≫ 

EKSKLUZIVNO! Zvezda želi reprezentativca Irana! Ovo je pakleni napadač za Ligu šampiona, hoće ga i klubovi širom Evrope (VIDEO)

Kako Telegraf saznaje, Mehdi Taremi glavni je pik za napad crveno-belih

  • 22
Mehdi Taremi, Fudbalska reprezentacija Irana Mehdi Taremi slavi gol Irana u duelu sa Marokom na Svetskom prvenstvu u Rusiji; Foto: Guliver/Stanley Chou/Getty Images

Crvena zvezda aktivno traži napadača za Ligu šampiona, a kako Telegraf eksluzivno saznaje, jedan od glavnih pikova je reprezentativac Irana Mehdi Taremi!

Ovaj 26-godišnji napadač je trenutno igrač Al Garfe iz Katara, gde je stigao iz Persepolisa u transferu vrednom dva miliona evra, ali mu ugovor ističe ovog leta i slobodan je igrač, te crveno-beli ne bi plaćali obeštećenje.

Na Marakani žele da iskoriste tu činjenicu i nadaju se da će bez plaćanja obeštećenja dovesti vrhunskog napadača.

Ipak, potencijalna prepreka jeste ogromna plata koju je imao u Kataru, koja je bila veća od dva miliona evra. Ali, ako želi iskorak u karijeri i igranje u Evropi, moraće da pristane na znatno manja primanja.

Njegova vrednost na Transfermarketu procenjuje se na 1,7 miliona evra. Za Iran je odigrao 38 utakmica i postigao 15 golova.

Zbog sličnog stila igre i konstitucije, u domovini ga zovu "iranski Zlatan Ibrahimović".

Mehdi Taremi, Fudbalska reprezentacija Irana Mehdi Taremi proslavlja gol u dresu Irana; Foto: Guliver/Koki Nagahama/Getty Images

Kako Telegraf saznaje, Zvezda je suzila izbor napadača na nekoliko imena, a Tarami je jedan od glavnih pikova. Ipak, neće biti lako dovesti ga, jer ga želi mnogo klubova. Kako saznajemo, za Taremija su zainteresovani Braga, Hadersfild, Dinamo Kijev i jedan klub iz Španije, nekoliko iz Turske, a takođe se pominje i povratak u Persepolis, najveći klub iz Irana.

Odlični napadač je bio u prvoj postavi na Svetskom prvenstvu i igrao je odlično u dresu svog nacionalnog tima. Protiv Portugalije je odigrao svih 90 minuta, protiv Španije takođe, a protiv Maroka 22 minuta.

Nije dao gol, ali je bio odličan i od tada je na radaru mnogih klubova, kojima je zapao za oko. Imao je nesreću da baš u duelu protiv Ronalda i ekipe Portugalije bude tragičar meča, jer je u nadoknadi vremena propustio veliku šansu da postigne gol i postane heroj Irana.

Moderan je prototip špica, koji može da igra sam u napadu, ali i u tandemu sa drugim napadačem.

Krase ga brzina, tehnika, dobra građa i instikt "ubice" pred golom. Golove postiže na razlučite načine, glavom posle dobrih solo prodora, ubacivanja iz drugog plana ili lucidnim udarcima.

Iako ima veliko interesovanje iz jačih liga, Zvezda se nada da bi mogla da ga dovede. Jedan od aduta joj je i to što je prošle godine igrala Ligu šampiona i što će ove sa pojačanim timom ponovo napasti grupnu fazu elitnog takmičenja.

Telegraf je najavio da Zvezda želi stranog špica, defanzivnog veznog i štopere. Taremi je jedan od aduta u napadu, kao moguće pojačanje u veznom redu figurura Alhasan Vakaso, a u završnoj fazi su pregovori sa Radovanom Pankovim, sa kojim je Zvezda već postigla sporazum sa Radničkim oko obeštećenja.

Pogledajte neke od njegovih golova i poteza:

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    8. maj 2019 | 16:45

    Indija Pakistan ....dalje znate!

  • Delija

    8. maj 2019 | 16:28

    Samo ime kada cujete shvaticete da njega Zvezda ne zeli u svojim redovima...Ne bi Terza rizikovao reakciju navijaca

  • taki

    8. maj 2019 | 16:29

    pakleni igrac je kad jedan klub stvori igraca, i postame pakao za protivnicku odbranu et toliko od mene ostalo necu komentarisat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA