≫ 

Napolitanci, možete mirno da spavate! Milojević slikovito opisao Zvezdin povratak u LŠ posle 26 godina

Trener Zvezde je u svom stilu odmereno pričao o svemu viđenom protiv druge najbolje italijanske ekipe.

  • 17

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je utiske posle 0:0 sa Napolijem u Ligi šampiona.

Crveno-beli imaju razlog za zadovoljstvo, na veličanstven način su otvorili povratnički nastup u eliti nakon 26 godina, iako je razlika u klasi bila očita.

Srčanošću se to nadomestilo, a čak je moglo i da prevagne na Zvezdinu stranu po pitanju ishoda.

- Šta da kažem, bila je ovo lepa predstava, vratiti se posle toliko godina, na ovakvom nivou igrati protiv ovakvog rivala... Mislim da je bilo fantastično. Utisci su fenomenalni, svaki igrač i trener živi za ovo.

Paklena je borba bila za svaku loptu Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Što se tiče meča, malo je reći da je težak, grupa je teška, šta reći o Napoliju a da se ne propusti nešto? Vrhunski tim i trener, bore se dugo za skudeto. Imali smo plan, dosta toga dobrog smo uradili, ovo je dobro da vidimo gde smo. Ne zaboravite, imamo dvojicu igrača koja su igrala LŠ, ostali nisu.

Okrenuo se Milojević potom i podeli uloga na terenu.

- Znali smo da će Napoli imati posed, oni imaju posed i protiv Lacija, Fjorentine, Milana, očekivano je da imaju protiv nas. Probali smo da ugrozimo sa brzim napadima. Nismo se na startu snašli, lako smo gubili loptu u defanzivi, ali kako bude vreme odmicali, bićemo bolji. Čestitao bih publici, ambijentu, nisam ni sumnjao da će lepa slika da se pošalje iz Beograda, iz Srbije. Mi se okrećemo drugim utakmica.

Borjan je izneo veliki teret meča u ovakvim situacijama Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Italijanski novinari su čestitali Milojeviću, a potom je pala analiza igračkog kadra. 

- Mislim da u samoj pripremi ovo nismo očekivali što se tiče postave, složićete se, gledajući ostale mečeve, Napoli je igrao ovako, možda ne samo protiv Sampe, ostalo su igrali u jednom sistemu, ne bih ja puno pričao o tome da li je dobro da igra Ruiz ili Hamšik. Veliki je roster Napolija, očekivali smo da će napadi ići na ovaj način. Pokušavali smo, normalno, da se odbranimo, potom i da uradimo nešto više.

Bilo je i priče o tome kako apetiti rastu posle ovakvih mečeva.

- Hajde da razjasnimo nešto, gledajte, činjenica je da nam je ovo prvi meč u LŠ posle 26 godina. Kad vidite nekog posle 26 godina, da vam je i najbliži rod, pa ne znate šta da kažete, zastane knedla. Iluzorno je pričati o protivnicima. Kada dođu ovakve situacije, rekao sam da imam poverenje u igrače, daćemo sve od sebe, naučićemo od ovih ekipa. Nisam alibi nikad tražio, ne zanemarite budžete drugih.

Stojković interveniše Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Kažemo kakav Napoli, PSŽ... Tačno je da su od krvi i mesa, ali je ovo za nas veliko iskustvo. Drago mi je da je Zvezda došla kao gigant da igra sa ovakvim ekipama, da ih gledate u oči... Da, bili su bolji, ali nema potrebe licitirati da li ćemo imati 0 bodova ili 15. Nema priče dok se mečevi ne odigraju. Takav smo narod, volimo malo da preterujemo.  

Pitali su italijanski novinari Milojevića i za pristup Zvezde protiv PSŽ-a i Liverpula i šta Napolitanci mogu da očekuju, na šta im je odgovorio uz osmeh "da mogu mirno da spavaju".

Bilo je reči i o igračkom kadru, pošto igrači poput Kafua nisu bili ni u protokolu.

- Boaći je bio taktička izmena, ne volim da pričam o igračima koji ne igraju, može neko da da 15 golova i da ga ne bude na sledećem meču. Imamo veliki roster, neki igrači su ostali van toga i žao mi je što je moralo tako. Neukusno mi je da pričam o onima koji nisu bili tu.

VIDEO -Boaći je bio toliko blizu gola

VIDEO - Kako izgleda kada je Marakana puna na startu LŠ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    19. septembar 2018 | 02:03

    Kao i uvek veliki gospodin..Svaka tebi čast skidam kapu Dr.Milojevicu..

  • MilanT

    19. septembar 2018 | 00:43

    Od najboljih se uci. Bravo Miloje.

  • Aragorn

    19. septembar 2018 | 00:26

    " dosta toga dobrog smo uradili " ???? Koju si ti utakmicu gledao ?? Zvezda je najjaca u srbiji , to stoji , ali za Evropu jako slaba i mala . Nazalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA