Emocije su zaj... stvar! Dino Rađa skočio na binu, izazvao ovacije i otkrio kako su se gledali švedski akcioni filmovi pred Bormio (VIDEO)

Legenda iz Splita uz dalmatinski šmek opisala tok priprema za Svetsko prvenstvo 1987.

  • 1

Generacija košarkaša Jugoslavije koji su 1987, kao klinci od 19 - 20 godina postali prvaci sveta u italijanskom Bormiju, okupila se u Beogradu povodom jubileja od 30 godina.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu prikazan je dokumentarni film "250 stepenika", posvećen ekipi koja je osvojila veliki trofej pod vođstvom Svetislava Pešića, a premijeri su prisustvovali Aleksandar Đorđević, Dino Rađa, Slaviša Koprivica, Nebojša Ilić, Miroslav Pecarski, Samir Avdić, Teoman Alibegović i Zoran Kalpić.

Svi su dobili plakete, Aleksandar Đorđević je bio na ivici suza kada je preuzeo mikrofon i podsetio na mladalačke podvige, a sve je proteklo u duhu filma koji je oduševio publiku.

Sve je bilo u potpunosti usmereno na sportsku priču, bez bilo kakvih vraćanja na ratne dane i sve što je usledilo, na sreću, ne i upropastilo međuljudske odnose između starih prijatelja.

Film je prožet dozom humora, mangupluka i "zabušavanja" u režiji Kukoča, Neše Ilića i ostalih, a za novu dozu smeha na kraju se pobrinuo Dino Rađa.

Njega je Svetislav Pešić pozvao na binu kao jedinog koji bi sada mogao da se skine i zaigra vrhunski, Splićanin kao da je to želeo odmah da potvrdi.

Preskočio je protokol i nije na pozornicu došao stepenicama, već je samo iz prvog reda skočio kako bi se izgrlio sa saigračima i trenerima.

Onda je napravio i malu digresiju, pošto je "raskrinkao" jedan detalj iz filma, koji opisuje dane karantina koji su proticali uz TV i VHS kasete sa NBA utakmicama koje su se gledale.

- Znate kako se kod nas u Dalmaciji kaže, emocije su zajebana stvar. Ono što ne znate, to je da su se one kasete izlizale i od filmova koji su snimani u Švedskoj - rekao je Rađa i nasmejao sve u sali.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA