≫ 

Ronaldo isključen u suzama: Brih napravio cirkus u pobedi Juventusa, Siti izgubio od Liona, Tadić odličan u debiju! (VIDEO)

Tadić odličan, Ronaldo pocrveneo u pobedi Juventusa

  • 7

Bajkovito je počela sezona u Ligi šampiona po holandski Ajaks, "Kopljanici" su deklasirali grčki AEK sa 3:0 uz odličnu partiju Dušana Tadića, a onda je sve ostalo palo u senku isključenja Kristijana Ronalda, u pobedi Juventusa nad Valensijom sa 2:0.

>>> Kakva čast za Tadića: Srpski fudbaler kapiten Ajaksa na debiju u Ligi šampiona, to je uspelo samo jednom igraču pre njega!

Tadić je imao debi iz snova u Ligi šampiona, data mu je kapitenska traka i poveo je ekipu ka ubedljivoj pobedi, uz jednu asistenciju. Ipak onda je usledilo šest mečeva od 21.00, a završilo se sve prerano za Kristijana Ronalda isključio nama dobro znani Feliks Brih.

Za Ronalda je meč bio gotov u 29. minutu, posle čega je Feliks Brih primirio navijače Stare dame sa dva penala, koja je realizovao Miralem Pjanić. Sa igračem više, Valensija nije uspela da ugrozi gol šampiona Italije, a ubedljiv trijumf zabeležila je još ekipa Reala nad Romom sa 3:0. Toliko je bilo i za Junajted protiv Jang Bojsa, Siti je poražen od Liona sa 2:1.

Foto: Tanjug/AP

GRUPA E

Ajaks je pokazao da AEK još nema adekvatnu klasu i iskustvo za Ligu šampiona. Centralna figura meča na "AmsterdamAreni" bio je dvostruki strelac Nikolas Taljafiko koji je najpre "načeo" goste u 46. minutu, a oda ih u 90. dotukao i postavio konačan rezultat. Između toga, svoju konkretnu rolu, kao i u gotovo svakoj utakmici ove sezone, imao je Dušan Tadić, kapiten ekipe na ovom meču.

Srpski fudbaler je u 77. minutu nabacio loptu sa desne strane, pravo pred gol Atinjana, gde je De Bek samkao duh glavom matirao Barksa, za tada već rezultat koji je garantovao mirnu završnicu Holanđanima.

U drugom meču, Bajern je rutinirano savladao Benfiku  u Portugalu, ranim golom Levandovskog je najavljena pobeda.

Poljak je vezao čak 9. sezonu Lige šampiona u kojoj postiže pogodak, da bi tačku na duel stavio Renato Sančez u 54. minutu, posle čega Bajern nije dozvolio opuštanje koje bi ugrozilo gol.

GRUPA F

Proverena politika miksa ukrajinskih i brazilskih igrača i ove sezone je aktuelna kod Šahtjora, ali su i gosti imali svoje adute, prvi su i poveli, i to nakon vrhunske timske akcije koju je efektnim lobom završio Austrijanac Griliš. Uzvratio je Ismaili solo akcijom i vrlo spretnim udarcem levim spoljnim delom kopačke za egal, međutim, iskusni golman Pjatov je pred kraj poluvremena "zaplivao" u prazno, a njegov kiks kaznio Nordtveit za novo vođstvo gostiju.

U nastavku, Ukrajinci su učinili sve da dođu do novog egala, dugo su pleli mrežu oko kaznenog prostora gostiju, a onda je Majkon stupio na scenu: perfektnim udarcem sa dvadesetak metara matirao je golmana Hofenhajma i doneo bod svom timu.

Što se tiče duela Sitija i Liona, Francuzi su odneli ceo plen pošto su već u 43. minutu vodili sa 2:0. Prvo je Korne iskoristio kašnjenje odbrane Sitija na desnoj stativi, da bi Fekir sa distance zapečatio sudbinu Građana u ovom meču, pred odlazak na odmor.

U 67. minutu je Silva vratio nadu Građanima, krenuo munjevito ka centru posle pogotka, ali je sve bilo uzaludno, Lion se odbranio do kraja.

GRUPA G

Real se poigrao sa Romom golovima Iska, Bejla i Marijana Dijaza, ceo meč za Vučicu odigrao je naš Aleksandar Kolarov, a Velšanin Bejl postao je lider tima po odlasku Ronalda. Dao je 10. gol u poslednjih 10 mečeva za Real i potvrdio trijumf u meču.

Nešto burnije bilo je u susretu Viktorije Plzenj i CSKA iz Moskve.

Svesni su u oba tabora da će biti teško protiv Reala i Rome, pa su karte bačene na međusobni duel, u čemu su češki navijači uživali u prvom poluvremenu.

Krmenčik je doneo 2:0, a dramu je napravio Fedor Čalov na startu drugog poluvremena. Upornost se isplatila Moskovljanima tek u petom minutu nadoknade, kada je iz penala bod otkinuo Vlašić.

Trener Valensije je tešio Ronalda Foto: Tanjug/AP

GRUPA H

Junajted se poigrao sa Jang Bojsom u Švajcarskoj, Pogba je sve rešio do poluvremena sa dva gola, a Marsijal je povisio na 3:0 u 66. minutu, s time da domaćini mogu biti srećni što nije završeno i katastrofalnijim ishodom.

Za kraj, najviše bure viđeno je u Valensiji, gde je Kristijano Ronaldo prvi put u karijeri isključen otkad igra Ligu šampiona.

Desilo mu se to u debiju za Juve u eliti, zbog jednog koškanja koje je Feliks Brih preuveličao, propustiće utakmicu sa Jang Bojsom i dvomeč sa Mančester junajtedom, čemu se posebno radovao jer je igrao za Đavole.

Kontroverzni sudija mu je bez oklevanja pokazao put u svlačionicu, sa čime se Ronaldo nije pomirio, a mala uteha biće mu golovi Miralema Pjanića - oba iz penala!

Za kraj, u poslednjim trenucima meča, Vojčeh Ščešnji je odbranio penal Danijelu Parehu.

LIGA ŠAMPIONA, PRVO KOLO

Grupa E

Ajaks - AEK 3:0 (0:0)

(Taljiafiko 46, 90, Van De Bek 77)

Benfika - Bajern 0:1

(Levandovski 11)

Grupa F

Šahtjor - Hofenhajm 2:2

(Ismaili 27, Majkon 81 - Griliš 6, Nortvajt 38)

Mančester siti - Lion 1:2

(Silva 67 - Korne 26, Fekir 43)

Grupa G

Real Madrid - Roma 3:0

(Isko 45, Bejl 58, Marijano 92)

Viktorija Plzenj - CSKA Moskva 2:2

(Krmenčik 29, 41 - Čalov 49, Vlašić 95p)

Grupa H

Valensija - Juventus 0:2

(Pjanić 45 p, 51p)

Jang Bojs - Mančester junajted 0:3

(Pogba 35, 44, Marsijal 66)

TOK MEČEVA

MEČEVI ODIGRANI U UTORAK:

Grupa A

Klub Briž - Borusija Dortmund 0:1 (0:0)

Monako - Atletiko Madrid 1:2 (1:2)

Grupa B

Barselona - PSV 4:0

Inter - Totenhem 2:1

Grupa C

Liverpul - Pari sen Žermen 3:2 (2:1)

Crvena zvezda - Napoli 0:0

Grupa D

Galatasaraj - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)

Šalke - Porto 1:1 (0:0)

VIDEO - Navijači Zvezde napuštali Marakanu 10 minuta pre kraja meča sa Napolijem!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Op

    19. septembar 2018 | 21:37

    Je li to isti sudija koji nama var nije gledao na svetskom? Nije bio crveni.

  • Leo

    20. septembar 2018 | 01:49

    Brih je arogantni pozer koji koristi svaki momenat za lecenje kompleksa i samopromociju. Los sudija, jos gori covek, sramota za fudbal!

  • Thomas

    19. septembar 2018 | 23:19

    Kako ovaj Modric igra 👏🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA