosi odgovornost.

Za Zvezdine rivale u C grupi kaže da su favoriti protiv kluba u kome se proslavio, ali da to ništa ne mora da znači.

- Sva tri tima su u određenoj prednosti u odnosu na Zvezdu, imaju velikih i skupih igrača iz jačih liga. Ipak, ne sme da se zaboravi da je Crvena zvezda jedinsvena i kada se napuni "Marakana" ambijent podigne igrače i da im kvalitet više. Siguran sam da se nece predati, možda je dobro što Zvezda ima ulogu autsajdera.

VIDEO: Delije u nekoliko stotina metara dugačkom redu za kartu

Utakmicu protiv Napolija poželeo je da odluči neko od Zvezdinih napadača.

- Nikad se nisam bavio prognozama, neka reši neko iz Zvezdine navale, ali utakmica nosi puno iznenađenja. Primer nam je i duel u Salcburgu, Pavkov je usao u igru i odlučio. Teren je jedino merilo i sve će pokazati - zaključio je legendarni golgeter.

Da podsetimo, utakmica između Crvene zvezde i Napolija igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 21 sat.

VIDEO: Zvezda je pregazila Radnik, pogledajte svih šest golova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    17. septembar 2018 | 17:33

    I ja bi da sam uzeo 10000 paketa!!!

  • Rola

    18. septembar 2018 | 12:57

    Ajd da i to vidimo samo nemoj posle utakmice da te trazimo po misjim rupama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA