≫ 

Košarkaši razmišljali da OTKAŽU doček!

Još jednom se dokazalo da smo zemlja košarke, što je s jedne strane i prokletstvo

  • 26

Doček na čuvenom balkonu za reprezentativce Srbije bio je organizovan i ove godine, za srebrne momke Aleksandra Đorđevića.

Košarkaši su na Eurobasketu dogurali do samog finala, i njihov uspeh je utoliko veći jer im javnost nije davala mnogo optimizma za medalju posle brojnih otkaza i povreda.

Međutim, još jednom se dokazalo da smo zemlja košarke, što je s jedne strane i prokletstvo - uvek stremimo ka zlatu i nezadovoljni smo bilo čime manjim od toga.

To dokazuju i reči kapitena Milana Mačvana, koji je otkrio da su igrači čak razmišljali da otkažu balkon.

- Strašno mi je krivo što sam treći put morao da se penjem na balkon sa srebrom. Čak smo glasali da li uopšte da izlazimo pred sve te ljude bez zlata. Znali smo da je doček već bio organizovan, ali smo razmišljali da otkažemo sve. Ipak, bilo bi bez veze da oduzmemo to pravo onima koji nikada nisu bili na balkonu, a mnogo je takvih. Verujte da nije lako popeti se tamo sa srebrom, bili smo utučeni - otkrio je Mačvan za "Novosti", dodavši da je "za sve kriva Saletova generacija".

- Moj otac je igrao drugu ligu za Borovo. Živeli smo u Vukovaru, a posle Saletove trojke Hrvatima počeo sam i ja da treniram. Uspesi iz devedesetih su mnoge od nas zarazili košarkom i naterali nas da ostanemo u njoj zauvek. To se oseća i u našem timu, Sale nas je zarazio harizmom i energijom. On je lider, on daje odlučujuće trojke, on donosi medalje. Delujemo kompaktno na terenu, ali svakome je potreban drugačiji tretman. Na nekog moraš da se izvičeš, a nekome da priđeš lepo. On to radi savršeno - rekao je Mačvan u opširnom intervjuu "Novostima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    21. septembar 2017 | 09:36

    Nije zlato svesto s`ja... Momci su odradili odlican posao. Bravooooo.....

  • Ocajno pero

    21. septembar 2017 | 10:28

    Postujem ovaj osecaj pomalo "krivice" koju su osecali sto nisu doneli zlato, ali treba da budu apsolutno ponosni na ono sto su uradili. Jedna mala Srbija koja ima manje klubova i igraca od mnogo vecih nacija, a ima kontinuitet medalja. Gde je jedna Italija vise od 50 miliona stanovnika, Francuska,Rusija, Poljska, Ceska ....i sve ove nabrojane zemlje. Bravo nasi ZLATNI momci. Kapa dole. Svi koji su odbili neopravdano da igraju za reprezentaciju treba da je stid. Sebicnost je losa osobina.

  • Aleksandra

    21. septembar 2017 | 09:21

    "Ipak, bilo bi bez veze da oduzmemo to pravo onima koji nikada nisu bili na balkonu, a mnogo je takvih." Nikada ne komentarisem javno ali sada sam stvarno imala potrebu. Ovom recenicom je potpuno promasena poenta. Nije samo poenta da momci koji nikad nisu bili na balkonu sada dodju vec da ispostujete narod koji vas je pratio i navijao za vas i dosao iz raznih gradova u zelji da vas vidi i skandira vasa imena jer su ponosni na vas i na srebro, u buducnosti bice i zlata. Bila bi sramota da su ostavili ljude da ih uzaludno cekaju da se pojave a njih nema zbog naroda a ne samo zbog igraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA