≫ 

Koje su Krstajićeve dileme za startnih 11 pred bratski duel "na život i smrt" protiv Crne Gore? (FOTO) (VIDEO)

U timu Srbije nama Kolarova, Krstičića, Ljajića i Matića koji je dodatno "uzburkao strasti" pred meč sa Sokolovima

  • 14

Fudbalska reprezentacija Srbije utakmicom sa Crnom Gorom u Podgorici od 20.45 sati nastavlja takmičenje u Ligi nacija u okviru 3. kola, četvrte grupe C.

Ovaj susret okarakterisan je kao "istorijski" jer se dve selekcije od odvajanja Crne Gore 2006. godine nikada nisu sastale u međusobnim duelima, čak ni u prijateljskim utakmicama.

>>> Prvi put od razdvajanja Srbija igra protiv Crne Gore u fudbalu. Kvota na dvojku Pod Goricom je vrlo jaka - 2,15, a ako ne verujete u Orlove, dupla šansa 1X je 1,71. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Crna Gora - Srbija.

Međutim, bez obzira na protivnika, kao i mnogo puta do sada Orlovi u ovaj meč ulaze opterećni brojnim problemima koji sastav više muče van terena nego na njemu.

Detalj sa treninga u Beogradu; Foto: Marko Jovanović

Kako je selektor Krstajić rekao još u Beogradu, sa nefudbalskim temama i pitanjima o Luki Milivojeviću "smo završili i tu je sve rečeno".

Ali, čak i da jeste tako, pojavili su se novi kadrovski problemi zbog kojih je neizvesno kojih 11 će istrčati na teren Gradskog stadiona u Podgorici.

>>> Orlovi "oštrili kandže" za Sokolove "Pod Goricom": Pogledajte kako se Srbija priprema za duel protiv Crne Gore (VIDEO)

Najviše problema Srbija ima na levom beku, kao i u centralnom delu na mestima gde su Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov bili standardni i skoro pa nezamenjivi.

Sa jedne strane povrede su te koje će krojiti tim, jer, kapiten Kolarov je povređen, Krstičić iz Zvezde takođe, a neposredno pre polaska za Crnu Goru iz Fudbalskog saveza Srbije stiglo je obaveštenje da je i Adem Ljajić, koji je inače trenirao sa selekcijom pre polaska na put sa reprezentacijom, "zaradio" povredu mišića desne noge, zbog koje se vratio u matični Bešiktaš koji nastvlja brigu o njemu.

Kolarov i Ljajić neće igrati protiv Crne Gore i Rumunije; Foto: Marko Jovanović

Sa druge, pojavio se novi "slučaj" koji jeste, ili bi mogao, da dodatno poremeti tim Mladena Krstajića, a reč je o Matiću, koji je zvanično, takođe, povređen, a koji se oglasio na društvenim mrežama i dao svoje mišljenje o Srbiji uz misterizonu poruku.

Bilo je najava da će zvezda Mančester junajted doći u Podgoricu zajedno sa svojim šefom, menadžerom, Žozeom Murinjom, ali od toga, po svemu sudeći, posle nedavnih dešavanja neće biti ništa.

VIDEO: Mladen Krstajić o Nemanji Matiću

Baš zato, Krstajić će od igrača koje ima na raspolaganju morati da odabere 11 najboljih koji će na "bratski megdan" sa Sokolovima.

Ono što se očekuje je da će Dmitrović biti na golu, a ispred njega manje-više standardna odbrana, sa Rukavinom na desnom beku, Milenkovićem i Veljkovićem, kao i Rodićem kao jedinim levim bekom posle otkaza Kolarova.

Na osnovu trenutnog stanja, dve su logične mogućnosti za sredinu terena. U slučaju da želimo ofanzivniju igru, Sergej Milinković-Savić i Maksimović komandovli bi centralnim delom, ispred njih bi bio novi kapiten Dušan Tadić, levo bi delov Kostić dok bi Andrija Živković delovao po desnoj strani.

U suprotnom, moguće je da će Lukić i Maksimović biti u centru, Tadić bi bio prekomandovan na desnog ofanzivnog igrača, Kostić je siguran na levoj strani, dok bi iza napadača Mitrovića, bio Sergej.

Potencijalni sastav Srbije:

SRBIJA (4-2-3-1): Dmitrović – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić – Maksimović , Lukić - Sergej Milinković-Savić, Kostić, Tadić – Mitrović.

Na kraju, ono što je sigurno, ovaj duel mogao bi da da odgovre na brojna pitanja jer bi u slučaju pobede nastavila pohod ka prvom mestu u grupi, dok bi u slučaju lošeg rezultata, situaciju, kako na tabeli, tako i u timu, samo dodatno zakomplikovala.

Popularni Stadion pod Goricom; Foto: Telegraf.rs

Utakmica počinje od 20.45, sam duel se igra na Gradskom stadionu u Podgorici kapacitet 11.264 mesta,  na kojem će pravdu deliti Italijan Đanluka Roki.

VIDEO: Trening reprezentacije Srbije pred istorijski duel sa Crnom Gorom

VIDEO: Možda u Matićevoj poruci ima nešto što mi ne znamo! Desni bek Srbije o misterioznoj izjavi zamenika kapitena!

VIDEO: Ulični svirač na 200 metara od "Stadiona pod Goricom" zasvirao crnogorsku himnu, pa patriotsku srpsku pesmu

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lik

    11. oktobar 2018 | 08:46

    Gde vam je Prijović gospodine?

  • lemi

    11. oktobar 2018 | 08:01

    neka mi neko objasni zasto nijedna tv sa nacionalnom frekvencijom ne prenosi utakmicu nacionalne selekcije ..... ja imam kablovsku

  • Ciganin 1976

    11. oktobar 2018 | 09:51

    Dokle vise ovaj Kostic ??? Covek je van forme vec dve godine a Radonjic decko je jedino MODERNO krilo uz Zivkovica !!! On levo,Zivkovic desno,Tadic iza Mitra i dajemo dva SIGURNO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA