≫ 

Kakva čast za Tadića: Srpski fudbaler kapiten Ajaksa na debiju u Ligi šampiona, to je uspelo samo jednom igraču pre njega!

Naš reprezentativac se sjajnim igrama i ponašanjem izborio za status lidera tima

  • 3

Dušan Tadić se preoporodio od dolaska u Ajaks, igra sjajno Srbin bukvalno od letošnjeg debija za "Kopljanike" u čijem je dresu dočekao, eto, i da debituje u Ligi šampiona, na meču sa AEK-om - i to kao kapiten!

Nije se dalo do sada srpskom reprezentativcu da napravi iskorak u najkvalitetnije takmičenje, gde mu je realno i mesto, ali sa dolaskom među "Kopljanike" zakoračio je i na taj, do sada nepoznati teren -  među evropski krem.

Zbog odsustva kapitena Žoela Veltmana i njegovog zamenika Matjasa de Ligta, Tadiću je, na iznenađenje mnogih navijača Ajaksa, trener ekipe Ten Hag pomalo neočekivano dodelio kapitensku traku iako u ekipi ima iskusnog Huntelara, zatim De Jonga, pa i Blinda (sva trojica starteri) koji su kao domaći igrači i višegodišnji članovi kluba, možda, i pre zaslužili traku od Srbina.

Međutim, ne misli tako trener amsterdamskog tima, vidi u Srbinu ono što vide svi: sjajnog fudbalera, vođu i trenutno prvu "violinu" tima, što je najverovatnije i razlog što mu je i dodelio traku.

Inače, samo je jednom igraču u istoriji kluba uspelo da istovremeno debituje u Ligi šampiona i nosi kapitensku traku: u pitanju je zvezda Barselone Luis Suarez.

Tadić sa kapitenskom trakom slavi vodeći gol Ajaksa protiv AEK-a Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    19. septembar 2018 | 22:33

    Ali je trebalo podsetiti da je kapiten Ajaksa u Ligi šampiona (tada Kupu prvaka)koju je i osvojio sa ovom ekipom bio još jedan Srbin, Velibor Vasović. I to u vreme kada je Ajaks harao Evropom.

  • Lemi

    20. septembar 2018 | 00:01

    Igracina nema sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA