Stefan Janković se setio meča protiv Srbije, imao je još oštar odgovor za Mutu Nikolića i Partizan! (VIDEO)

Novajlija na Malom Kalemegdanu veruje da će Evroliga biti pun pogodak za njega

  • 20

Stefan Janković, novi košarkaš Crvene zvezde, smatra da je klub sa Malog Kalemegdana bio idealan izbor za razvoj.

Nije Janković uspeo da se izbori za NBA ugovor, prošle godine je kratak period proveo u Majamiju, ali smatra da je Zvezda mnogo bolja opcija od razvojne lige.

- U razvojnoj ligi i nije toliko bitno da dobiješ utakmicu i to mi je nedostajalo, malo je drugačije - priznaje Janković, koji sa tim neće imati problema u Beogradu. Dovoljno je poznato koliki je pritisak igranja u Zvezdi i kako se doživljavaju porazi među navijačima.

Nastupao je Janković za mlađe selekcije Kanade, a protiv naše reprezentacije igrao je na juniorskom Svetskom prvenstvu 2011. godine, kada su Orlići pobedili sa 94:73. Toga se setio posle pitanja kog igrača posebno ceni u našem nacionalnom timu.

Foto: youtube.com/FIBA

- Bogdanovića, igrao sam protiv njega kada sam bio junior u Rigi. Generalno, među igračima čiji mi se stil najviše dopada su Dirk Novicki, Hido Turkoglu i sada Kevin Durant.

Inače, deo ekipe koja se suprotstavila Jankoviću u Letoniji je bio i Nemanja Dangubić sa kojim će sada biti saigrač, zatim Luka Mitrović i Aleksandar Cvetković, bivši igrači crveno-belih.

Zvezdinog novajliju nije dotakla priča Miroslava Nikolića, koji je nezadovoljan što Janković i Nikola Jovanović nisu došli u Partizan.

- To mene ne zanima, ja znam zašto sam došao u Zvezdu, da igram u Evroligi, da igram za veliki klub. Zaista, ne čitam šta se piše niti šta neki drugi trener ima da kaže. Ja znam da ću ovde samo da radim maksimalno da opravdam poverenje.

O minutaži i svojoj ulozi još ne razmišlja.

- Dva dana sam ovde praktično, ne znam još da li ću biti deo startne petorke, na meni je da svaki trenutak na parketu dobro iskoristim. Dobro je što sam došao rano, na vreme da se kroz pripreme naviknem na Evropu i evropski način. Sve ovo vidim kao korak unapred u karijeri. Malo sam bio u NBA, više u razvojnoj ligi, ali je Evroliga idealna da napravim nešto više.

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • КК Цз великан

    7. avgust 2017 | 19:12

    Човјек објаснио ствари! Само напред јако, Цз је била и остала неосвојиви кошаркашки бастион.

  • Salone

    7. avgust 2017 | 22:19

    Bravo care pravo u metu kakav partizan klub sa kupljenim rezultatima i otetim

  • Rops

    7. avgust 2017 | 19:53

    Dečko čeka te fmp 2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA