≫ 

Pljušte kritike za Mesija i Ronalda zbog eskiviranja dodele FIFA nagrada: Pokazali su nepoštovanje prema fudbalu, ali toga nisu svesni

Obojica su imala "klimava" opravdanja, fudbaski svet smatra da su morali da ispoštuju ceremoniju na kojoj su godinama unazad bili laureati

  • 4

Dok su nagrade išle u njihove ruke, Mesi i Ronaldo su, naravno, bili redovni na ceremonijama uručenja priznanja FIFA za najboljeg igrača sveta, ali su već prvom prilikom kada su zaobiđeni za nagradu, eskivirali dolazak na svečanost.

>>> Modriću, majstore! Đoković među prvima čestitao hrvatskom fudbaleru "Zlatnu loptu" (FOTO)

Nimalo se to nije dopalo FIFA kao organizatoru manifestacije koja godinama okuplja fudbalski krem, bez dvojice već deceniju najbojih veče je bilo osiromašeno, ali naravno, nije umanjilo važnost samog događaja niti je zasenilo uručenje nagrade Luki Modriću.

FIFA se nije zvanično oglasila zbog toga što su Mesi i Ronaldo zaobišli ceremoniju, ali je do medija stigao glas nezadovolstva iz sedišta Svetske fudbalske organizacije.

- Time što se nisu pojavili, Mesi i Ronaldo su diskreditovali sam fudbal, možda oni toga nisu svesni - rekao je za špansku Marku neimenovani predstavnik FIFA.

Nije jedini koji je kritikovao Portugalca i Argentinca, i van FIFA postoji nezadovoljstvo zbog postupka asova Juventusa i Barselone.

- To što su uradili je nepoštovanje, moraš da budeš tamo i kad nisi najbolji - pedagoški će "Don" Fabio Kapelo.

Zvanično, Ronaldo se nije pojavio jer se pripremao za utakmicu Serije A protiv Frosinonea u nedelju (dodela nagrada održana u pnedeljak) i bolonje u sredu. Mesi, čiji je gol bio u najužoj konkurenciji za "Puškašov" trofej, nije se pojavio iz porodičnih razloga.

Obojica su inače svrstana u idealni tim sveta za tekuću godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    25. septembar 2018 | 22:36

    Zasto da se pojave na namestenom I politizovanom urucenju nagrada? Modric je ok ali samo jedan prosecan igrac I ko zna zasto ga guraju. Hoce kao da naprave promenu , da izaberu nekog drugog, ali ako su Mesi i Ronaldo najbolji onda su najbolji, pa sta ako imaju po 5 titula do sada?

  • Rambo

    25. septembar 2018 | 23:30

    U pravu su!Ispade da je Modric bolji igrac!E zemljo otvori se🤣

  • Robi

    25. septembar 2018 | 20:49

    Previse su dobili trofeja pa im vise nije interesantno. Nekad siromasni, danas bogati ali nesto klikera fali u glavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA