≫ 

Partizan će novac od sponzora upotrebiti za dobijanje evropske licence

Bliži se kraj roka za podmirivanje obaveza, crno-beli će nekako namaći pare do 31. marta, pod ulovom da igrači pristanu na reprogram dugovanja, ali šta posle toga

  • 25

Renomirana revizorska kuća “BDO” još od božićnih praznika “češlja” poslovanje Partizana u proteklom periodu i na osnovu tog izveštaja UEFA će odlučiti da li će crno-belima omogućiti licencu za takmičenje pod njenim okriljem za narednu sezonu. Klub iz Humske je u obavezi da izmiri dugove, sredi papirologiju do 31. marta i položi oko 2.500.000 evra, koji su već obezbeđeni potpisanim sponzorstvom sa Telekomom Srbija.

Novac je od pomenute kompanije je uzet unapred i biće iskorišćen upravo za podmirivanje dugova prema državi, bivšim igračima i trenerima, poveriocima, delom i za aktuelni igrački kadar i Radnu zajednicu, kojima su u utorak isplaćene plate.

Momci, sve je ok, igraćemo u Evropi dogodine Foto: FK Partizan

Međutim, realni problem za crno-bele, kao i svakog marta u minulih nekoliko godina, ipak je jedna druga stavka – reprogram dugovanja aktuelnom igračkom kadru.

To znači da priče da se, kako je rečeno posle nedavnog Upravnog odbora - “nikome u Partizanu ništa ne duguju”, apsolutno ne piju vodu.

Pre svega zbog činjenice da će aktuelnom igračkom kadaru u narednim danima biti ponuđeno da potpiše reprogram, odnosno odlaganje isplate dugovanja i time donekle olakšaju monitoring UEFA. Ukoliko inicijativa čelnika kluba prođe, Partizan neće imati previše problema da obezbedi evropsku licencu. U suprotnom, vrlo je moguć tragičan scenario.

I nisu samo fudbaleri crno-belih planirani za reprogram, prema informacijama do kojih smo došli, na spisku se nalazi više od 90 imena onih kojima se duguje novac, što je svakako ogromna brojka.

Pomenutih 2.500.000 evra bi trebalo da pokrije prioritetna dugovanja, pod uslovom da igrači pristanu na kompromis, i bude dovoljno za obezbedjivanje evropske licence. Ali se onda postavlja logično pitanje: šta posle toga? Kako preživeti do juna i prelaznog roka, ako se sav novac od sponzora “polupa” na vraćanje dugova?!

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    14. mart 2019 | 13:47

    Partizanu 2 500 000 evra od Telekoma pa vidi se ko je drzavno mezimce !

  • Bre

    14. mart 2019 | 13:24

    Covek rece pre 2 dana da se nikom nista ne duguje da su svi dobili pare, a sad igraci da potpisu reprogram.... I tako

  • Tiši

    14. mart 2019 | 13:57

    A sponzor gradjani Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA