≫ 

Duda uz Željka u Čačku, Obradovića preplavile emocije: Uvek ću osećati veliki dug prema mom gradu i klubu!

Emotivno veče za Željka u najdražem gradu

  • 0

Trener turskog košarkaškog tima Fenerbahčea Željko Obradović izjavio je u Čačku da će uvek osećati veliki dug prema klubu u kome je ponikao i prema svim ljudima iz ovoga grada.

Publika, koja je do poslednjeg mesta ispunila halu Borac, gromoglasnim aplauzom pozdravila je Obradovića, koji je rodom iz Čačka.

Košarkaši čačanskog Borca poraženi su u prijateljskoj utakmici od ekipe istanbulskog Fenerbahčea rezultatom 81:93 (16:26, 23:21, 30:18, 12:28).

- Veliko mi je zadovoljstvo i prilika da se zahvalim pre svega predsedniku Borca Peci Pantoviću i gradonačelniku Milunu Todoroviću na pozivu da budemo gosti ovde, mada ja nikada ne mogu da budem gost pošto je ovo moj klub i moj grad - rekao je trener evropskog prvaka Fenerbahčea Željko Obradović.

On je naglasio da je rezultat utakmice najmanje važan.

Obradović je kazao da je njegov tim i pored napornih šest dana u kojima su odigrali šest utakmica odigrao dobro protiv ekipe Borca i čestitao čačanskim košarkašima na načinu na koji su igrali i poželeo im puno uspeha u nastavku sezone. Obradović se takođe zahvalio publici na izuzetnom prijemu i izrazio očekivanje da će i u budućnosti biti prilike da se ovakav duel ponovi.

Trener čačanskog Borca Raško Bojić kazao je da je da su igrači odigrali onako kako je iplanirano što se energije, pristupa i želje tiče.

- Sigurno da je kvalitet apsolutno na strani Fenera međutim ispostavilo se da smo mi svojom željom i energijom uspeli malo da zakomplikujemo utakmicu I verovatno smo odigrali na gornjoj granici naših mogućnosti - rekao je Bojić.

Igrač Fenerbahčea Marko Gudurić kazao je da je bilo lepo vratiti se u Srbiju i Čačak. On je istakao da je često igrao u ovom gradu i iskoristio priliku da čestita igračima Borca na večerašnjoj partiji, kao i svojim saigračima na pobedi.

- Nama je ovo bila šesta utakmica u proteklih šest dana, nije bilo lako, ali uspeli smo da ostvarimo ono što se podrazumeva a to je pobeda - rekao je on.

Vođa čačanskih zebri Marko Marinović je naglasio da je Čačak pokazao da je grad košarke i da će to i ostati.

- Ova ekipa večeras je uspela koliko toliko da parira ekipi Fenera, nadam se da će Čačani prepoznati kvalitet i dolaziti na naše utakmice ako ne baš u ovolikom broju, mi ćemo biti zadovoljni i sa malo manje, mi ćemo to njima vratiti ove godine plasmanom u Prvu jadransku ligu -  istakao je Marinović.

Utakmicu su pratili Dušan Duda Ivković, Damir Šolman, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič, kao i lokalni zvaničnici.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA