≫ 

Boaći pogodio za istoriju: Napadač Zvezde postizao golove na tri večita derbija!

Boaći je po broju golova u derbiju pretekao Segunda Kastilja i Uga Vijeru

  • 12
Ričmond Boaći Foto: Marko Jovanović

Pogodak Ričmonda Boaćija u 158. večitom derbiju doneo je bod šampionu Srbije, ali i izdvojio napadača crveno-belih kada je reč o strancima koji su nastupali za tim iz Ljutice Bogdana.

>>> Pojavio se novi snimak pogotka Zvezde sa derbija najbliži gol-liniji: Da li ovaj ugao rešava dileme? (VIDEO)

Inostrani fudbaleri su u novijoj eri večitih derbija neretko imali zapažene uloge, a takav scenario nije izostao ni u poslednjem susretu beogradskih crveno i crno-belih. Jedine pogotke za direktne konkurente u šampionskoj trci postigli su stranci, od kojih je posebnu pažnju zaslužio centarfor crveno-belih.

Sudije su procenile da je lopta na derbiju ušla u gol; Foto: Marko Jovanović

Ričmond Boaći, savladavši golmana Partizana, pogotkom o kojem se će se dugo polemisati, postao je prvi stranac u Zvezdinim redovima koji je postigao pogotke na tri večita derbija, a po broju golova u derbiju izjednačio se na vrhu liste strelaca kada su u pitanju stranci sa Segundom Kastiljom i Ugom Vieirom.

Boaći je debitantski pogodak protiv crno-belih postigao u 154. večitom derbiju, na stadonu „Rajko Mitić“, koji je pripao gostima (3:1). Drugi put "udarna igla" Crvene zvezde mrežu najvećeg rivala zatresla je u Humskoj, 13. decembra prošle godine, u meču koji je završen identičnim rezultatom kao poslednji susret, a i u tom meču pogodak Boaćija anulirao je vođstvo rivala.

Za razliku od prethodnika, Ekvadorca i Portugalca, Boaći će imati priliku da popravi učinak protiv Partizana u nastavku sezone, ali i da postane prvi stranac u bilo kojem od dva tabora koji je postoigao četiri gola u susretima klubova sa Topčiderskog brda.

VIDEO: Boaći: Nije bilo potrebe da gledam snimak, bio je čist gol

VIDEO: Sporni gol Boaćija iz nekoliko uglova

VIDEO: Vladimir Stojković: Sutra se odričem srpskog pasoša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    24. septembar 2018 | 15:24

    Bravo Boaci

  • Rola

    24. septembar 2018 | 15:35

    Boaci nije pogodio jer lopta nije usla u mrezu vec sudija Djokic kome nije prvi put da pogura zvezdu,zato bi trebalo obratiti paznju pri pisanju. Mislim ako lopta nije usla onda gola nije ni bilo a kome ovo treba neznam nebi trebali da pomazu nikome vec ko bude bolji nek pobedi ali posteno.

  • Mire

    24. septembar 2018 | 15:08

    Verovatno tacno ako racunate bocka i sudiju kao jednog igraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA