Zašto Aleksandar Prijović ponovo nije igrao za Srbiju?

Napadač Orlova upisao još jedan meč na klupi za nacionalni tim

  • 41

Krstajić i Prijović na treningu Orlova Foto: MN Press

Šta se to događa sa Aleksandrom Prijovićem - pitanje je koje je većina fudbalskih navijača u Srbiji postavila, ili barem pomislila na njega, posle meča Orlova protiv Rumunije u Ligi nacija!

Napadač PAOK-a je ''zabeležio nove minute na klupi'', iako igra u sjajnoj formi od početka šampionata. Ako one partije tokom kvalifikacija za SP više ne važe, ove u dresu grčkog viceprvaka i te kako moraju da budu merodavne.

>>> (VIDEO) Rumuni navijanjem raspametili Srbe, čitav stadion je klicao "Kosovo Srbija!

Dva gola Bazelu, jedan Spartaku iz Moksve, Benfiki i BATE Borisovu, zatim i dva protiv AEK-a u velikom grčkom derbiju samo su neki od pogodaka momka čiji gol Gruziji u oktobru 2017. je odveo Orlove na Mundijal.

Posle toga - tajac! nekoliko minuta protiv Kostarike, mesto na klupi protiv Švajcarske i Brazila na SP, iako preovladava mišljenje da bi popularni prija bio idealan ta meč protiv Sajdžija.

Gol Prijovića za PAOK u LIgi Evrope Foto: Tanjug/AP

I po povratku iz Rusije se ništa nije promenilo. Klupa u Viljnusu i Podgorici, samo 15 minuta protiv Rumunije u Beogradu...Oznojio se nije ni u Bukureštu.

A čini se da je ovaj meč protiv Rumuna bio idealan za njega. Možda samog u špicu, a možda i zajedno sa Mitrovićem koji je pre nekoliko dana na konferenciji za medije priznao da bi voleo da igra s njim u paru, ali da selektor odlučuje.

A selektor je odmah posle meča sa Rumunima, na pitanje o Prijoviću, rekao:

- To su odluke koje sam ja doneo i tako će i biti. Ne može vam čovek ugoditi - jasan je bio Krstajić.

Bod u Bukureštu je definitivno dobar rezultat za Srbiju na dva kola pre kraja nastupa u Ligi nacija, ali gledajući iz perspektive koja je bila pre meča. Tokom istog je bilo jasno da smo kvalitetniji rival i da je pobeda nadohvat ruke.

Pogotovo posle crvenog kartona jednog defanzivca domaćeg tima u finišu prvog poluvremena. Da je Dušan Tadić iskoristio penal, neigranje Prijovića se verovatno ne bi ni spominjalo. Mada bi trebalo...

Ali, kada nas gol već nije hteo, zašto u jednom trenutku ne pokušati sa napadačem koji zna kako se daju golovi?

Pa, Krstajić je imao još jednu izmenu na raspolaganju od 77. minuta i nije je iskoristio. A morao je, jer se na terenu verovatno ne bi ni primetilo da nedostaje, na primer, Nemanja Radonjić. Ili da je izveo jednog od dvojice zadnjih veznih? Imaš igrača više i domaćin ne može da se poveže, a kamoli da napadne.

Prijović slavi gol protiv Gruzije koji je Srbiju odveo na SP Foto: Vladimir Milovanović

Setite se kako su Mitrović i Prijović u tandemu kreirali remi protiv Velsa tokom kvalifikacija. Remi koji je i te kako značio Orlovima, a mnogi upravo tih 1:1 smatraju ključnim rezultatom u grupi.

Čak i da je izveo superiornog Mitrovića, a ubacio Prijovića, verujemo da Krstajiću niko ne bi zamerio. Jeste Mitrogol naš najbolji špic, ali svakako nije amnestiran od izmene.

Elem, selektor najbolje zna šta se dešava u njegovom timu i odluka je samo njegova. Činjenica je da je Srtbija pobedom već mogla sve da reši u svojoj grupi, ali Orlovi su i dalje prvi sa velikim izgledima da tu ostanu i posle novembraskih mečeva.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    14. oktobar 2018 | 20:36

    Divim se ovom Prijovicu, previse strpljenja ima za ovu budalu Krstajica.

  • Јован

    14. oktobar 2018 | 21:07

    Зато што имамо генијалног тренера који уводи бека уместо нападача са играчем више читаво полувреме страшно!

  • Jaa

    14. oktobar 2018 | 20:20

    E moj krstajiču- imati penal , igrača više celo poluvreme- ne pobediti,,spakuj kofer i napusti kormilo reprezentacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA