≫ 

Sve što bi trebalo da znate o 158. večitom derbiju: Sva bitna pitanja i svi odgovori za Delije i Grobare!

Podsetimo, meč u Humskoj na programu je od 19.00 časova

  • 16

Došao je i taj dan! Dan prvog večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde u novoj sezoni!

Za razliku od prethodnog odigranom u Humskoj, kada su crno i crveno-beli pred međusobni meč obezbedili nokaut fazu Lige Evrope, srpski šampion ovaj duel dočekuje u daleko boljem raspoloženju.

Učesnici su Lige šampiona, dok je Partizan ostao samo na domaćem takmičenju. Otuda je Zvezda možda i favorit, ali jasno je da pravog favorita u večitom derbiju nema.

Ukoliko ste rešili da derbi gledate, da li uživo ili putem TV-a,  ovo bi svakako trebalo da znate:

Napoli testirao Zvezdu u utorak Foto: Marko Jovanović

KAKVA JE FORMA TIMOVA?

Zvezda u ovaj derbi ulazi na krilima sjajnog rezultata i remija protiv Napolija u Ligi šampiona. Takođe, crveno-beli nisu izgubili nijedan bod u prethodnih sedam kola SL.

Vredi pomenuti da tek imaju da odigraju zaostali meč protiv Napretka u Kruševcu u sredu, kao i gol razliku od 22:3.

Partizan je poslednja tri meča pobedio sa 1:0, a prethodno je izgubio od Bešiktaša sa 3:0 i na taj način se nije domogao Lige Evrope.

Crno-beli trenutno imaju dva boda manje od Zvezde, ali i pomenuti meč više. U slučaju poraza na svom terenu, razlika bi u sredu veče mogla da bude i osam bodova.

KAD POČINJE?

Početak utakmice zakazan je za 19 časova. S obzirom na pojačane mere bezbednosti na samom stadionu i popodnevne gužve, preporuka je da na utakmicu krenete nešto ranije.

Blagajna Partizana je uvek uvakvom izdanju pred derbi Foto: Telegraf

KOLIKO KOŠTAJU KARTE?

Najjeftinije karte su 700 dinara za mesta na Jugu i Severu, bočni delovi Istoka i Zapada su 1.200 dinara, centralni delovi istočne i zapadne tribine 1.500 dinara, dok su mesta u ložama 5.000 dinara.

Iz Partizana posebno napominju da se ulaznice mogu kupiti samo uz lični dokument sa fotografijom (lična karta, pasoš, vozačka dozvola…) i to maksimimalno četiri karte po kupcu, kao i da sezonske ulaznice važe za ovaj meč.

Što se tiče navijača Zvezde, iz kluba su poručili da je Sever rasprodat i da je ostalo samo još malo zapada.

Važno je i to da će se ulaznice na dan utakmice prodavati isključivo na blagajnama stadiona Partizana i to od 10.00 časova.

Rikardu nije uspelo da u sredu postigne gol protiv Rada, sada će napasti Zvezdu Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

KO PRENOSI UTAKMICU?

Duel crno i crveno-belih iz Humske i ovog puta će ekskluzivno prenositi TV Arena Sport 1. Specijalan program posvećen derbiju počeće od 17.00 časova.

Tokom studija koji će voditi Goran Svilar, gosti će biti bivši trener Zvezde - Aleksandar Janković i bivši igrač Partizana - Darko Tešović, a osim stručnih konsultanata, prikazaće se i prilozi vezani za osvrte na prošlosezonske derbije, aktuelne trenutke Partizana i Zvezde, kao i izjave aktera sa konferencija pred derbi.

Po završetku derbija će gosti u studiju analizirati ishod večitog derbija, tako da ne propustite priliku da uz Arenu pogledate meč, ali i da pre derbija čujete stručnu prognozu, kao i stručnu analizu odmah po njegovom završetku.

Tradicionalno, derbi će prenositi i Radio Beograd 1.

Grujić ima iskustvo u derbijima Foto: MN Press

KO SUDI?

Iako se očekivalo da naš najbolji arbitar Milorad Mažić, sa svojim saradnicima, deli pravdu u Humskoj, posao je poveren Danilu Grujiću.

Grujić će tako suditi svoj peti derbi i prvi u Humskoj.

Njegovo delegiranje je izazvalao veliku polemiku pre svega zbog činjenice da je javnost želela da vidi Mžića, ali se on sa svojim pomoćnicima nalazi u Kini na seminaru svetskog nivoa.

ŠTA SU IZJAVILI PRED DERBI?

Vladan Milojević (trener Zvezde)

- Bez obzira što je prvenstvena utakmica, za tri boda, derbi je posebna utakmica koja se izdvaja, ima poseban značaj i više je od tri boda. Nama je prvenstvo prioritet, ovaj derbi je od posebnog značaja, možda i najvažnija utakmica u prvenstvu, tako je gledamo, tako ćemo se spremati.

- Javnost ima pravo da iznosi stav, ali mislim da nema favorita, tako je bilo u prošlosti, biće i u budućnosti. Ovde nema ni prednosti domaćeg terena. Derbi je derbi, jedna utakmica, uglavnom nepredvidiva.

U Mirkovića veruju Grobari Foto: Marko Jovanović

Zoran Mirković (trener Partizana)

- Igramo protiv velikog, večitog protivnika i najvećeg rivala. Voleo bih da svi budemo dostojni utakmice i da budemo na tom nivou. Crvena zvezda ima izuzetan tim, ucesnici su Lige šampiona, što nije mala stvar. Pokazali su protiv Napolija da su konkurentni za to takmičenje, čvrsti su, dobri po bokovima, primaju malo golova, oni su jedna izuzetna ekipa.

- Ima neko nepisano pravilo da ne pobeđuje ekipa koja je favorizovana ili trenutno bolja. Ako je tako, onda ću im vrlo rado prepustiti ulogu favorita.

Miloš Degenek (fudbaler Zvezde)

Derbi je nama najvažnija utakmica ove godine, kako zbog navijača, tako i zbog kluba. Velika je istorija između večitih rivala, derbi je derbi. Prvenstvo treba opet da se osvoji da bismo i sledeće godine igrali Ligu šampiona, tako da je nama Superliga primarni cilj. Spremićemo se najbolje što možemo da ostvarimo i cilj u nedelju, a to je pozitivan rezultat i da svi budemo srećni.

- Igrao sam derbi u Nemačkoj i Japanu, ali ovaj naš još nisam doživeo. Mislim da je najbolji derbi u svetu fudbala što se tiče emocija i istorije. Imamo najbolje navijače, ne samo u Srbiji već na svetu, a na terenu očekujem pravi „vatromet“.

Degenek je bio u timu kola za LŠ po izboru ESPN, sada će to pokušati da opravda u najvažnijem srpskom meču Foto: Marko Jovanović

Nemanja Nikolić (fudbaler Partizana)

- Očekivanja su ista kao i svih iz kluba, a to je da u našoj kući osvojimo tri boda. Možda će se ova utakmica na kraju svesti na to da je utakmica sezone. Na nama je da izađemo maksimalno fokusirani i i očekujem povoljan rezultat. Oni imaju jako dobro ukomponovan tim, sad su to i popravli dolaskom mogu reći odredeđenih igrača koji su stekli svetsko ime, kao što je Marko Marin, mislim da nema potrebe ni govoriti o njemu, jednostavno imaju super rezultat, ušli su u Ligu šampiona. Sigurno da i oni imaju mane i mi ćemo pokušati da ih iskoristimo i naravno kaznimo.

OČEKIVANI SASTAVI?

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Kosović, Šćekić - Janković, Pantić, Zakarić - Rikardo.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Krstičić, Čaušić - Ben, Marin, Kafu - Boaći.

Došao je dan derbija, a ne pamti se kada je Zvezda bila veći favorit u Humskoj. Dvojka nosi kvotu 2,10, a kec čak 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za 158. večiti derbi.

Može li Vest Hem da pripremi zamku sjajnom Čelsiju? Kvota na dvojku je 1,65, a na duplu šansu 1X 2,24. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vest Hem - Čelsi.

Arsenal diže formu, što se ne može reći za Everton. Kec na Emirejtsu je 1,45, i deluje kao sigurica. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Everton.

Luka Jović je presudio Marselju na Velodromu u Ligi Evrope, a sada Ajntraht ima priliku da skine skalp i Lajpcigu. Kvota na keca je sjajna - 2,90! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajntraht - Red Bul Lajpcig.

Milan ne blista, ali ni Atalanta ne može da se pohvali dobrim igrama i rezultatima. A kec na San Siru je okruglo 2,00! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Milan - Atalanta.

Lion, pun samopouzdanja posle pobede nad Mančester Sitijem u gostima, čeka Marselj koji je ranjen u Ligi Evrope. A kec nosi kvotu 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Lion - Marselj.

Veliki derbi Holandije, u kojem je domaćin PSV, a gost Ajaks. Oba tima su u dobroj formi, a Ajaks u poslednja tri meča ima gol-razliku 10:0 pa dvojka s kvotom 2,70 deluje primamljivo. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč PSV - Ajaks.

VIDEO - Šta su navijači Zvezde pokazali Evropi?

VIDEO - Kako se Partizan odbranio od Rada pred derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НЦЗ 1986

    23. septembar 2018 | 09:42

    Биће тесно, биће 0:3 😂

  • Neša

    23. septembar 2018 | 09:17

    Joj, kako će da nas oderu! Dok je Ilijev sportski direktor i dokle god bude dovodio igrače i trenere po svojoj proceni nema nade za Partizan!

  • Gagi

    23. septembar 2018 | 11:22

    Samo hrabro i agresivno od pocetka i pobeda ce doci.Napred Partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA