≫ 

Mundijal u Kataru sa 48 reprezentacija! Infantino otkrio da FIFA radi na realizaciji ove ideje

Teška, ali ne i neizvodljiva zamisao prvog čoveka FIFA

  • 3

Naredno svetsko prvenstvo u fudbalu biće održano u Kataru 2022. godine uz učešće, kao i do sada, 32 reprezentacije, s tim da bi taj broj mogao da bude uvećan za još 16 nacionalnih timova!

O ovoj ideji se uveliko razmišlja u kuloarima Svetske fudbalske federacije, potvrdio je prvi čovek te organizacije Đani Infantino.

Svestan je Infantino da će u tom slučaju u organizaciju Mondijala morati da bude uključena još jedna zemlja, s obzirom na to da Katar nema dovoljno kapaciteta za odigravanje svih mečeva tolikog broja reprezentacija, što čini realizaciju te ideje još izazovnijom - ne i neizdovljivom.

Italo Švajcarac je jedan od nosilaca ideje da 48 selekcija već bude prisutno na narednom Svetskom prvenstvu, i pre Mundijala u SAD, Kanadi i Meksiku 2026. godine, koji je najavljen kao prvi sa proširenim brojem učesnika.

- Ja razmišljam kao fudbaler i mislim da što više reprezentacija učestvuje, to je bolje za sve - kaže Infantino u razgovoru za italijanske medije.

- Bio bih srećan kada bi se to desilo već u Kataru 2022. Imamo još nekoliko meseci da ozbiljno razmotrimo tu temu i da vidimo da li je ona moguća za realizaciju. Znam da Katar, samostalno, ne može ugostiti 48 reprezentacija. Srećom, fudbal i politika ne idu zajedno, pa sam slobodan da potražim još neku zemlju domaćina koja bi mogla da bude jak kandidat za domaćinstvo Mundijala, uz Katar - nagoveštava Infantino zanimljiv period u forumima FIFA.

VIDEO: Telegraf u Kataru obišao mesta na kojima niču velelepni stadioni za SP 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    27. februar 2019 | 20:13

    Taman da traje 2 meseca, moze!

  • samo iskeno

    28. februar 2019 | 05:24

    Sve to lepo izgleda ali ljudi zaboravljaju da su leta u Katru preko pedeset stepi, kamen se topi a ovi stadioni ne izgledaju da su skroz pokriveni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA