≫ 

Modrić je najbolji fudbaler sveta, FIFA izabrala i idealnu postavu, trenera, navijače... (FOTO)

Hrvat pobedio Ronalda i Salaha, a za najboljeg trenera je izabran Didije Dešamp

  • 16

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić dobitnik je nagrade "The Best" koju Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) dodeljuje najboljem igraču godine.

Modrić, viceprvak sveta sa Hrvatskom i osvajač Lige šampiona sa Real Madridom, u izboru je pobedio Portugalca Kristijana Ronalda iz Juventusa i Egipćanina Mohameda Salaha iz Liverpula.

>>> Salah dobio nagradu za najbolji gol u prošloj sezoni: Da li slažete s ovim izborom? (VIDEO)

- Dobro veče svima, velika je čast i prelep osećaj stajati ovde sa ovim sjajnim trofejom, pre svega, čestitao bih Mohamedu i Kristijanu na sjajnim sezonama i siguran sam da ćete u budućnosti imati još prilika da se borite za ovaj trofej. Ovaj trofej nije samo moj, on je za sve moje saigrače iz Real Madrida, za sve moje saigrače iz reprezentacije Hrvatske, za sve trenere za koje sam igrao, bez njih sve ovo ne bi bilo moguće. Hvala im puno.Ovaj trofej je i za moju porodicu, bez koje ne bih bio igrač i osoba koja sam. Oni su za mene najbolji - rekao je Modrić i nastavio:

- Hvala i mojim navijačima širom sveta, na velikoj podršci i ljubavi koju su mi pokazali, to mi puno znači, a zahvalio bih i svima koji su glasali za mene. U ovom trenutku bih pomenuo mog fudbalskog idola, kapitena reprezentacije Hrvatske iz 1998. godine, koja je na prvom učešću osvojila bronzu u Francuskoj. On je bio moja velika inspiracija i zbog tog tima smo verovali da ćemo uraditi nešto veliko u Rusiji. Nadam se da ćemo mi biti isto za naredne generacije.

Luka Modrić drži trofeje u rukama Foto: AP/Tanjug

Za najboljeg trenera izabran je selektor svetskih šampiona Francuza Didije Dešamp, za najboljeg golmana Belgijanac Tibo Kurtoa, koji je ovog leta prešao iz Čelsija u Real Madrid, dok je najbolji mladi igrač Kilijan Mbape iz Pari Sen Žermena.

U FIFPro tim godine izabrani su: David De Hea - Dani Alveš, Rafael Varan, Serhio Ramos, Marselo - Ngolo Kante, Luka Modrić, Eden Azar - Lionel Mesi, Kilijan Mbape, Kristijano Ronaldo.

Najbolja fudbalerka sveta je Brazilka Marta, dok je za najboljeg trenera u ženskoj konkurenciji nagradu dobio Francuz Rejnald Pedros, strateg ženskog tima Liona.

Luka Modrić sa porodicom Foto: AP/Tanjug

Nagradu "Ferenc Puškaš" za gol godine dobio je Salah, za pogodak u meču Premijer lige protiv Evertona.

Za najbolje navijače izabrani su navijače reprezentacije Perua, dok je nagrada za fer-plej otišla u ruke Nemca Lenarta Taja, koji je umesto na utakmici otišao da pomogne čoveku koji boluje od leukemije.

VIDEO: Evo kako FIFA uzima velike pare na sitno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kralj

    24. septembar 2018 | 22:29

    Zasluzeno, Bravo Modric!

  • E

    24. septembar 2018 | 22:23

    E,hoće li se pevati Tupsonove pesme,a mali ujo?

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    24. septembar 2018 | 22:20

    Što reći,Luka sretno ti u životu.Mi Hrvati ponosni na Luku Modrića a vjerovati je da su i susjedi, kao i navijači Rela iz Madrida

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA