≫ 

Univerzitetskog profesora iz Podgorice sumnjiče za pranje novca zarađenog od nameštanja utakmica u Belgiji!

Profesor Uglješa Janković je brat Uroša Jankovića menadžera iz Srbije koji je uhapšen u akciji policije u Belgiji

  • 0

Belgijska policija sumnjiči Uglješu Jankovića, profesora na Fakultetu političkih nauka u Podgorici da je učestvovao u pranju novca zarađenog nameštanjem utakmica i od spornih transfera, ekskluzivno saznaje crnogorska  Borba. On je inače, rođeni brat Uroša Jankovića, fudbalskog menadžera koji je uhapšen po nalogu belgijske policije u Beogradu.

Uglješa Janković je već saslušan u specijalnom tužilaštvu, a sada se čeka odluka istražnih organa iz Belgije da li će se tražiti njegovo izručenje ili će predmet biti ustupljen Crnoj Gori da mu tu sudi.

Uroš Janković (levo) je blizak saradnik Mateje Kežmana u menadžerskim poslovima Printskrin: Instagram

U vrhu MUP-a je potvrđeno da je pokrenuta i finansijska istraga i da se proveravaju firme koje se dovode u vezu sa braćom Janković, a preko kojih je, kako se sumnja, počinjeno krivično delo pranje para.

Sagovornik "Borbe" iz vrha MUP-a Srbije koji je uključen u istragu kazao je da je Crnoj Gori poslata zamolnica za saslušanje Uglješe Jankovića i da je to već urađeno.

U spisima predmeta belgijske policije i tužilaštva, u koji je Borba imala uvid, sumnjive su crnogorske firme Colt Sport DOO, Magnum DOO, Van Consulting doo, s kojima su povezana braća Janković.

- Belgijske vlasti su tražile da se zapleni dokumentacija iz tih firmi jer se sumnja da je preko njih plasiran novac zarađen od nameštanja utakmica i spornih fudbalskih transfera. Takođe, belgijske vlasti su MUP-u Srbije dostavile i spisak nekretnina u posedu Jankovića, u Podgorici i Budvi i one će najverovatnije, biti privremeno oduzete do okončanja postupka - kaže sagovornik Borbe iz MUP-a Srbije.

Aktuelni na prethodnog svetskog šampiona u Parizu, a Milorad Mažić na centru. Francuzi su veliki favoriti, pošto u Nemačkoj nešto debelo ne štima, a kvota na keca je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Francuska - Nemačka.

Orlići danas igraju poslednji meč kvalifikacija za EP na koje su već obezbedili plasman. Kvota da će pobediti Jermeniju bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč mladih reprezentacija Srbije i Jermenije.

(Telegraf.rs/Borba.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA