≫ 

Hoće li Krstajić ispuniti želju navijačima i fudbalskoj javnosti u Srbiji?

Svu u nedelju priželjkuju da Orlovi napadnu Rumuniju sa dvojicom napadača - Mitrovićem i Prijovićem

  • 41
Prijović i Mitrović na treningu reprezentacije Foto: Marko Jovanović

''Meni nema bitnijih i manje bitnih igrača, svi su mi važni. Zato rotiram i zato ću i u budućnosti rotirati'', rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić pred meč sa Rumunijom!

Orlovi u nedelju od 15.00 časova igraju možda i najbitniji duel u okviru Lige nacija i eventualnom pobedom u Bukureštu već bi jednom nogom zakoračili u plej-of.

Fudbalsku javnost u Srbiji, kao i navijače, svakako najviše interesuje koju startnu postavu će izvesti Krstajić i potajno se nadaju da bi napokon mogli da vide onu sa dva špica.

Pogađate - postavu sa Aleksandrom Mitrovićem i Aleksandrom Prijovićem u startnih 11, kao Krstajićevo vrsno iznenađenje za kolegu Kozmina Kontru. Pogotovo što je Ljubiša Tumbaković, selektor Crne Gore, na konferenciji posle utamice rekao da je unapred znao sastav Orlova i da ga ništa nije začudilo.

Krstajić na meču protiv Litvanije Foto: Tanjug/AP

Jeste da Srbija ima sistem koji podrazumeva igru sa jednim napadačem, ali ne smemo zaboraviti da je ponekad potrebno ''iskočiti iz sistema'' zarad viših ciljeva.

I sam Mitrović, koji je na skoro svim utakmicama pod velikih pritiskom protivničkih štopera, je na okupljanju nacionalnog tima indirektno priznao da bi voleo da igra sa Prijovićem.

- Sigurno da je nekad lakše tako, ali selektor najbolje zna kako da izvuče maksimum iz ekipe. To je pitanje za selektora - rekao je Mitrović u Podgorici uz osmeh, a pitanje je na identičan način ispratio i sam Krstajić.

Ideja da Mitrović sam bude u špicu donosi rezultat i golove pomenutog fudbalera (četiri gola u tri meča). Međutim, čini se da je nedelja popodne idealan trenutak da se Mitrogol malo rastereti. I zbog činjenice da će Rumuni bazirati odbranu na čoveku koji im je u Beogradu već dao dva gola.

Prijović se, s druge strane, nalazi u sjajnoj formi koju ''vuče'' od početka sezone. Davao je golove Bazelu (dva puta), Spartaku iz Moskve, Benfiku, BATE-u, kao i AEK-u dva u velikom grčkom derbiju.

Prijović žali za šansom protiv Srbije Foto: Tanjug/AP

Ipak, za reprezentaciju nije mnogo igrao psole onog gola protiv Gruzije koji je Orlove odveo na Mundijal. U Rusiji je ušao sa klupše protiv Kostarike, mečeve protiv Švajcarske i Brazila je gledao sa klupe, kao i ove u Ligi nacija protiv Litvanije i Crne Gore. Samo je protiv Rumunije igrao 15 minuta...i imao šansu za gol.

One njegove partije u kvalifikacijama za SP, kada je sa Mitrovićem bio zajedno na terenu, nikako se ne zaboravljaju. Pogotovo ona protiv Velsa kada je mangupski asistirao kolegi za 1:1, za bod koji je Srbiji bio veliki kao tri.

Možda je i sada vreme da u Bukureštu vidimo nešto slično. Kao što je sam Krstajić nedavno rekao - sve je moguće!

Javnost priželjkuje, navijači i Mitrović takođe, ali selektorova je poslednja...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

VIDEO: Na ovom stadionu će Srbija odmeriti snage sa Rumunijom

VIDEO: Krstajić o izmeni sastava, mladim igračima i ulozi Matića i Kolarova

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tripko

    13. oktobar 2018 | 20:31

    Jedina zelja navijaca je da on napusti mesto tzv selektora

  • RUD

    13. oktobar 2018 | 23:07

    Ispunice nam zelju ako ode sa ostatkom saveza

  • Crni

    13. oktobar 2018 | 21:37

    Sutra ujutru ce Krstajic saznati sastav reprezentacije pa ce nam javiti 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA