≫ 

Pojeo je Liverpul, Delije ga očajnički žele kao startera za Partizan! Jovančić za Telegraf: Nezadovoljan sam prošlim derbijem, hoću pobedu! (VIDEO)

Željan je utakmica Jovančić!

  • 4

Navijači Crvene zvezde pribojavali su se zbog zdravstvenog stanja Dušana Jovančića pred večiti derbi, ali je on za Telegraf otklonio sve dileme.

Spreman je za derbi, a jesen je najbolji reper za to koliko je bitan ekipi u oba pravca. Nebrojeno puta je menjao tok utakmice u vezi, davao je čvrstinu i mirnoću u defanzivi, a zatim i konkretnost u napadu, povezujući redove i omogućujući navalnim igračima da se razmašu.

Tako je bilo jesenas u derbiju kada je igrao celo drugo poluvreme, dao je balans ekipi posle fijaska u prvih 45 minuta, menjao je tokove mečeva protiv Trnave i Napolija, dominirao je protiv veznog reda Liverpula u istorijskih 2:0, pa su mnogi pogledi uprti u njega pred 159. večiti derbi uz pitanje da li će dobiti startersko mesto.

Na Rikarda će morati da paze crveno-beli Foto: MN Press

- Bila je mala povreda, ali ništa strašno. Očekivanja su ista kao i pre povrede, želja je da nastavimo u istom ritmu, kao što smo počeli. Da ređamo pobede iz utakmice u utakmicu, do titule koja nam je cilj. Ne znam za startersko mesto, to biste morali da vidite sa šefom, a očekivanja se ne menjaju. Čeka nas težak meč protiv dobrog protivnika, velikog rivala. Očekujem dobru utakmicu i pune tribine, pravi fudbalski ambijent. Naše je da opet probamo da stignemo do pobede. Daćemo sve od sebe da to i uradimo - kaže Jovančić, koga ne brine previše odlična uvertira Rikarda protiv Proletera.

- Dobro su počeli drugi deo sezone. Nisam pratio njihove igre, niti ostalih, obično u isto vreme igramo utakmice. Ali u analizi ćemo da uradimo sve što je potrebno da budemo upoznati sa njihovom igrom.

Ima dugo iskustvo mečeva sa Partizanom Jovančić Foto: MN Press

Da li je slabija partija protiv Surdulice varka?

- Bilo je teško za igru, nama to svakako ne odgovara, na nama je da nastavimo ovako i nastavimo seriju. Svakako, šta god da smo uradili tada, ne bi uticalo na utakmicu sa Partizanom. Spremamo se kao za svaki drugi meč. Moramo da budemo fokusirani.

U derbiju si debitovao jesenas od 46. minuta. Kakva iskustva nosiš sa prvog meča?

- To mi je bio debitantski derbi i specijalan je osećaj, pune su tribine i naboj postoji, pozitivan, trema i želja za pobedom... Taj derbi smo odigrali nerešeno i nismo bili zadovoljni pruženim. Nadam se da ćemo sada da popravimo utisak i dođemo do pobede.

U dresu Čačana, protiv Andrije Živkovića Foto: MN Press

Prošli put ste imali Napoli, koji vas je istrošio psihofizički. Sada ste imali celu nedelju samo da mislite o derbiju, kakva je atmosfera u ekipi?

- Atmosfera je odlična, od mog dolaska je tako i vidim drugarstvo i hemiju, to je jako bitno, a to koliko dana imamo za pripremu... Ne smemo da dozvolimo više da nam to utiče na utakmicu!

Prethodni derbi je doneo potpunu dominaciju Partizana od prvog minuta, kada je crveno-bele iznenadio žestoki presing. Ovaj put, ne bi Jovančića čudio sličan recept, pošto crno-beli zbog zaostatka sve karte moraju da bace na pobedu.

- Ne znam šta bih očekivao, mislim da ni mi ni oni nećemo biti zadovoljni bodom. Ne očekujem da igraju defanzivno, ne ulazim u njihovu taktiku, videćemo u subotu šta su spremili.

VIDEO: Odbrojavanje do 159. večitog derbija, koja strana Topčidera će slaviti?

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA