≫ 

Remi omladinaca Zvezde protiv Napolija, Joveljić i Terzić pokazali zašto već igraju u prvom timu (FOTO)

Crveno-beli uzeli prvi bod u LŠ

  • 8

Omladinci Crvene zvezde odigrali su nerešeno protiv Napolija u 1. kolu Lige šampiona - 1:1 (1:1)!

Crveno-beli su do prvog boda u grupi C stigli potpuno zasluženo, a strelac jedinog gola bio je Dejan Joveljić u 17. minutu. Asistirao mu je Aleksa Terzić, a njih dvojica su na Banovom brdu (podsetimo da Zvezda igra LŠ na stadionu Čukaričkog) jasno pokazali zašto ih je Vladan Milojević prekomandovao u seniore.

Terzić, po vokaciji levi bek, igrao je nešto ofanzivnije u sastavu Bratislava Živkovića i, pored kapitena Napolija Gaetana, bio je najbolji na terenu.

Kao i on, tako je i Gaetano bio asistent kod vodećeg gola Senesea u 13. minutu, a i sam je imao dve sjajne prilike za vođstvo. Ipak, golman Zvezde Gordić ga je nadmudrio.

CRVENA ZVEZDA - NAPOLI 1:1 (1:1)

(Joveljić 17 - Senese 13)

Crvena zvezda: Gordić - Kukolj (Stajić 71), Savić, Jovičić, Stojančić (Dedijer 71) - Adžibaba (Milikić 85), Velikić (Đorđević 57) - Kupusović, Jočić (Stojanović 57), Terzić - Joveljić.

Napoli: D'Andrea - Bartiromo, Senese, Kazela - Zedadka (Zanoli 62), Mićilio, Mamas (Lovisa 63), Kalvano (Manci 75) - Gaetano, Saporeti (Dalesandro 75), Guadanji (Palmijeri 63)

Joveljić je u svom stilu proslavio gol Foto: MN Press

Nekako bojažljivo i sa previše respekta prema protivniku, fudbaleri Zvezde su ušli u svoj premijerni meč LŠ. Kao da je trema učinila svoje i tek posle izjednačujućeg gola Joveljića su ''shvatili'' da mogu da igraju sa Napolijem.

Gosti su već u 55. sekundi mogli do gola kada je Saporeti sa pet metara glavom šutirao pored gola. Bio je neometan, ali srećom po crveno-bele i neprecizan. Da su rupe u odbrani postojale videli smo u 12. i 13.minutu.

Najpre je Gordić odbranio jedna na jedan Guadanjiju, ali je Senese posle kornera, ipak, uspeo da zatrese mrežu. Neverovatno, ali i on je bio sam na nekih 11-12 metara i jakim šutem prevario je Gordića.

U međuvremenu je Terzić u 6. minutu upisao jedan opasan šut, a pomenuti igrač je u 17. minutu bio asistent kod gola Joveljića. Odlično je ''zavrnuo'' loptu u kazneni prostor ka kapitenu koji je manirom vrsnih strelaca glavom prevario D'Andreu.

Slavlje Joveljića i saigrača Foto: Arena sport

Terzić je i u 24. minutu odlično proigrao Kupusovića, ali gola nije bilo. Ipak, dvojac Zvezde je nagrađen apaluzima sa tribima stadiona Čukaričkog.

- Svako po jednog igrača, svako po igrača, aloooo bre - grmelo je u 30. minutu sa klupe Zvezde u trenutku kad se kapiten Napolija Gaetano spremao da izvede korner.

I on im umalo nije doneo novo vođstvo kada je jedan igrač gostiju bio sam na drugoj stativi. Na Zvezdinu sreću, nije baš najbolje reagovao. Dva minuta kasnije Joveljić i Joćić su iskreirali odličnu akciju po levoj strani, ali je poslednje pomenuti šutirao tik iznad prečke.

Zvezda je uglavnom napadala po toj levoj strani gde je Terzić konstantno mučio defanzivce Napolija. Još jednom je levi bek, koji je na ovoj utakmici igrao nešto ofanzivnije, pokazao da je s razlogom prekomandovan u prvi tim odakle je u omladince vraćen baš zbog LŠ.

U 35. minutu je nasamario trojicu čuvara, ali niko nije pokupio njegov centaršut, da bi u naredna tri minuta Zvezda preko Joveljića i Kupusovića mogla da preokrene rezultat u potpunosti. Prvi je glavom šutirao pored gola, drugom je D'Andrea odbranio snažan udarac sa 15 metara.

Foto: MN Press

Do gola je još jednom mogao i Napoli. Tvrdili su gosti da je lopta prešla gol liniju u finišu poluvremena, posle udarca Gaetana, ali se pištaljka nije čula. Vredi pomenuti da je Gordić sjajno ''izvadio'' loptu i spasio svoj tim.

Tim koji je i u drugom poluvremenu upisao prvu priliku. Bilo je to nešto između šuta i centaršuta Terzića, ali dovoljno dobro da je italijanski golman morao da izbaci u korner.

U periodu od 57. do 63. minutu videli smo veliki brojk izmena. Trener gostiju je izvršio tri, dok je Bratislav Živković zamenio dvojicu igrača. Umesto Velikića i Joćića ušli su Stojanović i Đorđević koji je samo minut kasnije pogrešio na sredini terena i otvorio opasnu kontru Napolitanaca.

Zvezda je u drugom poluvremenu najbliža golu bila u 71. minuti kada je Joveljić bio u prilici. Utrčao je u kazneni prostor sa desne strane, ali mu je D'Andrea odbranio šut. Prethodno je sjajno ušao u isti i posle mu nije bilo teško da ukroti loptu.

Tri minuta kasnije briljirao je i Gordić na drugoj strani. Gaetano je mogao da donese vođstvo svom timu, ali mu je golman Zvezde odbranio zicer. u 78. je Gordić ponovo bio na iskušenju kada je Napoli imao slobodnjkak sa 19 metara. Srećom po njega, lopta je na kraju završila u korneru.

Joveljić u duelu sa igračem Napolija Foto: MN Press

U tih nekoliko minuta viđen je možda i najbolji fubbal u drugom poluvremenu koje je, doduše, za klasu bilo slabije od drugog. Domaćin je u poslednjih 15 minuta polako gubio i snagu što nije iznenađenje s obzirom na to da je ova generacija crveno-belih u proseku mlađa godinu dana od protivnika.

Iznenađenje je možda bod koji su crveno-beli uzeli jer su pre meča bili autsajderi. Međutim, uspeli su da sačuvaju tih 1:1 do kraja mada ostaje žal za propuštenim prilikama  prvom poluvremenu.

Inače, u drugom meču ove grupe Liverpu je kod kuće pobedio PSŽ sa 5:2, a Sveci će u narednom kolu igrati baš protiv Zvezde.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA