≫ 

Impresivna statistika golmana Zvezde: Borjan je najbolji čuvar mreže 1. kola Lige šampiona!

Čuvar mreže crveno-belih privukao je pažnju fudbalske Evrope

  • 11

Meč sa Napolijem, završen bez pogodaka, bio je najozbiljniji test granitne odbrane crveno belih do sad, a o uspešno položenom ispitu, osim mirne mreže, govori i statistika.

>>> Očekujem 3 boda protiv Partizana: Boaći, pred derbi, uveren u pobedu Zvezde!

Milan Borjan golman je sa najboljom učinkom posle prvog kola grupne faze Lige šampiona. Zvezdin čuvar mreže drugi je po broju odbrana posle premijernog kola takmičenja sa sedam intervencija, a ispred poslednjeg stuba crveno-belog bedema je samo Olsen, golman Rome, koji je u osam navrata zaustavio loptu na putu do mreže, ali je pored toga tri puta kapitulirao.

VIDEO: Zvezdine legende iz Barija izašle na teren, Delije zagrmele jače nego ikad

Sedam odbrana, pored Borjana ima i Lopez, golman Liona, ali je on poklekao pred naletima Mančester sitija, pa je učinak čuvara mreže srpskog šampiona bez premca u prvom kolu.

Igra u defanzivi izabranika Vladana Milojevića još jednom se pokazala na delu, kompletan tim umešno se branio pred naletima rivala o čemu govori i sedam blokiranih udaraca fudbalera Napolija. Podatak koji potvrđuje kvalitetnu odbranu je da je meč sa Napolijem 42. od 72 bez primljenog gola pod vođstvom aktuelnog stručnog štaba.

Novi veliki test fudbalere Crvene zvezde očekuje u nedelju kada je zakazan večiti derbi sa Partizanom, a onda i 3. oktobra u 2. kolu C grupe Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena u Francuskoj.

Milan Borjan skrenuo je pažnju na sebe dobrim odbranama; Foto: Marko Jovanović

VIDEO: Koreografija Delija za istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA