≫ 

TERZIĆ: Sudije uopšte nisu problem srpskog fudbala! VAZURA: Zvezda nas nikad nije mirno dočekala (VIDEO)

RTS radio paralelne razgovore sa čelnicima večitih rivala

  • 15

Zvezdan Terzić i Miloš Vazura, generalni direktori Crvene zvezde i Partizana, gostovali su u utorak popodne u emisiji ''OKO'' koja se emituje na RTS-u, a koju je realizovala sportska redakcija te televizije!

Njih dvojica su odvojeno komentarisali 158. večiti derbi i buru koji je isti izazvao. Pogotovo posle spornog gola Ričmonda Boaćija, a kasnije i izjave golmana Vladimira Stojkovića.

- Lično cenim Stojkovića, mislim da je izvanredan golman. S obzirom da nosi dres reprezentacije Srbije, da je toliko puta gledao kako se diže zastava i svira himna, mislim da mora da bude svestan težine izgovorene reči. On ne predstavlja samo Partizan već i igrača nacionalnog tima. Takve reči koje je izgovorio, mislim da nije nikada nijedan srpski sportista. Ovo napominjem zato što sam ubeđen da je on imao neku predigru i uvertiru u vidu indoktrinacije preko čelnika Partizana i te njihove televizije. Oni indoktriniraju javnost, podgrevaju navijačke strasti i to je uticalo i na golmana Stojkovića koji je reagovao kako je reagovao, da je on sam kao i Partizan žrtva, što stvarno ne odgovara istini - rekao je Terzić i dodao:

>>> Arhitekta se javio Partizanu: Uradio geometrijsku ekspertizu Zvezdinog gola i tvrdi da lopta nije prešla liniju (FOTO) (VIDEO)

- Oni svesno spinuju javnost i prave ambijent gde sebe predstavljaju kao žrtve mnogih viših sila. To je, pre svega, da je Zvezda državni projekat, da Zvezda živi na državnim jaslama, da je za Zvezdu država bankomat, da Crvena zvezda živi od poreskih obveznika što je notorna laž. Oni su vrlo dobro svesni da izgovaraju laži. Crvena zveda je kompanija koja posluje transparentno, sa nula procenata sive ili crne zone. Sto posto funkcionišemo preko računa i potpuno transparentno možemo da prikažemo svakom zainteresovanom kakve prihode mi ostvarujemo. Jedini sponzorski ugovor koji imamo sa državnim preduzećem, to je ugovor sa Telekomom vredan milion i 200.000 evra.

Miloš Vazura na večitom derbiju Foto: Marko Jovanović

S druge strane, Vazura je imao primedbe da gostoprimstvo Zvezde u derbijima, kao i na izjavu sportskog direktora Mitra Mrkele.

- Ja sam ovde već četiri godine. Nijednom nisu uspeli da obezbede da rukovodstvo Partizana mirno dođe u njihovu ložu i da iz nje ode. Uvek je neki problem. To je najveća zamerka moja, a mislim i cele Uprave Partizana. Mi smo više puta pokazali da smo dobri domaćini, čak organizujemo da sa zapadne tribine nema nikakvog dobacivanja jer pazimo kojim ljudima prodajemo karte. Videli ste na 157. 'večitom' derbiju sraman potez navijača Crvene zvezde, onaj balon koji je išao ka centralnoj loži u kojoj je u tom momentu sedeo i Siniša Mihajlović. Mislim da je to velika sramota. Retko kad nas je neko i dočekao na ulazu tamo, a neka kažu kako ih dočekuje Uprava Partizana - rekao je Vazura i dodao:

- Što se tiče sportskog direktora Crvene zvezde, mislim da je jedino on video da je lopta pola metra u golu, da to niko nije video. Mislim da on nije dao tu izjavu već neko drugi, a da je on izgovorio. Jako cenim njegov rad i mislim da je dobar sportski radnik, ali je jako neprimereno, da ne kažem nekulturno. Ali to govori o njima, odnosno o onome ko mu je rekao da to kaže.

TERZIĆ I VAZURA SLOŽNI: MOŽE VAR ILI BAREM GOL TEHNOLIGIJA!

Zagrljaj Terzića i Ilieva na večitom derbiju Foto: Marko Jovanović

Jedno od pitanja bilo je vezano za sudije i VAR tehnologiju u srpskom fudbalu.

- Mislim da sudije nisu uopšte problem srpskog fudbala. Mislim da Srbija ima mlade i kvalitetne sudije. Veći je problem što se njima ne dozvoljava da sude onako kako treba, odnosno ima mnogo pritisaka, mnogo direktiva od strane raznih moćnika u FSS, to je ono što treba da nas brine. Kada bi sudije pustili da sude onako kako znaju, pošteno, u duhu fer-pleja, mislim da ne bismo imali problema sa sudijama.

- Jesam za uvođenje VAR tehnologije i svi u Zvezdi jesu za to. Treba da pratimo evropske trendove, ono što rade UEFA i FIFA, što rade najveće lige i uopšte nemamo problem. To je jedno spinovanje javnosti koje Partizan stalno plasira, oni jesu, a Zvezda nije. Ne pitaju se ni Zvezda, ni Partizan, to treba da bude odluka FS Srbije - rekao je Terzić.

Vazura je, pak, samo potvrdio ranije ideje Partizana.

- Nisam za dolazak stranih sudija. Mislim da sami možemo dosta stvari da uradimo. Partizan je još na početku prošle sezone tražio uvođenje VAR tehnologije ali ostale ekipe nisu prihvatile. Zahtev smo ponovili, a ukoliko je VAR skup onda možemo bar da uvedemo gol tehnologiju koja nije toliko skupa. Naravno, tu je odluka na FSS i drugim klubovima da to prihvate - jasan je bio Vazura.

Njihove izjave možete videti od 15. minuta:

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    25. septembar 2018 | 23:44

    Ja da se pitam u Zvezdi prekinuo bi svaku komunikaciju sa rukovodstvom Partizana sve dok ne dođje neka normalna uprava. Nije njima problem taj gol i oni vrlo dobro znaju da je bio ,oni koriste tu spornu situaciju da skrenu pažnju navijača i njihov gnev zbog loših igara i neuspeha u evropi.

  • Partizan pa Bog

    25. septembar 2018 | 22:35

    Ovaj terzic nezna sta govori ? Kako sudije nisu problem a u dva derbija su direktno sudije priznale dva gola. 1 . Gol iz golauta . 2 . Sporan gol , ako bio gol ali je isti taj takozvani sudija morao videti da je lopta presla gol liniju tokom izvodjenja kornera , tako izgleda iz tog ugla .sporan korner pa sporan gol. Toliko o terzicevom izlaganju da sudije nisu problem.

  • Ognjen

    25. septembar 2018 | 21:33

    Pa naravno da vama nisu kad na svakoj utakmici dobijete penal, protivnici crveni, priznaju golove iz auta a vama priznaju golove i kad lopta ne predje gol liniju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA