≫ 

Jokanov potez za istoriju engleskog fudbala! Na meč Liga kupa uveo tinejdžera koji je istog dana imao kontrolni u školi

Srpski trener uveo 15-godišnjeg Eliota na teren u Liga kupu protiv Milvola

  • 0

Eliminacija Mančester junajteda iz Liga kupa definitivno je obeležila utakmice Liga kupa odigrane u utorak, pa je gotovo neprimećeno prošla vest da je 15-godišnjak debitovao za tim koji vodi srpski trener Slaviša Jokanović.

Fulam je kao gost u drugom kraju grada savladao Milvol 3:1, a Jokanović je u 81. minutu povukao potez koji je oduševio mnoge navijače "Kotadžersa", pre svih golobradog Harvija Eliota - novog najmlađeg denitanta u istoriji engleskog fudbala!

Eliot je kročio među seniore u takmičarskoj utakmici sa navršenih 15 godina i 174 dana čime je nadmašio dosadašnjeg rekordera Ešlija Čembersa iz Lestera koji je debitovao sa 15 godina i 203 dana.

>>> Verovatno će i Liverpul i Čelsi s kombinovanim postavama na teren u Liga kupu, pa je možda najbolje izabrati igru GG3+ s kvotom 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Liverpul - Čelsi.

Ono što je, ipak, najzanimljivije u vezi sa Elitom i njegovim debijem je podatak da je na dan utakmice imao kontrolni u školi?!

Jokanović mu je ukazao šansu na velikoj sceni o čemu je govorio posle meča.

- Kvalitetno je prenosio loptu, pokazao je brzinu. Verujemo da je pred njim svetla budućnost - opisao je Jokanović prvi nastup malog Eliota, pa otkrio da je tinejdžer imao obaveze u školi na dan meča na "Denu".

- Mora da ide u školu u sredu, a u utorak je, na dan utakmice, imao i kontrolni. Nije ni znao da će biti u timu za Milvol, nisam želeo da ga opteretim time. Dao sam mu šansu da testira sebe na tom nivou. Ne znam da li ću pogrešiti ako kažem da je bio arogantan i pozitivan na terenu. Taj momak ima karakter, kao što mi je i rekao: "želim da vam pokažem da sam dobar igrač".

Slaviša jokanović dao je 15-godišnjaku šansu da zaigra na najvišem nivou Foto: Tanjug/Ap

Prema engleskim zakonima, Eliot nema još potrebne godine da bi potpisao profi ugovor.

O njemu su se već raspitivali Barselona, Čelsi, Borusija Dortmund i Mančester siti, nedavno ga je Jokanović vodio u Španiju na mini-pripreme tokom internacionalne pauze.

Engleski mediji prave paralele Eliotovog rođenja sa nekim važnim događajima u engleskom fudbalu, podsetili su da je imao smao dva meseca kada je Vejn Runi debitovao za englesku reprezentaciju, a nije bio ni rođen kada je Brazil poslednji put osvojio Mondijal.

>>> Real teško dolazi do pobeda na gostovanju Sevilji, pa je zato kvota na Kraljeve neuobičajeno velika - 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Sevilja - Real Madrid.

Imao je samo godinu dana kada je Arsenal poslednji put bio prvak Premijer lige.

Sem toga što je postao engleski rekorder, sada je i najmlađi debitan u istoriji Fulama. Pre njega to je bio Metju Brigs sa 16 godina i 65 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA