Partizanove dileme pred Radnički: Ko umesto Zakarića i Zdjelara? Koliko može Danilo Pantić?

Sva je prilika da će struka crno-belih primeniti oprobani recept iz duela sa Proleterom iz Novog Sada, kada je manevar takođe trpeo rotacije

  • 11
FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Strasti u javnosti i među navijačima, posle 159. večitog derbija, još uvek se nisu slegle, čak i tenzije na nivou dva kluba tinjaju, ali fudbaleri i stručni štab Partizana nemaju vremena ni za dublju analizu duela sa večitim rivalom, jer im već u sredu u goste stiže Radnički (18.00).

Gotovo iz nehata Nišlije su postale jednako važan rival crno-belima kao i Crvena zvezda, tu činjenicu zapravo više nameće pozicija na tabeli u tekućoj sezoni, donekle i fama o seriji nepobedivosti tima trenera Nenada Lalatovića, koja se, možda zvuči čudno, sada već graniči sa nizovima nekih evropskih velikana.

Kakav će biti odgovor kluba iz Humske, šta bi to Zoran Mirković mogao da promeni samo tri dana posle utakmice, koja je sigurno fizički i emotivno iscrpela njegov tim?

ODBRANA NA DUŽE STAZE

N.R. Miletić će biti velika uzdanica Bate Mirkovića protiv Nišlija Foto: Marko Jovanović

U startu moraće da nađe rešenja za izostanak – dva standardna prvotimca. Zbog žutih kartona struka Partizana ne može da računa na Gorana Zakarića i Sašu Zdjelara, dok su svi ostali fudbaleri u trenažnom procesu.

Naravno, nemaju svi iste polazne tačke, jer se nekolicina tek vratila iz povreda (Danilo Pantić, Đorđe Ivanović, Zoran Tošić), pa će Mirković morati da pronađe pravu formulu, momke koji će zameniti suspendovane, kao i one sto odsto spremne za fizički dominantu ekipu Radničkog.

Trenera crno-belih sigurno najviše raduje činjenica da je već protiv Crvene zvezde pronašao dobitnu kombinaciju u odbrani i to na duže staze, čime je je praktično rešen problem posle povrede i operacije Svetozara Markovića.

Tako će ispred kapitena (u odsustvu Saše Ilića) i golmana Vladimira Stojkovića četvorku u defanzivnom bloku činiti Nemanja R. Miletić, Mark Valijente, mladi Stahinja Pavlović, koji je na derbiju doživeo “vatreno krštenje”, te Nemanja G. Miletić uz levu aut – liniju.

KOSOVIĆ KORAČA UNAZAD, USKAČE ĐERLEK

Kosović iza sebe ima odličan nastup u derbiju Foto: Marko Jovanović

Izostanak dva bitna igrača u veznom redu (Zakarić, Zdjelar) možda deluje kao problem, ali suštinski Mirković je već “plivao” u tim okolnostima i to na meču sa Proleterom iz Novog Sada. Štiteći igrače od parnih kartona, odnosno štedeći povređene (Tošić), mladi trener je tada tražio i pronašao aleternative, što se u igri nije ni osetilo.

Pretpostavka je zato da će Mirković izvršiti neke rokade i to tako što će Nebojšu Kosovića vratiti nekoliko metara unazad i upariti sa Aleksandrom Šćekićem na poziciji zadnjeg veznog. Njegovu poziciju polulevo će zauzeti mladi Armin Đerlek, dok će Zakarića u postavi zameniti oporavljeni Zoran Tošić.

Zakarić neće moći da pomogne saigračima zbog kartona Foto: Marko Jovanović

Kao alternativna rešenja se nameću i Danilo Pantić, ali teško da je vezista spreman za svih 90 minuta i da će Mirković rizikovati s njim dok ne bude potpuno fit. Zatim mladi Filip Stevanović, Milan Smiljanić, pa je Slobodan Urošević koji je na večitom derbiju imao specijalne zadatke u veznom redu, iako je po vokaciji levi bek.

Napadački deo tima Mirković takođe nije morao da menja, Nišlije će morati da suoče sa raspoloženim Nemanjom Nikolićem i Rikardom Gomešom, koji su sjajno započeli prolećni deo sezone.

Tim Partizana za utakmicu protiv Radničkog iz Niša trebalo bi da izgleda ovako: Stojković, N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić, Šćekić, Kosović, Tošić, Đerlek, Nikolić, Rikardo.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mnogo je kume...mnogo je

    5. mart 2019 | 20:24

    Real sa Nišave će pametno zatvoriti prolaze a onda će Haskić činiti svoje.REAL IZ NIŠA SVE REDOM ŠIŠA !!!

  • Djura

    5. mart 2019 | 20:58

    Nek vam zaigra vuletic na beka?

  • Joakim1

    5. mart 2019 | 22:01

    Velike dileme od velikog tima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA