≫ 

Rusija se digla protiv fudbalera-huligana: Kokorin i Mamaev završili sa reprezentacijom, ali i sa igranjem fudbala?

Ruska javnost zaprepašćena incidentom u režiji dvojice reprezentativaca "Zbornaje", Mamaev pred raskidom ugovora sa Krasnodarom, Kokorinu se "smeši" isti scenario u Zenitu, nacionalni dres, posle prebijanja dvojice ljudi, više nikad neće oblačiti, a preti im zatvorska kazna

  • 3

Ruski fudbalski reprezentativci Aleksandar Kokorin (Zenit, 27) i Pavel Mamaev (Krasnodar, 30) tema su dana u svim domaćim medijima, ali i mnogo šire, zbog incidenta koji su izazvali kada su pretukli dvojicu muškaraca, od kojih je jedan službenik Vlade Rusije Denis Pak, direktor u ministarstvu industrije i trgovine.

>>> Tuča u kafani: Ruski fudbaler, stolicom u glavu, udario člana ministarstva tokom okupljanja reprezentacije (VIDEO)

Problematični fudbaleri su u jednom lokalu, ponašajući se kao najgori huligani, naneli povrede Paku stolicom, a malo pre toga, napolju, pretukli su i televizijskog voditelja Vitalija Solovčuka, i to pred očima devojke koja je bila sa njima.

Oba incidenta su zabeležena kamerama, obojica su brzo privedena u policiju i protiv njih su već pokrenute konkretne mere, takve da su obojica, najverovatnije, završili sa igranjem fudbala na nivou na kojem su do sada igrali.

Naime, Krasnodar je već saopštio da će raskinuti ugovor sa Mamaevim, doduše ne i Zenit, za koji igra Kokorin.

Iako su osudili postupak svog fudbalera, u klubu iz Sankt Peterburga su uzdržani po pitanju otkaza Kokorinu zbog činjenice da ga štiti jak ugovor čiji bi rani prekid značio i plaćanje obeštećenja igraču.

U međuvremenu, povodom divljačkog ponašanja igrača koji predstavljaju nacionalni tim Rusije, oglasio se Ministar sporta Pavle Kolobkov koji je praktično izdao naredbu da se dvojica fudbalera više nikada ne pozivaju u reprezentaciju.

Složni su fudbalski autoriteti u Rusiji, sportski radnici i bivši reprezentativci, govoreći na ovu temu, da su Kokorin i Mamaev "lupili šamar" ruskom fudbalu koji taman što je počeo da se uzdiže i šalje najbolju sliku u svet posle perfektno organizovanog Mundijala, koji je protekao bez ijednog incidenta, uz zapažene igre ruskog tima.

Kokorin letos na Svetskom prvenstvu u Rusiji slavi gol Foto: AP/Tanjug

Najmanje o čemu bi Kokorin i Mamaev sada trebalo da brinu je da li će nastaviti da se bave fudbalom, jer ih, izvesno, čeka i suđenje za napad i nanete telesne povrede, za koje će, kako stvari stoje, biti optuženi od strane oštećenih.

Ukoliko se dokaže krivica može se desiti da sledeću sezonu, možda i pre nego što ona krene, dočekaju iza rešetaka, umesto na terenu.

VIDEO: Huligani lome drveće i ruše kante za smeće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA