≫ 

Svetska rang lista ne laže, River je najbolji klub na svetu, Zvezda daleko ispred Partizana i Dinama (FOTO)

Crno-beli ni u prvih 200 posle razočaravajućih godinu dana koje imaju iza sebe

  • 16

Po ugledu na teniski ATP i WTA "renking" postoji fudbalski pandan rezultata ekipa za dati period koji se može pronaći na relevantnom sajtu "clubworldranking.com", a koji boduje klubove po učinku za prethodne 52 nedelje (otprilike godinu dana).

Na najnovijoj listi prvi je River Plejt, aktuelni osvajač Kopa Libertadores i Super kupa Argentine, što će reći da je tim Marsela Galjarda trenutno najbolji na svetu, sa čime se, naravno, mnogi neće složiti.

Tek iza Rivera su tri najbolja španska kluba, Real Madrid je na drugom mestu, Barselona je treća, a više od 2.000 bodova u zaostatku za vodećim triom je Atletiko Madrid.

Na petom mestu je brazilski Palemiras, šesta je Boka Juniors, a od sedmog do devetog mesta pozicionirani su evropski "teškaši" Juventus, Bajern i Sevilja.

Drugi brazilski klub u prvih 10 je Gremio.

Na listi 100 najboljih klubova na svetu nema nijednog iz naše zemlje, međutim Zvezda je najbolje rangirana sa ovih prostora, a tu mislimo i na region bivše države - na 126. mestu.

Foto: Marko Jovanović

Definitivno je ovakvom plasmanu doprinela više nego zapažena evropska sezona, ali i pobednička serija "bez kraja" u domaćem šampionatu.

Podseetimo da su crveno-beli bez poraza u Superligi 52. utakmice.

Partizan je u strmoglavom padu, pa je i "renking" crno-belih adekvatan aktuelnom trenutku, tek 203. su vicešampioni Srbije na ovoj listi.

Zagrebački Dinamo igra sezonu iz snova, međutim za "Modre" je rezervisana 182. pozicija na listi najuspešnijih klubova za poslednjih godinu dana.

>>> Kvota da će Kristijano Ronaldo večeras u Torinu prvi zatresti mrežu je 4,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijale Lige šampiona.

Najboljih 10 klubova sa liste

Foto: clubworldranking.com

Zvezdin plasman na rang listi: Crveno-beli su ispred meksičkog Leona, nemačkog Verdera, čak i škotskog velikana Seltika.

Foto: clubworldranking.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. mart 2019 | 11:06

    Зуцните нешто гробари, па и нисте лоши..само 80 места испод нас😂😂😂

  • Reakcija

    12. mart 2019 | 11:33

    Treba sacekati zvanicne rezultate tj da pantić saopsti u kuli strazara (partizanov vesnik) ... ljubomorni neka Vam uzdasi komsije...

  • Lejla

    12. mart 2019 | 11:53

    Ovo rang lista je toliko nebitna da je to smešno.Jedina rang lista koja je bitna za klubove u evropi je uefina a ovo ostalo je samo da se tese oni koji evropu nisu videli 25 godina.Sto vi iz telegrafa ne objavite uefinu rang listu?Sa ovih prostora sada je najbolji i najpoznatiji Dinamo iz Hrvatske kao i Hrvatski fudbal pa zeleli mi to da priznamo ili ne,sigurno nisu oni sto evropu nisu igrali 25 godina.Stvarno ste jadni i smešni kao i ova rang lista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA