≫ 

Da li je Đokić zbog preporuke UEFA priznao gol Zvezde u derbiju?

Dilema koja se povela posle derbija...

  • 33

Jeste gol - nije gol, jeste gol - nije gol, jeste gol - nije gol...i tako u nedogled traju rasprave o pogotku Ričmonda Boaćija na 158. večitom derbiju!

Elem, sudija Danilo Grujić je u tom 73. minutu pokazao na centar na asistenciju dodatnog sudije Nenada Đokića koji je bio poprilično uveren da je lopta prešla gol liniju.

>>> Zvezda je u derbiju „spuštena na zemlju“ i biće zanimljivo videti kako će reagovati igrači crveno-belih koji danas igraju s Napretkom zaostali meč Superlige. Kvota na dvojku je 1,40, a na duplu šansu 1X 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napredak - Zvezda.

Tako misli i Sudijska komisija FSS koja veruje Đokiću, iako konačnu dilemu može da razreši samo video snimak. Ali onaj iz perfektnog ugla koji, nažalost, ne postoji.

- Sudeći prema jučerašnjim informacijama na narednoj sednici Sudijske komisije FSS izveštaj sa derbija neće biti predmet veće polemike. Navodno, konačna odluka Danila Grujića na uverljivu i energičnu asistenciju Nenada Đokića dobiće maksimalnu podršku, kao ispravna. Sličan izveštaj očekuje se i od posmatrača suđenja, UEFA posmatrača Boška Jovanetića. Ključna stavka u finalnoj oceni svodi se na jednu reč. Na reč ''poverenje'' - stoji u nedavnom tekstu Sportskog žurnala koji prenosi svoja insajderska saznanja.

Đokić u razgovoru sa Zakarićem Foto: partizan.rs/ Miroslav Todorović

Dalje se navodi da je Đokić neizostavan u evropskom timu Milorada Mažića, te otuda u njegovu odluku ne bi trebalo sumnjati. Pre svega zbog činjenice da je na tim evropskim utakmicama takođe dodatni sudija.

Upravo to ''članstvo'' u Mažićevom sudijskom timu možda je ''presudilo'' da Đokić prizna Boaćijev gol. Barem se tako mislilo...

>>> Partizan bi u Kupu protiv Kolubare trebalo da ima lak posao, a kvota na Duplu pobedu (pobeda i u prvom i u drugom delu) je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kolubara - Partizan.

VIDEO: Zvezda izjednačila iz sporne situacije

Srpskoj sportskoj javnosti, pogotovo navijačima, malo je poznata preporuka ( da ne kažemo pravilo) sudijama od strane UEFA da prednost uvek daju ekipi koja napada.

O čemu se ovde radi?

Đokić, drugi sleva, zajedno sa kompletnim sudijskim timom Milorada Mažića Foto: Privatna arhiva/Telegraf

Ukoliko sudija nije 100 odsto siguran u svoju odluku, po pomenutoj preporuci UEFA, on će ''favorizovati'' napadača u toj situaciji radi atraktivnosti fudbala.

- Napadač ima prednost ukoliko je situacija diskutabilna - jasna su pravila UEFA vezana za ofsajd.

VIDEO: Boaći: Nije bilo potrebe da gledam snimak, bio je čist gol

Telegraf je o tome već pisao kada se, još pre dve godine, vodila polemika oko pojedinih odluka Mažićevog tima. Tačnije, jednog ofsajda koji je javnost okarakterisala kao grešku Mažićevog pomoćnika, iako je tada za naš portal stigla potvrda iz UEFA da je srpski sudijski tim dobio pohvale upravo zbog te situacije.

Na kraju je i detaljna analiza pokazala da Vejn Runi nije bio u ofsajdu na meču između Fenerbahčea i Mančester junajteda. Ali i da jeste - greške ne bi bilo!

Ristić, Mažić i Đurđević - najbolje srpske sudije Foto: Marko Todorović

Iz ''bliske prošlosti'' vraćamo se ponovo na nedavno odigran 158. večiti derbi i odluku Nenada Đokića. Možda sudija iz Užica nije bio 100 odsto siguran da li je lopta prešla liniju, ali su se pojavile ''priče'' da je moguće da je postupio prema toj navedenoj preporuci UEFA.

Opet, možda je Đokić video da je lopta celim obimom prešla liniju i onda nema potrebe diskutovati o ovome. U svakom slučaju, Boaćijevo ime je stajalo na semaforu stadiona u Humskoj - pored rezultata 1:1, a važna napomena jeste da ova preporuka za ''prednost napadača'' ipak ne važi kod situacije prelaska lopte iza gol linije. Jednostavno - lopta mora cela da pređe!

U međuvremenu, Đokić je morao da promenio broj telefona zbog pretnji koje je dobijao posle derbija.

Za Sportski žurnal je na tu temu rekao:

- Ni sam ne mogu da izbrojim koliko sam dobio uvredljivih i pretećih poruka. Ne plašim se nikoga i samo iz tog razloga se nisam obraćao policiji. Ako naude meni i mojoj porodici, država neka radi svoj posao, a mene će imati ko da osveti.

VIDEO: Vladimir Stojković: Sutra se odričem srpskog pasoša

 

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki partizanovac

    26. septembar 2018 | 15:56

    Napadač ima prednost ukoliko je situacija diskutabilna - jasna su pravila UEFA. Još ako je napadač Zvezde...tu dileme nema.

  • Zoran

    26. septembar 2018 | 12:59

    Napadač ima prednost ukoliko je situacija diskutabilna - jasna su pravila UEFA. A zasto onda Bogunovicu nije priznat gol za Partizan pre desetak godina kada je situacija bila identicna.Zato sto u srpskom derbiju vazi pravilo.Ako je situacija diskutabilna,prednost ima Zvezda.Kada je lopta pogodila Rnica u butinu Grujic nije dobro video ili nije zaleo da vidi,prednost ima Zvezda.Kada je Balazic rvackim zahvatom oboren,Mazic nije svirao penal a Grujic kao sudija iza gola suspendovan,prednost ima Zvezda.Kada Glodjovic ne svira penal nad Mihajlovicem i ponisti mu gol zbog ne postojeceg ofsajda,prednost ima Zvezda.Kada lopta predje pola metra liniju,Obradovic signalizira da je sve u redu jer prednost ima Zvezda.Kada je god nesto sporno u derbiju FS citira neko pravilo UEFE da je Zvezda imala prednost.

  • Danilo

    26. septembar 2018 | 17:08

    Sva nebulozna objasnjenja FSS padaju u vodu pred imalo pametnim i intelegentnim ljudima. Nadam se da je vecina Srba takva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA