≫ 

Nova bruka Junajteda, eliminisao ih Lampardov Derbi: Da li je ovo početak kraja Žozea Murinja?

Gosti bolji posle boljeg izvođenja penala, tragičar Fil Džons

  • 5

Gledaoci na "Old Trafordu" svedočili su možda početku jedne i kraju druge velike trenerske karijere: Derbi Kaunti Frenka Lamparda eliminisao je kao gost Murinjov Mančester junajted u okviru Liga kupa, posle boljeg izvođenja penala!

U regularnom delu meča bilo je 2:2, uz gol Felainija u nadoknadi, da bi na "penal ruletu" Filu Džonsu popustili nervi što je iskoristio golman gostiju Skot Karson da mu pročita "mlak" udarac i krene u zagrljaj saigračima.

Lampardu je ovo bila najveća pobeda u mladoj trenerskoj karijeri, i to protiv bivšeg trenera sa kojim je delio "dobro i zlo" u Čelsiju.

Strelac u penal seriji za Junajted bio je i naš Nemanja Matić, nije bilo šanse da mu Karson odbrani "hitac" koji je ispalio, precizni su, uz Srbina, bili i Lukaku, Jang, Felaini, Fred, Marsial i Dalo.

Na drugoj strani svih osam izvođača kod Derbija bili su na visini zadatka, poslednji je "tukao" Kioh, savladao Granta koji je u 68. minutu zamenio "pocrvenelog" Romera, jer je Argentinac sprečio najgore po svoj tim intervencijom rukom van kaznenog prostora.

Učenik je pobedio nekadašnjeg učitelja: Lampard i Murinjoj kraj aut linije Foto: Tanjug/Ap
Fudbaleri Derbi Kauntija dele radost posle penal ruleta i eliminacije Mančester junajteda Foto: Tanjug/AP

Brojčano slabiji Junajted, poklekao je drugi put u 85. minutu, međutim uzvratio je u 95. preko Felainija za penal seriju koja je mogla biti spas za Murinja, međutim ne da se Portugalcu ove sezone ništa.

Posrtanje iz Premijer lige se prenelo i na druge frontove i veliko je pitanje hoće li uprava kluba imati strpljenja dalje da čeka.

Inače, meč je sjajno počeo za Junajted - golom Mate već u 3. minutu, sve je tada delovalo idilično po domaći sastav, malo ko je očekivao veleobrt člana Čempionšipa.

Jalovu igru Mančestera kaznio je Vilson u 59. minutu, posle čega je usledio već opisani scenario: iskjučenje Romera, gol gostiju, pa Felainija, penal-serija...

Maruan Felaini ovako je postigao drugi gol za Junajted u 95. minutu Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    26. septembar 2018 | 04:54

    Murinjo je najveca trenerska prevara u istoriji fudbala

  • Mane

    26. septembar 2018 | 00:47

    Obozavao sam ovog igraca zelim mu uspeha i u trenerskoj karijeri dobar igrac je bio nadam se da ce biti i uspesan trener man tone sve dublje lose rezultate prave vreme je da murinjo ode

  • B B B ........

    26. septembar 2018 | 01:19

    Daj sutnite Murinja kako igrate ove sezone ispacete iz primier lige dovedite Zidana. Murinjo i Mancester junajtednsu dno ove sezone do sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA