≫ 

Sudijski ekspert tvrdi: Zvezda i Partizan imaju gol-tehnologiju na stadionima!

Sigurno je da će posle sporne situacije na minulom derbiju rukovodstva "večitih" dobro razmisliti o aktiviranju naprednih metoda snimanja svakog detalja

  • 3
Ričmond Boaći, Vladimir Stojković Foto: Marko Jovanović

Potreba da se uvede tehnologija na utakmice najvišeg rizika u Srbiji, a to je jedino derbi, veća je nego ikad posle kontroverznog gola Zvezde za 1:1 u minulom okršaju u Humskoj.

>>> Arhitekta se javio Partizanu: Uradio geometrijsku ekspertizu Zvezdinog gola i tvrdi da lopta nije prešla liniju (FOTO) (VIDEO)

Retko kada se poslednjih godina toliko polemisalo o jednoj situaciji kao što je šut Boaćija i odbrana Stojkovića, koja to, zapravo nije bila, po presudi "linijaša" Đokića.

Iz tabora Partizana su ubeđeni da lopta nije prešla crtu, u Zvezdi da jeste i tako "u krug", od nedelje traje halabuka koje ne bi ni bilo da postoji samo jedna jedina stvar: gol-tehnologija.

Zanimljivo je da sistem gol-tehnologije zapravo i postoji na naša dva najveća stadiona, ali nije aktivan.

- Apsolutno je potrebna, ali gol tehnologija je jako skupa igračka, njeno uvođenje košta 200.000 evra. Mi na naša dva najveća stadiona imamo gol tehnologiju, ali nije aktivna. Ona se aktivira samo kada se igra Liga šampiona ili Liga Evrope i to tako što sudijski tim od službenika UEFA dobija sat na kome piše "GOL" i koji je vezan za elektroniku. I kad bi smo hteli, to je velika para, a apsolutno da je gol tehnologija neophodna - rekao je Nedić, gostujući u emisiji "Oko" na RTS.

>>> Milojević stao u zaštitu igrača posle derbija: Ja sam odgovoran za sve, Kafu će proraditi! (VIDEO)

Pokazalo se i ovom prilikom da ni peti sudija nekad nije dovoljan da se određena sporna situacija rasvetli.

- I ova situacija je pokazala da je gol tehnologija neophodna. Ako ste primetili, samo na derbi utakmicama naša Sudijska komisija delegira petoricu sudija. Ovde smo imali tog petog sudiju, ali smo videli da to nije bilo uspešno, odnosno i dalje je polemika. Zašto? Zato što su UEFA i FIFA uvele gol tehnologiju jer ljudsko oko i dalje ne može da... Ljudsko oko može da "snimi" da li je lopta prešla liniju vrata samo ako je strogo u liniji, a da bi bio u liniji on mora da bude u terenu jednom nogom - zaključio je Nedić.

Bivši sudija Dejan Nedić apeluje da se što pre uvede tehnologija zarad regularnosti igre Foto: Medija centar Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Linija

    25. septembar 2018 | 22:31

    I kamera na gol liniji bi bilo dosta! Dve kamere nisu toliko skupe! Hvala!

  • Ocim

    25. septembar 2018 | 21:46

    Sta tu ima da se polemise,sudija pokazao na centar,ZAVRSENA PRICA.

  • lemi

    25. septembar 2018 | 21:57

    miloje imas li obraza kafu ce proraditi a neki tvoji pocetni uspesi su vezani za srnice i stojkovica i sad ti slavoljub sedi na klupi a ti uporno rotiras neke istrosene polovnjake

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA