≫ 

Zvezda je u polufinalu Kupa: Majstorije Ivanića i Bena dovoljne za trijumf protiv Radnika (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli rutinski odradili posao na svom terenu, iako su dopustili da strepe poslednjih 120 sekundi

  • 35

Crvena zvezda je poslednji polufinalista Kupa Srbije! Aktuelni šampion Srbije i lider Super lige savladao je na domaćem terenu ekipu Radnika rezultatom 2:1 (2:0) i na taj način crveno-beli su se pridružili Lučanima, Partizanu i Radničkom koji su nešto ranije završili svoj posao u četvrtfinalu.

Zvezda je svoj završila već u prvom poluvremenu, kada su Mirko Ivanić u 17. i El Fardu Ben u 43. tresli mrežu Surduličana! Gol za goste postigao je Igor Zlatanović u 90. minutu iz spornog penala.

Zanimljivo, Radnik je uvek rado viđen gost na Marakani gde su na četiri gostovanja primili čak 21 gol.

FK CRVENA ZVEZDA - FK RADNIK 2:1

(Ivanić 17, Ben 43 - Zlatanović 90 pen)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Milunović, Babić, Gajić, Jovančić, Ivanić (Vulić 67), Jirka (Ebisilio 46), Ben, Simić, Pavkov (Joveljić 78)

Klupa: Popović, Savić, Jovičić, Vulić, Joveljić, Vukanović.

Radnik: Lekić, Kričak, Kovačević, Pavlović, Milovanović, Kojić, Stojanović, Fransis (Zlatanović 46), Damnjanović (Stevanović 46), Bojić (Đorđević 65), Stamenković.

Klupa: Vasiljević, Pajović, Miladinović, Ristović, Zlatanović.

A gol Ivanića u 17. minutu bila je i prva ozbiljnija šansa za crveno-bele. Vezista je svoj prvenac u dresu najtrofejnijeg srpskog kluba postigao efektivno glavom, a asistent je bio upravo Ben.

Zvezda je posle tog gola bukvalno kampovala na polovini Radnika, a najbolju priliku propustio je Simić u 33. minutu. Ben je izbacio Jirku na desnoj strani, ovaj ''zavrnuo'' na nekih sedam metara, da bi Simić očajno šutirao preko gola.

Foto: MN Press

Samo nekoliko minuta kasnije i Ben je oprobao udarac sa 15 metara i lopta je prohujala pored stative. Kao i u 40. minutu kada je fudbaler sa Komorskih ostrva ubacio iz slobodnjaka, a odbrana Radnika ''za dlaku'' intervenisala ispred Milunovića.

To kao da je bila najava za ono što će se desiti u 43. minutu. A desilo se da je Ben majstorski postigao gol iz slobodnog udarca koji je zaradio Simić. Osim faula na 16 metara pomenuti krilni vezista je zaradio i posekotinu ispod levog oka, jer ga je fudbaler Lučana udario nogom u glavu.

Foto: MN Press

Milojević je na poluvremenu (ne)opčekivano izacio Jirku i uveo Ebisilija koji je u 59. minutu bio blizu gola. Između toga videli smo i jedan opasan napad Lučana, ali i koreografiju i poruku Delija za trenera Zvezde.

Trenera čiji tim je dominirao i u nastavku, ali su istovremeno igrači imali i pad koncentracije u dva navrata. Srećom po njih, Radnik to nije kaznio.

- Zasluženo smo pobedili Radnik, ali smo u nekim situacijama bili sebični i morali smo da postignemo golove. Zašto? Zato tšo uvek ovako nešto može da se desi. Da dođe do nekog preokreta. Ali, dobro. Razgovaraćemo u svlčaionici o tome - rekao je Milojević posle meča.

Foto: MN Press

Priliku u drugom poluvremenu dobio je i Miloš Vulić koji je zamenio strelca prvog gola Ivanića. Nedugo kasnije i Joveljić je zamenio Pavkova, a crveno-beli ni u jednom trenutku nisu dopustili Radniku da ''primiriše'' iznenađenju.

Osim u tom 90. minutu kada je Zlatanović pogodio sa bele tačke, ali vremena za nešto više nije bilo. Iako je sudija Nikolić pokazao na korner u 92. minutu koji ništa nije doneo.

A što mse tiče penala, čini se da je Đođrević samo promašio loptu. Međutim, Nikolić je smatrao da ga je Vulić potkačio.

Zvezda sada čeka žreb za polufinale Kupa (termin će biti naknadno određen), a utakmice će se igrati 17. aprila i 15. maja. Finale je zakazano za 30. maj u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmmmmmmmmm

    13. mart 2019 | 19:37

    Idemooooooo duplaaaaaaa krunaaaaa ajmoooooo zeljko oooooo panticu uuuuuuu

  • Mickey

    13. mart 2019 | 17:37

    Napred Zvezdo,samo napred....

  • Nesa CZV

    13. mart 2019 | 19:36

    Sramota me je kao navijaca Zvezde da nam sudije i na ovakvim utakmicama vuku, gostima se ne sviraju ocigledni prekrsaji od kojih je veci deo njih i za zuti karton, dok se nasim igtacima svira dodir protivnickog igraca. Kome treba sve ovo i ozbiljno sam zabrinut sta ce biti sa Zvezdom nakon promena u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA