≫ 

Dinamo rasturio Anderleht, nestvarni preokret Milana i dominacija Salcburga! (FOTO) (VIDEO)

Liga Evrope se zahuktava

  • 1

Fudbaleri Milana napravili su totalni preokret u utakmici 2. kola Lige Evrope protiv grčkog Olimpijakosa i kao domaćini slavili sa 3:1.

Zanimljivo je da su sve do 70. minuta Italijani gubili ali je tim Đenara Gatuza uspeo da se podigne i za samo 10 minuta postigne tri gola za veliku pobedu na San Siru.

>>> Pet stvari sa Parka prinčeva koje možda niste videli na TV-u: Delije provocirale Nejmara, rasprava u odbrani Zvezde...

Domaći fubaleri su loše ušli u meč, a već u 14. minutu njihovu odbranu po levoj strani probio je Kutris koji je na ivici peterca gađao Gerera koji glavom pogađa mrežu Rosonera.

Kritijan Zapata bio je očajan posle vođstva Olimpijakosa; Foto: Tanjug/AP

Do kraja prvog dela igre obe ekipe su pokušavale da ugroze gol protivnika ali bez značajnog učinka.

U nastavku viđena je potpuno nova slika Milana. Trener Gatuzo izvršio je dvostruku izmenu u 54. minutu i u igru je uveo Kutronea i Čalhanoglua umesto Kastileja i Bonaventure  što je osmah dalo rezultat. Usledila je devetominutna rapsodija domaćina.

Kutrone je poravnao u 70., potom je Čalhanoglu asistirao Iguainu za 2:1, da bi u 79. minutu Kutrone svojim 2. golom na meču postavio konačan rezultat.

Kutrone j edoneo veliki preokret svom klubu; Foto: Tanjug/APF

Sa druge strane, u Belgiji, Anderleht je Dinamu iz Zagreba dozvolio da se razigra i pobedi sa 2:0.

Kao glavni krivac za potpuni slom kluba, kojem u ovoj sezoni "ne cvetaju ruže" ni na jednom polju označen je aktuelni reprezentativac bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ koji je prvo skrivio penal u 18. minutu, a potom na početku poluvremena dobio i drugi žuti karton i tako ostavio svoj tim na cedilu.

Vranješ ruši igrača Dinama u šesnaestercu; Foto: Tanjug/AP

Tako su Zagrepčani poveli sa 1:0 iz penala golom Hajrovića, da bi Gojak u 68. minutu postavio konačan rezultat na ovom susretu.

Bivši fudbaler Zvezde Luka Adžić nije bio ni u protokolu u timu Anderlehta.

Zanimljivo je bilo i u grupi B u Salcburgu gde je Seltik poveo već u drugom minutu pogotkom Edouarda. Da Kelti ne naprave veliko iznenađenje protiv tima koji je Zvezda zaustavila u plej-ofu za grupnu fazu Lige šampiona, pobrinuo se Dabur koji izjednačio u 55. minutu.

Samo 6. minuta kasnije Minamino je doveo Crvene bikove u vođstvo, da bi, slično meču u Milanu, ponovo Dabur, ovog puta sa 11 metara, postavio konačnih 3:1 za tim iz Austrije.

Detalj sa meča Salcburg - Seltik; Foto: Tanjug/AP

Grupa A:

Bajer – AEK Larnaka 4:2

Cirih – Ludogorec 1:0

Grupa B:

Rosenborg – Lajpcig 1:3

Salcburg – Seltik 3:1

Grupa C:

Bordo – Kopenhagen 1:2

Zenit – Slavija 1:0

Grupa D:

Anderleht – Dinamo Zagreb 0:2

Fenerbahče – Spartak Trnava 2:0

Grupa E:

Karabag – Arsenal 0:3

Vorskla – Sporting 1:2 (1:0)

Grupa F:

Milan – Olimpijakos 3:1

Betis – Didelanž 3:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA