≫ 

Sergejev menadžer uhapšen u Beogradu po poternici Interpola (FOTO)

Uroša Jankovića, koji je blizak saradnik Mateje Kežmana, Belgija traži zbog sumnje da je izvršio krivično delo kriminalnog organizovanja korupcije i pranja novca * ''Pao'' je u akciji koja je šokirala svetski fudbal

  • 23
Sergej na okupljanju reprezentacije Srbije Foto: Marko Jovanović

Kao što smo to već pisali u sredu, akcija belgijske policije pod nazivom ''Čiste ruke'' imala je velikog odjeka i u Srbiji!

Pre svega zbog činjenice da je u toj akciji uhapšen srpski menadžer Dejan Veljković, ali i akcije srpske policije koja je  sredu veče vršila pretrese u Beogradu i Nišu i zaplenila je 800.000 evra. Za taj novac se sumnja da potiče od izvršenja ovih krivičnih dela, a i koji su osumnjičeni pokušali da „operu" na teritoriji Republike Srbije, navodi tužilaštvo.

>>> Prvi put od razdvajanja Srbija igra protiv Crne Gore u fudbalu. Kvota na dvojku Pod Goricom je vrlo jaka - 2,15, a ako ne verujete u Orlove, dupla šansa 1X je 1,71. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Crna Gora - Srbija.

>>> Vrlo zanimljiv meč očekuje nas u Ligi nacija u Poljskoj, gde gostuje Portugalija. Kvota na pobedu aktuelnih šampiona Evrope je 2,70! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Poljska - Portugalija.

Tom prilikom Viši sud u Beogradu odredio je ekstradicioni pritvor prema crnogorskom državljaninu U. J. inače fudbalskom menadžeru po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Belgija.

Belgija ga traži zbog sumnje da je izvršio krivično delo kriminalnog organizovanja korupcije i pranja novca. Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak sinoć nakon saslušanja odredio ekstradicioni pritvor prema U. J.

Crnogorske ''Vijesti'' otišle su korak dalje i javljaju da je u pitanju Uroš Janković, jedan od menadžera koji zastupa interese Sergeja Milinkovića Savića. Tačnije, člana agencije Mateje Kežmana.

Kežman i Janković sa braćom Milinković Savić Printskrin: Instagram

Podsetimo, Večernje novosti su 2014. javile  da je Janković svojevremeno učestvovao u razgovorima prilikom ugovaranja Sergejevog odlaksa iz Vojvodine u Genk. Naravno, kao član pomenute agencije.

Sudeći po fotografijama na Instagram profilu Mateje Kežmana, jasno se vidi da su njih dvojica saradnici, ali i veliki prijatelji. Zajedno sa njima, na fotografija se često nalazi i sam reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić.

Elem, da se vratimo na celokupan slučaj hapšenja i akciju belgijske policije...

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije juče je saopštilo da je po njihovom nalogu u sredu izvršen pretres šest lokacija i zaplenjeno 800.000 evra za koje se sumnja da je stečen izvršenjem krivičnog dela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima.

Kežman i Janković Printskrin: Instagram
Kežman i Janković Printskrin: Instagram

U Belgiji su u saradnji sa srpskim tužilaštvom, Bezbednosno-informativnom agancijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima lišeni slobode državljani Belgije i Srbije.

U saopštenju tužilaštva se precizira da su uhapšeni trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica belgijskih fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz prve lige Belgije, a u vezi sa malverzacijama povodom transfera igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim.

Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova u Belgiji, na ukupno 57 lokacija.

Zbog sumnje da su državljani Srbije umešani u vršenje krivičnog dela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima, u Srbiji su izvršeni pretresi na šest lokacija u Beogradu i Nišu, kojom prilikom je pronađen oko 800.000 evra, saopštilo je ranije danas tužilaštvo.

VIDEO: Sergej na treningu reprezentacije:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lik

    11. oktobar 2018 | 08:40

    Sad vam je jasno zašto je Muslin morao biti oteran. Zašto je bilo bitno dići cenu ovom igraču i zašto je morao u reprezentaciju. Lepo je rekao čovek od karaktera i čovek od iskustva, pošten i radan, dobro poznat u Belgiji. Ne vidim kako bih ga uklopio u tim. Pa normalno da nije video jer je gledao fudbalskim očima ali i očima ljudine i pokazao da mu procenti nikad nisu bili bitni. O ovima sa fotografije ne treba trošiti reči

  • Putin R.S

    11. oktobar 2018 | 09:05

    Sada je sve jasno zasto je Muslin morao biti oteran, i postavljena marionetska selektorska klupa.

  • Nenad

    11. oktobar 2018 | 08:26

    Fudbal i kriminal zajedno?!?!?! Nemoguce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA