Stefon Marberi napljuvao čoveka koji je uništio karijeru Darka Miličića

Bivša NBA zvezda nerado se priseća reprezentativne akcije iz 2004. godine koja mu je, kako je rekao, bio najgori period života

  • 0

Američki košarkaš Stefon Marberi priznao je da je su mu olimpijske igre 2004. godine održane u Atini, bile najgori period u životu.

Ne samo zbog činjenice da je selekcija SAD, kao prvi favorit, osvojila bronzanu medalju, već zbog toga što je selektor bio njemu omraženi Leri Braun.

Marberi, koji se po završetku NBA karijere preselio u Kinu i tamo stekao status polubožanstva, ispričao je kako ga je Braun u jednom razgovoru "ubio u pojam" pred ekipom.

Bivši igrač Minesote, Nju Džerzija i nekolicine NBA klubova, prisetio se kako je tadašnji selektor, negde pre početka turnira, pozvao ekipu u kojoj su bili Dankan, Lebron, Entoni, Ajverson, Vejd i ostale zvezde, i rekao im, doslovce, da moraju da odrede ciljeve na olimpijskim igrama.

U prevodu, zaboravite na zabavu, prioritet je zlatna medalja.

Marberi je tada istupio sa konstatacijom:

- Takođe, ne smemo da zaboravimo da moramo i da se zabavljamo - rekao je.

Usledio je Braunov odgovor koji ovaj i danas pamti:

- Hah, čuj ovog, priča o nekoj zabavi.

Marberi kaže da je bio posramljen tom doskočicom i od tada nema lepo mišljenje o Braunu.

- Te olimpijske igre bile su najgorih 38 dana u mom životu - rekao je za američke medije.

Godinu dana kasnije, putevi su im se ukrstili i u Njujorku, a Marberi je bukvalno molio Ajzeu Tomasa, tadašnjeg šefa za košarkaške operacije, da ne dovodi Brauna, ali ga ovaj nije poslušao.

- To je bilo nepodnošljivih godinu dana, niko nije želeo da igra za njega, atmosfera u ekipi bila je očajna. Ali to je on želeo. Užas.

Inače, Marberi nije prvi košarkaš koji nema lepo mišljenje o Braunu o kome je u negativnom kontekstu pričao i srpski košarkaš Darko Miličić.

Eks centar Detroita je u jednom intervjuu izjavio da mu je Braun uništio karijeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA