Preživeo batine i napad Grofa Božovića, sad je na udaru Grobara: Ko je sudija koji je priznao kontroverzni gol Zvezde? (VIDEO)

Burna istorija je iza Nenada Đokića

  • 16

U superligaškom fudbalu skoro da ne postoji sudija na kog barem jednom nisu bili ogorčeni i navijači Crvene zvezde i Partizana, a taj slučaj je i sa arbitrom Nenadom Đokićem, koji je razbesneo crno-bele odlukom da ne poništi pogodak Ričmonda Boaćija za 1:1.

Ne postoji snimak koji može potvrditi odluku linijskog arbitra Đokića kao ispravnu, sve je ostalo na njegovom uverenju koje je uvažio glavni sudija Danilo Grujić, ali iz tabora večitih svi ostaju čvrsto pri svom stavu.

>>>Pet najupečatljivijih stvari sa 158. derbija: Kako je Zvezda potcenila 11 Batinih pitbulova i zašto Partizan nema snage za ceo meč?

Crno-beli ne prihvataju ovu odluku, Đokiću je mnogo vremena trebalo da izađe iz obruča besnih igrača crno-belih, dok su gosti mirno odneli bod u Ljutice Bogdana.

Božović se sukobljavao i sa Mažićem Foto: Marko Todorović

>>>Imate li obraza? Pa šta je ovo? Šta vam je to? Sudija skretao pogled sa Danila Pantića posle ove prozivke za gol Zvezde (VIDEO)

Ipak, nisu ni crveno-beli uvek bili oduševljeni suđenjem Đokića, koji je bio na udaru u maju 2016. kada je Zvezda izgubila od Vojvodine sa 3:1.

Tadašnji trener Miodrag Božović je isključen sa utakmice, a posle duela je nasrnuo na Đokića, koji ga je potom prijavio.

- Nije bilo fizičkog sukoba, samo verbalnog. Ne očekujemo nikakvu kaznu za Miodraga Božovića. A čak i ako je bude, nikakva suspenzija ne može da utiče na produženje novog ugovora sa Božovićem - rekao je tada Zvezdan Terzić, a Đokić je posle toga bio na skeneru crno-belih u novembru iste godine.

U pobedi Partizana nad Napretkom sa 3:2, Đokić je isključio Uroša Đurđevića zbog simuliranja penala, ali je svirao i penal u 54. minutu kada su Leković i Božinov bili u duelu.

Onda je Đokić bio na udaru Kruševljana, posle čega je čak i Slaviša Kokeza otišao sa stadiona u poluvremenu, vidno nezadovoljan suđenjem na utakmici.

Inače, Đokić je nedavno otvoreno pričao o svojim sudijskim iskustvima, a bilo je svega.

- Bilo je neprijatnih scena na najnižim rangovima, a to je uvek zanimljivo gledaocima, dobio sam batine nakon jedne utakmice, slobodno mogu da kažem da su bile, ali ne iz razloga što smo mi loše sudili utakmicu, prosto su se tu našli neki momci u blizini stadiona. Bili su nezadovoljni što im klub nije prešao u viši rang, o tome je meč odlučivao. Nisam prošao slavno, ali se sve na sreću kasnije završilo u najboljem redu - rekao je jednom prilikom Đokić, koji je dobio status međunarodno priznatog sudije.

- To je najviše zvanje, dobio sam ga 2016. i u prvoj sezoni sam imao sreću da sudim šest utakmica kao glavni sudija, na međunarodnom nivou.  Prva na kojoj sam debitovao bila je u Moldaviji, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Interesantno je da je ta utakmica igrana na moj rođendan 14. jula.

Đokić na svom drugom radnom mestu Foto: youtube.com

Uživa Đokić veliko poverenje Milorada Mažića, jednog od najboljih svetskih sudija.

- Imali smo sreću, ja sam imao sreću da kao član njegovog tima budem na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, to je neverovatno iskustvo za svakog čoveka i sudiju. Bili smo prvi arbitri iz Srbije na EURO - rekao je Đokić, koji inače radi kao komunalni policajac u Užicu.

- Interesantno je to što me građani često zaustavljaju na ulici, pitaju za utiske, kako izgleda na najvećim stadionima, sa velikim igračima... Nesvakidašnje, ali mi je i lepo. Kao sudija trpite kritike, uvek je nezadovoljan neko, onaj ko izgubi. A ovde, u poslu komunalnog policajca imate prekršitelja koji je prekršio neku od gradskih odluka, pa i tu trpite. Negde tražite balans, da svi budu zadovoljni.

Ovaj put, daleko od toga da su svi zadovoljni - bura posle večitog derbija nije ni blizu stišavanja...

VIDEO - Vladimir Stojković: Sutra se odričem srpskog pasoša

VIDEO - Grobari gađali sudije uz uzvike "Lopovi, lopovi"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    24. septembar 2018 | 21:19

    da ima imalo casti prestao bi momentalno da se bavi sudjenjem...ne posle ovog juce,nego onog derbija kad je komsinici priznao gol a lopta bila 1 metar u gol autu...

  • Vuk

    24. septembar 2018 | 21:12

    Sve jedno Grujic,Đokic,Majo Vujovic,Nikolić,Glodjevic samo ne Mazic i var sistem,tu nema kradje i pomaganja sve od Terze pteko Kokeze

  • Xyz

    24. septembar 2018 | 19:39

    Uvek je bio sudija po zadatku kao Maja , Santrac , Anđelko ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA