Srpski basketaši održali čas ekipi iz Harlema! (VIDEO)

Srbija i Novi Sad imaju basketaše za ponos.

  • 0

Posle velike svetske dominacije ekipe Novi Sad, Liman je na turniru u kanadskom Saskatunu održao čas basketa ekipi Njujork Harlem sa 21:17!

Limanci su uz ovaj trijumf u grupi pobedili i Montreal sa 21:16, a igraju u sastavu Marko Branković, Stefan Kojić, Stefan Stojačić, Mihailo Vasić.

Ekipa ima veliko iskustvo u uličnom basketu, Kojić je prošlogodišnji pobednik svetskog finala Red Bull King of the Rock, a Stojačić je nekadašnji mladi košarkaški reprezentativac Srbije.

Sa nacionalnom selekcijom je osvojio U19 svetsko zlato 2007. u Novom Sadu, i to protiv tima za koji su igrali Stef Kari, Patrik Beverli, Majkl Bizli i Deandre Džordan.

Nažalost, na turnir zbog problema sa vizom nisu mogli da otputuju i članovi ekipe Novi Sad predvođeni Dušanom Domovićem Bulutom, ali su imali dostojne naslednike.

Od početka se protiv Harlemovaca vodila napeta borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a poslednje su rivali imali pri 10:9.

Od tog trenutka dominaciju preuzima srpska ekipa, a posle 17:13 su nade Amerikanaca raspršene. Pri 19:17, dvojku je ubacio Kojić za kraj.

U četvrtfinalu, Liman igra protiv ekipe Hamiltona, u polufinalu sledi ukrštanje sa parovima Ljubljana - Humpolec.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA