≫ 

Remi veliki kao Marakana: Napoli pokazao klasu, Zvezda uzela prvi bod u Ligi šampiona! (FOTO) (VIDEO)

Srpski šampion stigao do istorijskog remija sa odličnim Italijanima

I bi ta Liga šampiona - i bi bod za Zvezdu, veliki kao dve Marakane!

Napoli je pokazao klasu, ali je Zvezda fanatičnom borbom za svaki pedalj terena uspela da obraduje navijače remijem bez golova u prvom kolu elitnog takmičenja pred krcatim stadionom.

>>> Terzić odveo De Laurentisa u Franš: Šta se jelo i pilo na ručku Zvezde i Napolija pred bitku u Ligi šampiona? (FOTO)

Gosti su dominirali, imali inicijativu, međutim naišli su na jak otpor srpskog prvaka koji je bio u podređenom položaju gotovo sve vreme, ali je imao dovoljno snage i energije, istina i sreće, da sačuva mrežu na premijeri u Ligi šampiona.

>>> Koreografija Delija za istoriju: Pogledajte kako je više od 50.000 Zvezdaša motivisalo crveno-bele! (VIDEO)

Crveno-beli mogu biti prezadovoljni učinjenim, naišli su na velikog rivala, najvećeg u "Milojevićevoj eri", videlo se da je Napoli ekipa iznad svih ostalih koji su izašli na crtu crveno-belima, ali i sa takvim protivnikom umeli su da izađu na kraj igrači srpskog prvaka.

Slavlje fudbalera Zvezde posle remija sa Naspolijem u 1. kolu Lige šampiona Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

Borjan i kvartet ispred njega u sastavu Stojković, Savić, Degenek i Rodić, uz čast svim ostalima, Jovičiću pre svih, na svojim plećima je izneo najveći deo istorijskog remija pred krcatom "Marakanom", koja je sijala u večeri povratka crveno-belih u evropsku elitu posle skoro tri decenije.

I bez Hamšika i Mertensa u prvoj postavi gosti su od starta "davili" Zvezdu kao zmija žabu, posed lopte bio je daleko na strani momaka sa juga "Čizme", otud i niz kritičnih momenata u kaznenom prostoru Zvezde.

Pune ruke posla imao je Borjan, koji je ponovo bio talisman za svoj tim: siguran, miran, besprekorno koncentrisan...

>>> Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao: Zvezdine legende iz Barija izašle na teren, Delije zagrmele jače nego ikad! (FOTO) (VIDEO)

Imao je, istina, i sreće u dva navrata, kod prečke Insinjea u prvom delu meča (17. minut), u nastavku i kada je Rodić gotovo sa gol-linije sklonio loptu posle pokušaja Milika, ali i te kako su Borjanove zasluge najveće što je mreža Zvezde ostala da miruje kada je majstorski čitao namere Milika, Mertensa i ostalih vedeta člana Serije A.

Bez dileme, Borjanu zasluženo pripada epitet igrača utakmice.

Ipak, ne bi to bio da ispred sebe nije imao pravi pravcati zid, spartanske borce, četvorku na čelu sa Vujadinom Savićem, koja je do iznemoglosti "krpila" svaku kritičnu situaciju, presretala lopte koje su "zujale" oko šesnaesterca. Imali su gosti više od igre, inicijativu, šanse, udarce, ne i dovoljno mirnoće da materijalizuju dominaciju u prijatnoj beogradskoj večeri.

Čaušić u borbi za loptu sa fudbalerom Napolija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na drugoj strani terena trio Marin, Čaušić, Ben, ispred njih i Boaći, jedva da su dolazili do prilike da iskreiraju i udare na napolitanske atlete u defanzivi. Taktički genije Anćeloti totalno je umrtvio ofanzivu Beograđana, koja gotovo da je tek u nekoliko navrata profunkcionisala, iznedrila tek jednu pravu šansu preko Boaćija čiji je udarac završio u naručju Ospine.

Pogledajte najbolju šansu Zvezde na utakmici posle akcije Rodića, Bena i Boaćija.

Nis u igrači srpskog šampiona gubili glavu ni kada su gosti superiorno pleli mrežu oko kaznenog prostora, glad za pozitivnim rezultatom, želja da se nadmeću i namuče najveće bila je jača od Napolijevih težnji da slome crveno-bele u grotlu Zvezdine "rupe". Iskidali su se Milojevićevi defanzivci za ovaj bod koji će se pamtiti kao prvi u eliti posle skoro tri decenije tavorenja na evropskoj margini.

Ako je neko očekivao pobedu Zvezde, neka se vrati u realnost - ovo je Liga šampiona, ovde su fudbalske ale, ekipe koje igraju atomski fudbal, a Zvezda je među njima - i uzela je bod.

CRVENA ZVEZDA - NAPOLI 0:0

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić (od 56. Jovančić), Krstičić – Ben, Čaušić, Marin (od 86. Simić) – Boaći (od 81. Pavkov).

Napoli: Ospina – Hisaj, Albiol, Kulibali, Rui – Zjelinski (od 75. Hamšik), Alan (od 61. Mertens), Ruiz – Kaljehon (od 75. Unas), Milik, Insinje.

Žestoki dueli na svakom delu terenaFoto: Marko Jovanović

.

Navijači Napolija na Marakani Foto: Marko Jovanović
Milik i Jovičić u trku za loptom Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Lorenco Insinje najopasnije je zapretio Borjanu u prvom poluvremenu šutem koji je završio na prečki Foto: Marko Jovanović

Pre meča navijači su pozdravili šampionsku generaciju iz Barija

Foto: Arenasport
Igrači Napolija impresionari ambijentom na stadionu Crvene zvezde Foto: Marko Jovanović
Kop navijača Napolija na Marakani, "tu je" i Maradona Foto: Marko Jovanović

VIDEO: Anćelotiju dva puta zazvonio telefon na ključno pitanje o Zvezdi

VIDEO: Pogledajte i šta smo zabeležili sat i po vremena uoči utakmice u okolini našeg najvećeg stadiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delijaa

    18. septembar 2018 | 19:59

    Samo hrabro, mozemoo mi too!

  • Даца

    18. septembar 2018 | 21:24

    Иначе, велико хвала нашој државној телевизији на преносу...

  • Bravo

    18. septembar 2018 | 23:14

    Samo onaj ko ne shvata kakav je uspeh napravljen samim plasmanom u LŠ može da piše negativne komentare,tipa loša igra,ovaj ne zna ništa,ovo je katastrofa,i td... Alo ljudi,da li ste vi svesni koliki je ovo uspeh,da li vi vidite kolika je razlika izmedju evropske ekipe koja spada u B kategoriju i nas,za koje možemo da kažemo da imamo sasvim dobar tim. Mnogo smo daleko u ovom trenutku,al svaki bod je super za nas(citaj 900 000€),svaki bod pomaže da se NAŠA ZVEZDA KONAČNO VRATI GDE JOJ JE I MESTO. Vratite se malo u prošlost,i iskreni budite koliko vas je verovalo da ćemo se izvući iz svega što su nam radili,mi smo sada tu,e sad isto treba vreme da napravimo konkurentan tim bar za 3.mesto. Svaka čast svim igračima na karakteru,borbenosti do kraja utakmice,takođe Miloju i celom stručnom štabu. Radujte se Zvezdasi večeras,nemojte biti negativni,i pljuvati PO NAŠEM KLUBU I NAŠIM IGRAČIMA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA