≫ 

Vučelić u svađi sa medijima, a od novog trenera ništa! Oproštajne reči Ilieva su ga zapalile: Šta mene pitate za to? (VIDEO)

U upravi vruće, a od novog trenera ni traga ni glasa - Vučelić je indirektno čak i krivicu za krizu svalio na igrače i njihove rezultate, što je malo kontradiktorno sa još jednom njegovom izjavom da ekipa ima kvalitet dostojan Partizana

  • 63

Burno je na Upravnom odboru Partizana, lome se i dalje koplja oko odgovornosti, a navijači i igrači će još morati da pričekaju na novog trenera!

To je suština izjave Milorada Vučelića, prvog čoveka kluba posle sastanka, na kome samo reči nije bilo oko onoga što sve najviše zanima i što je od vitalnog značaja, ko će voditi ekipu posle prinudnog rešenja u vidu Žarka Lazetića?

- Prihvaćena je ostavka Bate Mirkovića, jako mi je žao, odajem priznanje Bati, smatramo da je odluka pogrešna, trebalo je da ostane. To je njegova odluka, odlučili smo da zbog toga Lazetić vodi utakmicu - rekao je Vučelić.

Kuda dalje? Foto: Marko Todorović

- Zajedno smo došli do odluke da se orijentišemo na mlade igrače, na školi. Prihvatili smo ostavku Ilievu, želim mu sve najbolje, odali smo mu priznanje na duploj kruni, uspešnom poslovanju, nadali smo se da će on i Bata nastaviti.

Vučelić je potvrdio sponzorstva sa Telekomom i Dunav Osiguranjem, a onda je polako počeo da priča sa višim tonom.

- Ujedno, hoću da se osvrnem na nekoliko laži koje kolaju medijima. Jedna je da se ne plaćaju plate, da se štrajkuje. Hoću da obavestim javnost da su plate svim igračima izmirene, i decembarske i januarske. Što se tiče zaposlenih, daje se plata mesec za mesec. Kada smo mi došli, 4 meseca zakašnjenja je bilo. Treće je da vlada neki haos u klubu, to je čista laž. Partizan ima krizu rezultata, sve nas boli, ali da je haos u OŠ? Bacite pogled na sastav, ima 6 igrača iz omladinske škole u prvoj postavi. Znate i Šehovića, Markovića, Pavlovića, da ne nabrajam.

Osuo je paljbu Vučelić, pa je potom prilično konfuzno komentarisao i finansije i igrački kadar, ali i odlazećeg direktora Ilieva.

Tandem koji se povukao Foto: MN Press

- Neprihvatljivo je da imamo nekvalitetne igrače, imamo sposobne i nekvalitetne, i ne treba kriviti igrača zbog malo nedostatka sportske sreće. Imamo poverenje u igrače - poručio je Vučelić pred prelazak na finansije.

- Kad smo preuzimali Partizan, izvršena je revizija dve respektabilne revizorske kuće, jedne strane, jedne domaće, ustanovljen je presek dugova, pokazalo se da na onih 15.000.000 ima još 7.000.000 evra. Govorio sam, ali uzalud. I sad je uzalud za većinu vas (novinara, op. au). Pre dodatnog preseka ne mogu reći, ali sigurno je dug manji od 22.000.000 evra. Govorim o faktima. Može svako od vas da misli šta hoće o igri Partizana, ali nema pravo da laže. A ja sam rekao istinu, da smo zbog UEFA rešili pitanje monitoringa. Prošli smo sve inspekcije, to su stroga pravila.

Vučelić je potom napomenuo da se ni sa kim neće vršiti pregovori oko novog trenera, dok ne startuje reprezentativna pauza, a potom se prilično unervozio na opasku da je Ivica Iliev napomenuo kako su neki igrači dovođeni mimo njegove želje i amina kao sportskog direktora.

- Ne, ni nezvanično, ni zvanično, ni sa kim nisam razgovarao, niti ću razgovarati na bilo koji način pre pauze, pre nedelje.

Mirković je preuzeo odgovornost, Iliev je preuzeo odgovornost, da li ćete i vi?

- Preuzeo sam odgovornost, naravno, za licencu, za stadion, preuzimam odgovornost za investicije, za svaku stvar. Na njima je da izbore rezultat, na nama je da izborimo licencu. Podelili smo našu odgovornost.

Posle poraza od Voždovca... Foto: MN PRess

Takođe, predstavnici medija su još jednom napomenuli kako je samo tandem Mirković - Iliev preuzeo odgovornost.

- Pitaš me i dalje nešto na šta ja odgovaram! Ivica Iliev je rekao da je kriv za igrače koje je doveo i koje nije doveo. Ako ih nije on doveo... Morate njega da pitate za to. Što mene pitate za to? Ja se ne mešam u sportski sektor. Ivica Iliev sigurno ne misli na upravu. Pričamo istinu, samo ti nećeš da razumeš da je istina. Neke igrače on nije doveo jer nije bio direktor, neki igrači su od Nikolića, neki od Đukića - prepirao se Vučelić sa jednim od predstavnika medija.

Hoćete da kažete da Ivica Iliev ne priča istinu?

- Ivica Iliev priča istinu, samo ti ne razumeš, nećeš da razumeš. Neki su zatečeni, doveo ih je prethodni trener.

Postavljeno je pitanje o potencijalnim novim ostavkama.

- Niko nije o tome razmišljao, ima toliko posla koji niko ne može da nadomesti.

Vučelić je u svoju odbranu istakao neke podatke o radu u prethodnim godinama.

- Partizan četiri godine pre 2015. nije uopšte imao sponzora. Sad ih ima nekoliko. U međuvremenu smo uložili oko 1.500.000 evra u kupovinu autobusa, izgradnju Blatuše, terana u SC "Zemunelo", pokrili smo i druge investicije... Platli smo 10.600.000 evra starih dugova, za transfere obavljene 2010. i 2011, vezane da provizije menadžerima za Savića i Jovetića. Bilo je vreme da i to sumiramo.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    12. mart 2019 | 19:25

    Kako te nije sramota uništio si partizan po nalogu, marš bre iz partizana bargo lopovska

  • ikac

    12. mart 2019 | 19:42

    A ovi audiji u pozadini - jel ste njih imali pre nego sto ste dosli u FKP ili je slucajnost sto su ti modeli izasli 2018. a vi u klubu od 2015.godine?

  • Перишић

    12. mart 2019 | 18:59

    УПРАВА НАПОЉЕ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA