≫ 

Hoćemo da pobedom overimo plasman na EP: Orlići uvereni u trijumf nad Jermenijom!

Posle plasmana na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu, mlada fudbalska reprezentacija Srbije igra poslednji meč kvalifikacija

  • 0

Mlada reprezentacija Srbije overila je kolo pre kraja kvalifikacija plasman na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Italiji i San Marinu, a pred izabranicima selektora Gorana Đorovića ostalo je još 90 minuta borbe i duel sa Jermenijom u Novom Sadu (utorak, 16. oktobar – 18,00).

>>> Ako Junajted kupi Milenkovića za 60 miliona, Partizanu stiže brdo para!

Zbog povrede selektor Đorović ne može da računa na Aleksandra Lutovca, a novo ime na spisku je Zaharije Lambulić.

-Ostvarili smo glavni cilj, izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Ostaje žal što nismo pobedili Austriju, jer smo hteli da okončamo kvalifikacije sa stopostotnim učinkom, ali posle svega mislim da možemo svi da budemo zadovoljni  – kaže kapiten Vukašin Jovanović.

Milan Gajić u dreus mlade reprezentacije Srbije; Foto: MN Press

Jermeni su se pokazali kao dobar rival u prvom meču...

-Nezgodna su ekipa, a mi imamo obavezu da ponovimo odgovoran, ozbiljan pristup bez obzira na činjenicu da smo već obezbedili plasman. Mali problem predstavljaće i loš teren, ali sve to ne može i ne sme da utiče na nas. Hoćemo da pobedom okončamo kvalifikacije i mislima se polako okrenemo ka onome što nas očekuje u Italiji i San Marinu – jasan je Jovanović.

I Milan Gajić ističe da je ostvaren veliki uspeh, a da će meč sa Jermenijom biti prilika i za neke druge igrače da se pokažu...

-Žao nam je što nismo pobedili Austriju, hteli smo sve pobede u grupi, ali cilj je ostvaren. Pred nama je novo veliko takmičenje – ističe Milan Gajić.

Ostao je meč sa Jermenijom...

-U prvom meču smo dominirali, propustili veliki broj prilika, a na kraju mogli da budemo i kažnjeni. U fudbalu odavno nema lakih rivala, nije to ni Jermenija. Tamo smo slavili minimalnim rezultatom, a sada želimo pobedom da zatvorimo kvalifikacije. Ovo će biti prilika i za neke igrače koji su imali manju minutažu da samo potvrde da Srbija ima veliki broj dobrih mladih, talentovanih igrača. Zbog lošeg terena moraćemo da se prilagodimo uslovima, ali kako Jermenima, tako i nama – rekao je Milan Gajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA