Partizanov novac od UEFA ''zarobljen'' u FSS!

Krovna organizacija potražuju 700.000 evra od crno-belih

  • 16
FK Partizan - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Sasvim pristojan novac je zaradio Partizan tokom minulog leta, u evropskim kvalifikacijama, a nedavno samo najavili da crno-beli oči Stekuju isplatu od UEFA što se nedavno i dogodilo (1.000.080 evra).

I, umesto da odahnu i servisiraju najbitnija potraživanja – plate igrača, Radne zajednice, porez državi, iznad svega odblokiraju klupski račun zbog duga iz vremena Dragana Đurića (za igrača Nikolu Vujovića), crno-beli su se našli u problemu, jer je pomenuta nagrada “zarobljena” na pola puta u – Fudbalskom savezu Srbije.

>>> Nekada standardni učesnici Lige šampiona Milan i Olimpijakos večeras igraju u Ligi Evrope, a kvota na pobedu Rosonera je 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Milan - Olimpijakos.

Naime, pravilo je takvo da UEFA novac zarađen u takmičenjima pod njenim okriljem prvo prosledi Fudbalskom savezu, koji ga potom prosledi klubovima na raspolaganje. Međutim, krovna organizacija našeg fudbala trenutno potražuje neke svoje dugove od Partizana.

Loža stadiona Partizana u 158. večitom derbiju Foto: Marko Jovanović

A, oni takođe nisu mali i iznose oko 700.000 evra, što bi, u slučaju da FSS ne nađe zajednički jezik sa čelnicima Partizana, ne samo otežalo funkcionisanje kluba, već bi “vezalo ruke” crno-belima i rešavanju nekih veoma bitnih pitanja.

Partizan se u sličnom problemu sa FSS našao i tokom minulog marta, kada je suma od oko 500.000 evra takođe ostala “zarobljena” u srpskoj kući fudbala.

No, tada je to nekako rešeno, ali ovoga puta ide znatno teže, iako se u Humskoj nadaju da će naša kuća fudbala ipak izaći u susret i proslediti novac kako bi klub mogao da funkcioniše.

ROK ZA REŠAVANJE PROBLEMA - 15. OKTOBAR

Stara Pazova - dom FSS-a Foto: Marko Jovanović

Rekosmo već da se nedavno pojavio dug prema Mogrenu (120.000 evra), tačnije kompaniji bivšeg fudbalera Crvene zvezde Branka Boškovića, koja je preuzela taj dug i blokirala klupski račun, a koji je Dragan Đurić ostavio u “amanet”.

Takođe, Dnjepar je prijavio Partizan UEFA tokom avgusta, potražujući novac za Jurija Vakulka (sa kamatama blizu 200.000 dolara), iako su dva posrednika (jedan blizak Upravi Partizana, jedan čelnik FSS) tvrdila da se ukrajinski klub gasi i crno-beli nemaju nikakve obaveze.

Pomenuti klub ipak nije nestao, već je 8. juna prešao na amaterski nivo, uz amin FIFA i latio se “teftera” sa dugovanjima...

Sve navedeno mora da se reši do 15.oktobra, do kada su crno-beli u obavezi da “razduže” pred UEFA monitoringom.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA