≫ 

Zvezda na vrhu UEFA liste ove sezone

Fudbaleri Crvene zvezde, zajedno sa Ajaksovim, do sada su najviše zaradili bodova u Evropi na osnovu UEFA koeficijenta ove sezone.

  • 15

Crveno-beli iz Beograda i Amsterdama su posle prvog kola Lige šampiona pojednaki sa 11 bodova, s tim da su Holanđani pobedili atinski AEK (3:0), a tim Vladana Milojevića remizirao sa Napolijem (0:0) i popravio skor za poen. Daleko iza su ostali klubovi, Sevilja i Genk su osvojili osam bodova, Seltik i Kopenhagen 7,5, AEK i Benfika sedam...

>>> Da li znate koliko je večitih derbija u istoriji odigrano u septembru i ko ima bolji skor? Mali uvod u fudbalski spektakl koji nas čeka!

Što se tiče nacionalnog koeficijenta, Srbija je ovo leto završila na prvom mestu od početka takmičenja sa prosečnih 5,500 bodova.

Srpski klubovi, pored Zvezde su sasvim solidan nastup imali Partizan, niški Radnički i Spartak iz Subotice, iza sebe su ostavili Škote (4,750), Špance koji se tek priključuju (4,571), Slovake (4,375), Nemce (4.357), Italijane (4.214)...

Na ukupno listi Srbija je na 19. poziciji u Evropi sa 21,750 bodova, ispred je Kipar (22.675), a iza Belorusija (20,375).

Pogledajte videe sa duela Zvezde i Napolija

VIDEO: Koreografija Delija za istoriju

VIDEO: Zvezdine legende iz Barija izašle na teren, Delije zagrmele jače nego ikad

VIDEO: Hipsterska brada vođe navijača Napolija se oklembesila od grmljavine Delija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    21. septembar 2018 | 11:32

    A koji je Partizan 🤣

  • Srbija

    21. septembar 2018 | 12:40

    Preterali ste sa tom Zvezdom.Budi te jednom realni u nekom tekstu.Svi znaju da je Partizan mnogo veci uspeh imao od C.Z.u zadnjih 20 godina.Netacna vam je i vest da su Fudbaleri C.Z.skuplji za duplo od Partizanovih Fud.Pisi te da skoro svaki zvezdin Fudbaler ne vredi nista kad prede u neki inostrani klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA